Ahoj, mate prosím niektorá srocku. Potrebujem len info o zriadení a co to obnasa.
@ivkazba no všetko ako nato co treba výbavit
@alexandra909 základné informácie o založení s.r.o. nájdeš na nete, to ti ti vypisovať nikto nebude keďže to isté nájdeš napríklad tu či na mnohých iných stránkach: https://www.podnikajte.sk/sro/zalozenie-sro-2021
No a potom ďalší bod je to, v čom ideš podnikať. Niektoré predmety podnikania sú podmienené vzdelaním či praxou. Niektoré predmety podnikania vyžadujú spĺňať rôzne hygienické normy alebo iné legislatívne povinnosti.
Zároveň odporúčam hneď pri zakladaní s.r.o. nájsť si účtovníčku.
No a potom dôležitá vec peniaze, či máš vstupný kapitál, či máš kapitál na prvé mesiace kým sa biznis rozbehne, či máš rezervu ak sa nebude dariť dlhšie. A samozrejme počítam, že máš premyslené, že podnikanie ktoré chceš rozbehnúť má zmysel vzhľadom k tomu, že v tvojej lokalite je o toto záujem, že tam nemáš konkurenciu alebo ak máš, tak vieš čo ponúknuť lepšie ako konkurencia.
Úprimne, ak si na internete nevieš nájsť informácie o založení s.r.o., odporúčala by som mať spracovaný podnikateľský plán a až následne robiť ďalšie kroky.
@alexandra909 vygoogli si je toho plny internet. A keby si to nevedela sama urobiť, napr. Pravnicke firmy za poplatik srocku zalozia, alebo posunu uz zalozenu firmu...
@simca06022011 otázne je, ako chce človek podnikať, keď si nevie nájsť ani takú triviálnu informáciu.
Ja som prečítala "máte niekto sračku"? Rozmýšľala som, na čo táto informácia bude komu dobrá 😀
@ivkazba no su taki aj horší 😁 nevedia vobec nic, zozenu si sro, alebo kludne aj obyc szco a potom hodia vsetko na účtovníka, najlepšie takmer zadarmo samozrejme od prevadzky az po pokladnu a faktury, poistenia 😁 velmi dobre to poznam... Uz roky tvrdim, ze zivnost akukolvek, by nemali nikomu bez zakladnych vedomosti davat, normalne nejaky vstupny test by mal byt...
S.r.o. nam zalozil nas pravny zastupca, nemali sme s tym teda ziadnu pracu. Na ostatne veci je velmi dobre najst si sikovnu uctovnicku
@simca06022011 hej a potom pindajú, že ako zle sa na Slovensku podniká. Nevravím, že je to easy, ale keď človek vie, do čoho ide, tak nebude až toľko šokovaný realitou.
Čo konkrétne ťa zaujíma? Skús konkretizovať. "Čo to obnáša" je veľmi široký pojem.