Mám zmeniť zamestnanie ak chcem 2. dieťa?

dadkak
17. máj 2011

Ahojte mamičky aj mamičky čakateľky či snažilky. Chcem sa poradiť. Momentálne som na rázcestí výberu a zvažujem možnosti. Momentálne pracujem v jednom obchode na smeny ako pokladníčka. Som tam rok, zmluva už na dobu neurčitú. 8 hodinové smeny. No plat 350 v čistom, skoro stále poobedné smeny, čo mi znemožňuje byť s dcérkou, s vedúcou sa nedá dohodnúť, aby mi plánovala smeny rozumne. Víkend voľný len jeden do mesiaca. Na stravné lístky nárok nemám, lebo máme v práci jedáleň. Nedochádzam, mám prácu cca 8 minút pešo od domu.
Teraz sa mi naskytla príležitosť ísť pracovať do strojárskej firmy, kde by som musela do práce cestovať z domu na stanicu pešo (cca2km) a potom vlakom cca 11minút, smeny 12 hodinové, no pravidelné (2dni deň, 2dni noc a 4dni voľna), plat cca 500eur v čistom, keďže pravidelné smeny, tak sa stane, že nemusím za mesiac robiť ani jeden víkend, Nárok na stravné lístky. Super vedúca, správna žena. Prácu mi dohodila moja kamoška od narodenia, ktorá tam pracuje ako inžinierka. 3mesiace práca na dohodu, potom zmluva na dobu neurčitú (ak bude vedúca spokojná a budem plniť normy) ak by nebola spokojná, tak na dobu určitú 6 mesiacov a potom až na dobu neurčitú.
Možno si poviete, že čo riešiť, keď mi ponúkajú vyšší plat a viac času s dcérkou. No my sme si už naplánovali, že cez leto sa pokúsime o druhé dieťatko a tento prestup by to celé minimálne o polroka posunul. Dcérka už dva roky prosí o súrodenca. Preto mám dilemu. No zase, mať viac času na dcérku, mať viac peňazí sa asi oplatí odložiť druhé dieťatko o toho polroka. Či už bude rozdiel medzi deťmi 5,5roka alebo 6 už asi nie je taký zásadný rozdiel.
Čo si o tom myslíte vy? Ako by ste sa rozhodli vy? ☹

dajna11
17. máj 2011

@dadkak ja by som šla do novej práce.nemusí sa báo ani podariť hned a takto si aspon užiješ dcerky a potom na výpočet materskej budeš mať aj vyšší základ.....tod moj názor.

kawasaki17
17. máj 2011

ja by som sa tiez rozhodla pre novu pracu...budes platovo viac ohodnotena, mat viac casu na dcerku a myslim, ze odklad pol roka nie je taky hrozny a navyse ako uz spomenula dajna nemusi sa vam babo hned podarit... 🙂