Kočky, počula som už viackrát,že ak je manko za tovar musíte to zaplatiť zo svojho? Myslím na Fresh potraviny.
Zaujímajú ma vaše skúsenosti,je to naozaj tak?
Ak mas podpisanu hmotnu zodpovednost, musi tam byt aj presne uvedene za co zodpovada zamestnanec a s kym - a ak vznikne manko (tj riadne preukazane inventurou), tak ano hradia to zamestnanci. Plus firmy maju aj nejake % urcene, ktore je ok a neriesi sa. Vsetko zalezi na zneni - zmluvy o hmotnej zodpovednosti.
Zvedavá som,lebo počula som to viackrát,tak ci s tým máte niektorá skúsennost,či to tam naozaj tak funguje.
@simca06022011 Áno mám, len mi to nejde do hlavy,že ak niekto ukradne tovar ako zákazník prečo by to zamestnanec mal platiť 🧐
@mariinak lebo zamestnanec je tam na to, aby dával pozor či zákazník nekradne.
Cba urcite ano a fresh tiez,viem od predavacky
@mariinak
@martina1201 predavacka nie je nato,aby davala pozor a mnohokrat to ani nejde. Ked su 4 na celu predajnu. 2v pokladni a zvysok ma ustrazit 50ludi ak nie viac aj. Aj to je dovod preco by som to uz robit nechcela
@petulda333 Dik za info. Ako to všade tak je ze máš strážiť obchod tovar a viem ze to niekedy nejde,lebo už som robila v obchode ale nie v potravinách.
@martina1201 Áno aj, ale to sa ľahko povie,predavači sú v obchodoch aj pre iné veci. Vieš koľkokrát sa stalo,že som načapala ze kradli a nič z toho nebolo.........
@petulda333 tiež som robila predavačku a viem aké to je ťažké. Ale tak sa to berie. Tvoja práca je nielen vykladať a účtovať tovar, ale aj dávať pozor aby nikto nekradol. Nezaplatenia robota.....
@martina1201 Áno to je pravda,že nie len účtovať tovar. Ako mám rada tu robotu predavačka, niekedy je to fest ťažké
Záleží či sa ten kto kradne nájde, či ho odhalíš. Ak áno alebo že prídete na to kto to bol, tak vtedy nie. Ale väčšinou to dávajú preplatiť zamestnancom. Kamarát robil v mm a tam tiež že to podobne funguje.
@mariinak mas podpisanu hmotnu zodpovednost?