Mám zmeniť prácu?

4. máj 2023

Pekný deň prajem. Mám dilemu ohľadom práce a nevidím tu tému s podobnou tematikou. Trochu som hľadala nejaku podobnú diskusiu.
Mám prácu ktorá ma baví.
Ale. Mám možnosť nového zamestnania, kde by náplň práce bola jednotvárna, neviem či by ma to bavilo. Láka ma tu lepšie finančné ohodnotenie.
Nejedná sa o vysoké pozície, sú to priemerné ženské práce, obe sú takmer bez stresu, obe sú fyzicky trochu zaberak, ale vyhovuje mi manuálna práca. Bojím sa že by ma nová práca až tak nebavila.

autor
4. máj 2023

Este doplním, že každú prácu beriem vážne. Nechcem aby moja otázka znela povrchne. Chcela by som zmenu ale mám trochu strach zo zmeny.
V "starej" práci mám dobré vedenie aj kolektív, je to môj odbor. Nechcem konkretizovať, aby som mala súkromie.
A "nová"praca by bola taká s ktorou nemám skúsenosť, náplň práce každý deň to isté. Nič strašné, len či by ma to neubijalo. Neviem.

pribinak
4. máj 2023

Aký veľký je ten finančný rozdiel?

saraxyz
4. máj 2023

V starej práci to nemáš jednotvárne?

zenulkaaa
4. máj 2023

Ja by som neodisla z prace ktora ma bavi a celkovo mi vyhovuje. Aj ked by bola menej ohodnotena. Ved stale je tu moznost zvysenia platu v dalsich rokoch.

veronikakos
4. máj 2023

Dobrý kolektív a vedenie je v práci nad zlato.
Ak náhodou natrafiš na zlý kolektív, tak ťa v tej práci nemusí udržať ani lepšie finančné ohodnotenie.
Moja skúsenosť.....

moongirl
4. máj 2023

Riesim podobne. Zmenu prace. Tiez neviem co robit a co je spravne. Je pravda ze aktualna robota ma ubija a nebavi.no ma aj svoje plusy. :/

lauriik
4. máj 2023

Mas uz ponuku z tej novej prace? Ak ano tak mozes skusit zatlacit na vedenie, ze chces odist lebo si dostala lepsiu ponuku u inej firmy a ze by si rada zostala ale tam ti daju viac penazi. Z mojej skusenosti ak su s tebou spokojni tak ponuku dorovnaju. Ale je to taka hra all in pretoze ked to nedorovnaju tak budes muset ist i do tej druhej prace.

melanta
4. máj 2023

Máš prácu, ktorá ťa baví, fajn kolektív. Druhá práca by ťa nebavila, bola by monotónna, kolektív môže aj nemusí byť fajn. Za koľko peňazí ti stojí táto zmena?

melanta
4. máj 2023

@lauriik vôbec nie je štandard, že každá firma dorovná, ak im zamestnanec povie, že inak odíde. Tých firiem je skôr menej. Veľa firiem to vníma ako vydieranie. Veľa firiem má svoj systém hodnotenia a zvyšovania miezd a mzdy navyšujú pre iné argumenty. Väčšine ľudí sa za môj pracovný život (pracujem cca 24 rokov) táto taktika nevyplatila. Čiže toto by som autorke radila iba v prípade, že vie, že jej zamestnávateľ na toto reflektuje a že zároveň je tým zamestnancom, ktorého si budú chcieť udržať.

beata_k
4. máj 2023

Presne preto zeny zarabaju menej. Bo kolektiv. Muza by ani nenapadlo riesit kolektiv.

lauriik
4. máj 2023

@melanta preto tam pisem aj o tom, ze to nemusi vyjist 😉 Mne sa to podarilo 2x z dvoch. (Moj manzel aj brat maju tiez skusenost, ze zamestnavatel vyhovel) Ale nesla som za nimi vydieracnym stylom. Proste som normalne vylozila karty ako to je. Dostala som takuto ponuku, rada by som tu zostala ale peniaze naviac sa nam teraz hodia. A nechala som na nich ako si to vylozia. Bola som samozrejme uzrozumena s tym, ze to vyjist nemusi a budem menit 🤷🏼‍♀️

autor
5. máj 2023

@pribinak neviem to presne definovať. V starej práci si viem nadrobit hodiny aj cez víkend za príplatok. Dá sa zarobiť keď je viac hodín a nejaký víkend. V novej práci by som mala plus mínus rovnaký plat za menej hodín. Možno aj za 6 hodín denne a víkendy vždy voľné.

autor
5. máj 2023

@saraxyz nie lebo stále treba urobiť niečo iné. Je to veľký podnik a ráno sa povie čo sa ide robiť.

autor
5. máj 2023

@zenulkaaa áno keď je snaha a vedomosti tak sa pomaly zvyšuje.

autor
5. máj 2023

@veronikakos veď to ze som už zažila dávnejšie rivalitu pre peniaze. Teraz neviem ako by to vyzeralo.

autor
5. máj 2023

@moongirl no aby som sa v novej práci necítila ubito. A nemám možnosť pár dní skúsiť novú. Iba jeden deň keby som si vybrala voľno.

autor
5. máj 2023

@lauriik chápem. V starej práci mi vedenie trochu pridalo k výplate, pochválili má. Stále je ako motivovať sa, zlepšovať sa a to ma tiež baví.

veve889
5. máj 2023

ja by som nemenila, ale to som ja. Ja som robila vo vyrobe monotonnu pracu a neskutocne ma to ubijalo. Uz som si hladala novu pracu a bola som ochotna zobrat aj taku, kde to bude menej platene. Ale ja potrebujem roznorodu pracu. Ja som mala v tom case stastie, ze mi ponukli vramci firmy inu poziciu, ktoru robim doteraz.
Rozhoduj sa podla toho ako to citis, co naozaj chces.

maxalla
5. máj 2023

Tiez by som nemenila, ak by som tie peniaze naviac surne nepotrebovala. A ak aj ano, aj v takom pripade by som sa skusila najskor o plate porozpravat v praci, ktoru mam, ktora ma bavi viac a kde je dobry kolektiv.

bluka2
5. máj 2023

Čo je priemerná ženská práca?

scila
5. máj 2023

Ja som v minulosti vymenila prácu, ktorá ma bavila a bol v nej super kolektív, za inú kvôli lepšiemu platu. Doteraz banujem. Až keď som zistila, aké hnusné, falošné, zákerné, psychopatické svine dokážu byť ľudia - nadriadení aj kolegovia, som si uvedomila, aké dôležité je, s kým tráviš pracovný čas. Neviem či niekedy prestanem ľutovať.