Ahojte dievčatá, tie ktoré máte manželov pracujúcich v oblasti IT, aj vaši sú takí strasni workoholici a vkuse robia? Ja už som z toho na prášky 😢😢😢 môj robí sám na seba a je softwarovy vyvojar. 🤷🤷🤷 Jedine pozitívum - robí z domu a zarobí dobre.. ale cítim sa ako inventár v byte a proste som vkuse sama a si niekedy pripadám ako slobodná matka.
Presne ako píše hore. Ak je raz workholik, tak môže robiť aj automechanika a bude 15h v garáži 🤷♀️
Moj sklzava do workoholizmu ak maju nejaky zaujimavy projekt ktory ho neskutocne bavi, vtedy tomu venuje aj cas ktory by inak stravil nejakym hobby.
Poznam IT zivnostnikov ktori su workaci zo strachu o rodinu, ze sa neskor mozno nebudu vediet postarat a tak kym mozu tak makaju. Taky ten vnutorny tlak ktory si niekedy sposobuju aj zbytocne - niektori su na dlhodobych projektoch ktorym teraz naozaj nehrozi akekolvek rusenie.
Ale inac uplne suhlasim s babami, ak je raz workac tak nim bude navzdy.
A to si pred svadbou nevedela? Moj muz je tiez IT, ale vedela som koho si beriem a teda ma neprekvapilo, ze robi aj po veceroch doma, nielen v praci. Ale zase vieme si spolocny cas aj uzit, treba na vztahu popracovat a ukazat manzelovi, ze je fajn travit cas aj s rodinkou.
Ano aj moj muz. Ale on vzdy bol taky. Pokial je tvoj muz workoholik tak sa musis zabavat sama. Teda, ak si na to povaha. Mne to nevadi. Ja mam rada klud a samotu a vyhovuje mi to. Napadlo ta niekedy ist na kurz niecoho? Na balet, na varenie, na malovanie, na fotografiu? Nemas kamosky?
my obaja s manzelom pracujeme v IT, manzel je developer a ja projektovy manazer, je jasne, ze ked sa blizi nejaky projektovy deadline a treba potiahnut, tak potiahneme a aj uplne nepracujeme 5x8 ale zaroven je pre nas dolezite, aby sme boli spolu, aktualne mame male dieta ja som na materskej a manzel si rano kusok privstane, aby mohol najneskor o 17:00 zaklapnut laptop a venovat sa malemu - takze nie asi to nebude uplne povolanim aj ked je pravda, ze pred malym sme obaja pracovali podstatne viac, treba ale podotknut, ze sme konzultantska firma, kde si klient kupuje projekty alebo "ludi" a teda sa kusok ocakava, ze budeme robit extra mile ale urcite nie piatok, sviatok a dlhodobo a nemozem povedat, ze by sme boli workoholici
@autorka Moj presne robi, co Tvoj, aj home office a teda nemam pocit, ze by nevedel vypnut. Ale rozdiel je, ze on ma klasicku pracovnu zmluvu zatial a teda robil v kancli, ale kedae covid, tak je stale doma. Mne to vyhovuje. Obedujeme spolu, poobede skonci a venuje sa detom...takze toto nebude v naplni prace. Alebo...moze robit viac veci pre viac firiem, nestiha a musi makat, aby zarobil. To je potom vec organizacie prace a priorit.
môj manžel robí developera popri škole a venuje tomu len zaplatené hodiny. Akurát keď majú v robote nejaký deadline, tak maká viac. Ja robím popri škole učiteĺku a ak niekto z nás nevie vypnuť a stále robí prácu, tak som to ja. Miliónkrát sa nájdem pri tom, ako o 11tej večer kontrolujem edupage alebo do polnoci opravujem / chystám.. Ale nie sme workoholici ani jeden. To je viac o človeku, ako o práci.
Moj manzel je freelancer, pozicia sa tazko vysvetluje, aj manazment, aj vyvoj, aj business analyzy a skolenia. Vobec nie je workaholic, prave naopak ( hoci zakazky ma od 15, tak po 20 rokoch chapem stratu pasie).
Moj muz si uziva momentalnu situaciu. Ma 90% Ho, skrateny uvazok na 70 %, co nas uuuplne v pohode zabezpeci aj pekne usetrime a to sa neuskromnujeme.
Na druhej strane, ano, na dovolenky vlaci notebook, lebo ked zakaznikom padne system, nikto iny to nevie opravit. Oproti inym vyhodam je to nic.
@c_est_la_vie
@c_est_la_vie no aj môj je v podstate freelancer. Má rôznych klientov, väčšinou velke zahraničné firmy. Ale on robí vkuse a nemá vôbec work&life balans. On robí aj teraz celé sviatky skoro. Robí si údržbu. Ide ma poraziť. Smutná som veľmi. Vkuse sama, aj keď je vo vedľajšej izbe. A on si myslí, že je všetko ok. Že veď sa vidíme :D
Autorke- to uz je na nom. Skus mu to vysvetlit. Ze cas je najcennejsia komodita. Peniaze sa vzdy daju zarobit, ale nech si skusi predstavit ze by sa niekomu z rodiny nieco stalo. Urcite by dal kopec penazi Aby s danou osobou mohol stravit cas. Ale v danom okamihu si to uz kupit nebude moct.
My sme obaja v IT a problem s tym mam skor ja. Praca ma vie totalne pohltit a tazko z nej prepinam. Myslim vsak, ze to suvisi viac s povahou/ osobnostou a vonkajsimi tlakmi na vysledky.
Aj môj je IT, ja robím marketing, sedíme obaja doma, teraz sme si zriadili v dome spoločnú pracovňu (na štýl open office 😃) ale furt, furt, furt tam lapí. Jak ráno oči otvorí, buď ide na záchod alebo rovno za počítač. On ani že nonstop nerobí, on sa ešte aj hrá (ako napr. teraz) alebo číta maily, triedi fotky, zálohuje, pomáha na diaľku mame s počítačom a pod. Keď sa už náhodou odlepí od obrazovky, tak visí na mobile. Aj riady umýva tak, že si dá mobil do držiaka, umýva a pozerá video. Úprimne, ak by som sa mala nad tým vzrušovať, už by ma dávno porazilo. Takto mi je ho iba ľúto. Ja neviem čo skôr, lebo však deti, práca, domácnosť, koníčkov milión… a on má úplne prázdny život, nič ho nebaví, nič ho nezaujíma. Keby ho dali do väzenia, on si nič nevšimne. Jediné, čo mi je občas ľúto je, že sa už ani neporozprávame bez toho aby do dačoho nečučal. Ale tak vykecám sa kamoške a je. Aj tak má ona viac pochopenia pre mňa ako on.
@deninka233 kedy je s deťmi a tebou?to je smutné čo tie mobily a PC porobili s dospelými a nie to ešte s detmi
Podľa mňa je úplne jedno v akom odbore pracuje partner/ka. Ak je raz človek workoholik tak ním vždy bude. 🤷