Dovody su zdravotne, poradte prosim. Po dlhsom case na dohodu mi dal zamestnavatel zmluvu na rok. Od 1.1.2016. So skusobnou 3m. Pred tyzdnom som ale zistila ze som tehotna. Otehotnela som po nastupe na zmluvu.Dr ma chce dat na PN a ja neviem ci rovno nedat vypoved?Poradte. Ist na PN alebo dat vypoved a potom je aky postup? Urad prace a pn? (Tych 270dni aj tak nestiham nazberat takze toto je jedno.)
3,5mesiaca len a teraz pracujem druhy mesiac. Na PN mam ist co najskor.
@evittam
@alexandra909 No ale veď do 270dní sa ráta aj keď budeš PN - hlavné bude nech PP trvá, čiže ak by sa ti dalo vydržať tú skúšobnú dobu a potom máš istotu, že máš zmluvu aspoň do konca roka - alebo sa teda dohodnúť - ak sa dá - so zamestnávateľom, že ťa neprepustí v skúšobnej dobe....Dokonca ak by si vydržala pracovať 90dní bez PN a OČR tak by sa ti mala MD vyrátať z tohto príjmu...
@evittam prave nema ma kto zastupit, pracujem tu sama, cize ma urcite vyhodi pokial moze. A riskovat zbytocne nechcem vyzera to na rizikove. Cize v tomto pripade a hned sa potrebujem rozhodnut. Ci pn ci vypoved a urad?
@alexandra909 Akože, nestíhaš 270dní - pochopila som, že si predtým pracovala na dohodu - od kedy do kedy-na akú dohodu-ak s pravidelným príjmom aj tam sa odvádzajú nemocenské odvody a možno by si to stihla a neprišla o materskú.