Maródka pred schválením žiadosti na mimotelové oplodnenie

barunka28
3. feb 2012

ahojte, neviete mi niektora poradit, mam v praci velky stres,nakolko si na mna zasadol nadriadeny kvoli castym navstevam lekara a PN po laparoskopii, dava mi to stale najavo,sleduje ma,dava mi viac roboty ako inym atd..nepovedala som im dovod PN( co je samozrejme moja osobna vec,ale vidim,ze niekto to nevie prekusnut),tak si myslia,ze simulujem..mam pocit, ze si chcu na mna nieco najst a dat vypoved.Preto sa chcem spytat,ci je mozne dokyho poziadat o PN z dovodu stresu v praci,aj ked este nemam schvalenu ziadost,tu mi zevraj len dnes odoslali do poistovne,takze este nemoze so mnou nic robit. Mam nepriechodne vajcovody a polycysticke vajecniky,takze ak by uz bola ziadost schvalena, idem hned na PN,aby som nebola v strese.No mam tusenie,ze sa nam IVF nepodari,ked som takto v strese a nebude mi stacit PN az vtedy,ked zacnem so stimulaciou.

katy2
3. feb 2012

@barunka28 na PN ta v CAR nevypise nikto... Mozes sa prip. dohodnut so svojim gyn., ale musi ti "vymysliet" nejaku dg., co asi velmi chciet nebude... To iste by platilo pri PN od obvodneho vseobecneho lekara... Na PN pri IVF sa zvykne vypisovat az od odberu vajicok, prip. posledne dni stimulacie.... Takze ak chces ist na Pn, musis sa nejako dohodnut so svojim gyn, prip. obvodakom....

barunka28
autor
3. feb 2012

@katy2 dakujem,no viem o tom,ze kamaratku vypisali kvoli stresu v praci,lebo nevedela dlho otehotniet,ale to uz neviem aku diagnozu jej dal doktor.

raza
3. feb 2012

ahoj. Každopádne, ja byť na tvojom mieste, idem hneď na PN. Choď za tvojím obvodným lekárom, všetko mu vysvetli, nech ti dá marodku... napríklad aj na bolesti chrbtice, seknutie v krížoch... hocičo. Neviem, akého máš obvoďáka (tým myslím, či je chápavý, nie meno), ale ak je normálny, isto pochopí.. V každom prípade, držím päste, nech ti víjde nielen PNka, ale aj tehu 😉

barunka28
autor
3. feb 2012

mam noveho lekara,kt.chapavy moc nie je..aspon sa mi tak nezda,moja lekarka sla do dochodku,ta bola super..rozmyslam,ze si prenesiem kartu k priatelovmu lekarovi..priatel ma teraz nahovara ci radsej nepockame s tym IVF a nepohladam si inu pracu radsej,no kvoli tomuto to musim odkladat?ved to je na hlavu,ze sa musim prisposobovat takej nespravodlivosti..len neviem ako je to potom s tou ziadostou,ked mi ju schvalia,ci na zakrok mozem ist napr.az o rok..pretoze ak zmenim zamestnanie nemozem chodit hned po lekaroch..ale citim sa strasne vystresovana a unavena zo vsetkeho..

raza
3. feb 2012

skús sa najskôr porozprávať s obvoďákom, až potom rieš.. možno sa budeš čudovať, možno to pochopí.. hlavne sa nestresuj už teraz...

jania023
3. feb 2012

@barunka28 ahoj najpelsie bude ked sa hodis na PN z dovodu depresii...je to dlhodobe a nikto ti to nedokaze..proste mu povedz te si v depresii a ze stale places a nevies spat v noci..nemusi vediet ze ides na ivf lebo tam by bolo komplikovane ta dat na mesiac dve na PN

martina2001
3. feb 2012

Ja som odchod z práce kvôli stresu neriešila pn, ale výpoveďou a oplatilo sa po x rokoch snaženia máme doma drobca. Na pn som išla až dňom otehotnenia

barunka28
autor
3. feb 2012

jasne,ale ked nebudem zamestnana nebudem mat vyplatenu PN..ja len tak prirodzene neotehotniem,ja na tu PN aj tak pojdem,ale az po schvaleni ziadosti..ale dakujem 🙂

barunka28
autor
3. feb 2012

@jania023 toto zas neviem..to mi da ako diagnozu depresie?to nechcem..no pouvazujem,mozno to bude jedina sanca,lebo uz ma to napadlo 😉

jania023
3. feb 2012

@barunka28 musis si najst nieco co sa neda zmerat ci zrengenovat lebo tam by ta nachytali...takze skus problemy zo spankom,vycerpanie a nakoniec depresii...da ti lieky tak sa tvar ze neucinkuju 😉

raza
3. feb 2012

ale veď aj na seknutie v krížoch môžeš byť marod 1 až 2 mesiace.. keď proste budeš tvrdiť, že ťa to stále bolí a netrúfaš si ísť do roboty, tak to musí zabrať..

barunka28
autor
4. feb 2012

Ok,musim si to premysliet,viete mi este poradit do kedy by som mala ist na IVF od schvalenia ziadosti?Je to casovo ohranicene?

linda81
9. feb 2012

@barunka28 no vies...to je tazko s PN pre IVF...mne tiez v CAR PN nedali a moja gyn len na 2 tyzdne po transfere, zvysok som riesila dovolenkou.....nevyslo ani ET ani KET...robim robotu, kde mam 350 hodin mesacne...24 ky sluzby , niekedy 7 -8 krat mesacne....ale dakt je, ze to nikto dako nezohladnuje.Poruchy spanku mame obaja s mm s toho pracovneho tempa...niekedy budeme musiet zacat s 2 IVF, ale neviem , ako to zorganizujem este...kazdopadne, drzim palce, aby vam to vyslo .

maznacik007
9. feb 2012

@barunka28 a ostatne kocky ... s tymi psychiatrickymi diagnozami a liekmi opatrne ak sa niekedy potom neskor rozhodnete pre osvojenie tak to moze skomplikovat situaciu pri posudzovani ziadatelov

depa
18. feb 2012

caute kocky ja mam tiež problem s pn bola som na umelom ale sa mi neujalo tak mi doporučil ist hned na dalsi mesiac na umelom som bola zaciatkom februara a teraz začiatkom marca mam ist znovy len neviem ci mam este potiahnut choru alebo nie je to dost blbe ked v praci kontroluju ako dlho je clovek chorý. a ešte myslite že to je skoro ked len mesiac je rozdiel medzi jednym a druhym vkladom. napištem i

daduliana
18. feb 2012

depa,zalezi na tebe ako to citis. Ja som pri prvom IVF potratila a teraz som bola na KET a som na marodke a budem na marodke dokedy neotehotniem🙂nebudem to uz podcenovat,zena potrebuje klud a pokoj a nie sa stresovat v praci.Moj nazor.

ivka3901
19. feb 2012

AHOJTE mňa čaká možno na budúci mesiac alebo až v apríli 4 pokus IVF a poviem vám jedno zakaždým som marodila a chystám sa zase,lebo fakt záleží od práce akú máš a daduliana má pravdu treba vybavovať papiere pred IVF a ten stres aj tiež podľa mňa treba ísť na PN aj ked teraz išla moja kolegyňa na IVF 7 POKUS a chodila cez stimuláciu do roboty,ale zas nemá takú náročnú robotu ako ja na 3 smeny a pri páse v fabrike na výrobu káblových zväzkov,kde na záchod len cez prestávku ☹