Manželky policajtov, je to v poriadku?

6. okt 2024

Čaute. Prosím vás o názor, pohľad na vec 🙏🏼
Manžel hľadá novú prácu a policajný zbor je jedna z možností (bol by blízko domova a nemuseli by sme živoriť. Momentálne pracuje ako montážnik v zahraničí. Plat je krásny, ale sme spolu veľmi málo). Ja mám z toho ale blbý pocit.. kvôli korupcii, blbej politike na Slovensku. Bojím sa, že bude musieť držať hubu a krok a prehliadať zlé veci v radoch policajtov.
Možno som ale len veľmi pesimistická. Neviem, či sa môžu takéto veci priznávať na fóre.. ale skúšam.

martinka13
6. okt 2024

Tiež by som rozmýšľala ako Ty. U nás je to ozaj hrôza. Nechcela by som, aby môj muž pracoval v tejto sfére.

michaelam2
6. okt 2024

Odkial mate istotu ze by pracoval blizko domova? Ak mam dobre info, tak priradit ho mozu kdekolvek na slovensku.

doriiis
6. okt 2024

A má hotovú policajnú školu? Fyzické testy? Psychotesty?

natasagregorova
6. okt 2024

Môj manžel je policajt už 12rokov a nie je to tak

sasa1310
6. okt 2024

sorry, ale čo ide robiť rovno štátneho tajomníka? 😀 však, keď je Slovensko taká strašná krajina, nerozumiem prečo všetci nejdete vy za ním.

ibrunova
6. okt 2024

Dá si žiadosť do konkrétneho mesta, ak majú voľné miesta (teraz majú skoro všade voľné). Tam ho prijmú, ak urobí fyzické testy, psychotesty atď, vyšlú ho do školy na 9 mesiacov do Košíc alebo Pezinka, po škole by sa mal vrátiť nazad tam, kde bol prijatý. Teraz je všade nedostatok, takže sa môže stať, že ho na čas prípravnej štátnej služby môžu na čas preradiť inde a potom sa vráti už natrvalo tam, kde bol prijatý. Radoví policajti majú s politikou málo spoločného.

doriiis
6. okt 2024

Myslím,že autorka pozná prácu policajtov iba z médií.🤦🏻‍♀️

ibrunova
6. okt 2024

@doriiis najskôr žiadosť, potom testy, potom prijatie a až potom škola.

doriiis
6. okt 2024

@ibrunova ...no tak ešte naozaj nie je isté,že policajtom bude.Zbytocna panika

michaelam2
6. okt 2024

@ibrunova nema ale istotu ze pojde tam kde si aj dal ziadost. Kludne ho mozu dat aj na druhy koniec slovenska. Myslim ze len tym najlepsim v rocniku dovolili vybrat si miesto kde budu robit.

h2
6. okt 2024

No ja neviem, policajta môže ísť robiť akože hocikto? Len tak si nejaký montážnik zmyslí, že bude policajtom a nemá problém tú prácu aj získať???

ibrunova
6. okt 2024

@michaelam2 teraz je to už inak. Donedávna si vyberali len 20 najlepší z behu, teraz už predtým, ako idú do školy, vedia, kde sú zaradení. Ale ako som písala, môže sa stať, že na nejaký čas ich pošlú tam, kde treba, ale "materský" útvar sa nemení. Tam sa vrátia.

ibrunova
6. okt 2024

@h2 prečo by montážnik nemohol byť policajt, ak splní podmienky?

michaelam2
6. okt 2024

@ibrunova aha tak potom dobre, mam este asi stare info.

michaelam2
6. okt 2024

@h2 tak take lahke to zas uplne nie je aj ked z kriterii sa stale ubera kedze ich je velmi malo. Ale musi prejst psychotestami, fyzickymi testami a potom spravit 9 mesacnu skolu.

sella38
6. okt 2024

@h2 aj asistenta ucitela uz robi kazdy z ulice,kto si zmyli dvere skoly s dverami tesca....

katica06
6. okt 2024

@h2 kamoškyn muž robil tesára desať rokov, prihlásil , urobil školu, sa už je desať rokov policajtom. Ďalší kamoš robil inštruktora v autoškole a tie ho zobrali nejak po 30ke
@sella38 nemyslím si že je to všade tak, aspoň na škole mojich detí to tak nebolo.

biankaaaa
6. okt 2024

Môj muž je policajt a nič také neriešime

apolka77
6. okt 2024

@h2 keď môže ministra robiť hocikto viď.dute hlavy zo SnS , kriminálnici zo Smeru , či podrztasky z Hlasu prečo by nemohol policajta robiť hocikto?!? Tak to v našej skorumpovanej republike chodí. Nemusíš mať vzdelanie. Načo?

apolka77
6. okt 2024

@sella38 presne tak. Asistenta učiteľa môže robiť ktokoľvek kto má maturitu (nevadí že neovláda zlomky, rovnice, pravopis)..stačí že si počas 2 rokov spraví ped.minimum na súkromnej škole to má z a 600 eur externe a hotovo..čo tam po vzdelaní.

simca06022011
6. okt 2024

podla mna v pohode, ja by som kludne isla za policajtku :DD keby som mala menej rokov, nevaham.. :D akurat som nad tym prednedavnom rozmyslala ...

simca06022011
6. okt 2024

@h2 ak splni podmienky, myslim ze nema...

euka210
6. okt 2024

Tak najskor bude len nejaky radovy policajt niekde vo svojom rajone...pokial si nebude chciet dalej robit karieru.

danica2711
7. okt 2024

momentálne dávajú policajti hromadné výpovede, takže to asi zas také zamestnanie snov nebude

ibrunova
7. okt 2024

@danica2711 odchádzajú hlavne tí, ktorí majú už nárok na výsluhový. Hromadné výpovede asi ťažko.

danica2711
7. okt 2024

@ibrunova správy sleduješ?

ibrunova
7. okt 2024

@danica2711 nepotrebujem, viem prečo odchádzajú a kto

mclissa
7. okt 2024

Ja robim na policii, ale v zahranici. Na Slovensku by som to nerobila ani keby mi platili ako prezidentovi.

xnatalkax
7. okt 2024

A nechce ist k vojakom radsej?

luciaaaaa
7. okt 2024

Dnes zial uz policajta moze robit ktokolvek. Potom len sledujeme v mediach ako policajt zasteli manzelku alebo sa niekomu vo svojom volne vyhraza sluzobnou zbranou. Fyzickymi testami tiez prejde asi ktokolvek. Nasa suseda je nizka, ma do 170cm a ma ucite do 100kg. V lete mi so smiechom cez plot hovorila, ze musi so sebou uz nieco robit, lebo sluzobne kosele uz ma panske, lebo damske take siroke nemaju aby ich zapla cez brucho. Policajtov je malo a kriteria idu dole, od januara chce sukaj motivovat 5000 € kazdeho, kto sa upise policajnej sluzbe.