Mám vziať prácu na dohodu?

zuzka0118
17. júl 2015

Maminky prosím viete mi poradiť ohľadom práce, pred niečo vyše mesiacom som skončila VŠ, odvtedy si hľadám zamestnanie bola som aj na nejakých pohovoroch ale nakoniec z toho nič nebolo pretože obchodných zástupcov ani finančných poradcov robiť nechcem.. Teraz som si našla jednu celkom zaujímavú prácu, je to e-shop dopĺňanie produktov na stránku a pod.. Háčik je však v tom, že je to iba na 4hod. denne a práca je na dohodu, v čistom 2€/hod. čo sa mi zdá dosť málo na to, koľko tam bude práce.. Keďže som evidovaná na ÚP nemôžem zarobiť viac ako cca 145€ v hrubom, čo teraz prekročím a už nebudem môcť byť evidovaná..ale tých cca 160€ na mesiac je strašne málo, keď si z toho odrátam ešte cestovné náklady (1,40 €/deň).. pôvodne som chcela prácu na TPP ale zatiaľ sa mi nič nepodarilo nájsť.. Vzhľadom na to že nemám v podstate po škole ešte žiadnu prax tak premýšlam že to vezmem aj keď to bohviečo nie je ale lepšie ako nič si myslím.. či nie?

cukricek12
17. júl 2015

este si odrataj co odvedies do zdravotnej.ale nesla by som do toho na tvojom mieste

libka1
17. júl 2015

Ja by som to vzala. Nejak zacat treba. Ked je to len na 4 hod denne aspon mozes dalej bez problemov hladat nieco lepsie. Dohodni si, ze ci sa nedaju hodiny prisposobit tak aby si mohla ostat nadalej evidovana na urade, to by si mala idealne.

marsmykkok
17. júl 2015

@cukricek12 píše v čistom, takže odvody sú už v tom zarátané

marsmykkok
17. júl 2015

a ja by som zobrala, ak budeš "fajnová" a 5 rokov na úrade práce nik ťa nezamestná, takto získaš aspoň nejakú prax.