Manžel má vysokú školu technického zamerania a chce učiť

patulienkab1
28. apr 2020

Dobrý deň.
Manžel by rád pracoval ako učiteľ ZŠ (informatika, fyzika) . Má vysokú školu technického zamerania, bez pedagogického minima. Ako postupovať aby získal potrebné vzdelanie pre výučbu práve týchto dvoch predmetov? Pedagogické minimum je podľa mojich informácii nepostačujúce. Samozrejme do úvahy pripadá iba externé štúdium.
Poradíte školu a odbor?

bosorka2302
28. apr 2020

ak mu nestaci doplnujuce pedagogicke tak jedina cesta je externe ucitelstvo fyz a inf. Aj ked je to taka kombinacia kde je problem naplnit si uvazok, povacsine su to jednohodinovky do tyzdna. Na plny uvazok na zS treba 23h do tyzdna. Uz ked tam matematika a fyzika mi pride vhodnejsie...matematika je 5h tyzdenne a fyzika 1 niekde 2. tam by skor chytil plny uvazok. Ak by si dorobil len pedagogicke minimum mohol by ucit odborne predmety na strednej skole

nelca84
28. apr 2020

@patulienkab1 pochybujem, ze ucitelstvo v tejto kombinacii sa da studovat externe, takze tiez to vidim mozno na nejaky odborny predmet na strednej skole, tam by mohlo postacovat pedagogicke minimum

patulienkab1
autor
28. apr 2020

@nelca84 ved práve že externe asi nenájde

sheila72
29. apr 2020

Ahoj, ja som presne toto riešila pred pár týždňami. S pedagogickým minimom môže učiť ako kvalifikovaný učiteľ len predmety, z ktorých má štátnice. Ak chce učiť iné, musí si ešte k dpš dorobiť aj rozširujúce štúdium. Môže však učiť aj uvedené predmety ako nekvalifikovaný a to sa pripravte že ten plat nebude nič moc. Ako inžinier by zarobil viac. Učiteľstvo na VŠ sa nedá externe študovať, okrem škôlky a 1.stupňa. Držím palce.

miriam11
29. apr 2020

@patulienkab1 ako učiteľ nezarobi dobre. Nech ide robiť školiteľa. Určite niečo nájde v tomto smere a bude zarábať oveľa viac.

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adusa666
Autor odpoveď zmazal
Zobraz