Mám štvorročného syna a chcem ísť robiť do Čiech

ale_na
1. mar 2017

Ahojte prosím vás o pomoc.
Mám 4r synčeka v meste kde žijeme je málo pracovných ponuk,ocitla som sa v takej situácii že rozmýšľam nad odchodom za prácou do čiech aj keď viem že bez malého nevydržím :( samozrejme chcem tam ísť len dočasne zarobiť niečo a vrátiť sa. Aký máte názor nato je to dobrý nápad? 🙂

tyelde
1. mar 2017

A prečo nemôže ísť s tebou?

blackcat8885
1. mar 2017

Nikdy by som nikde neodisla robit od dieťaťa. Praca aspon aka taka sa da vzdy najst ale strateny cas so synom nevratis. Alebo ho vezmi so sebou

ale_na
autor
1. mar 2017

@tyelde a kde ho vezmem hneď na začiatku či na ubytovňu? 🙂 Preto chcem ísť zarobiť 🙂 a potom keď budem chcieť ostať tak vezmem aj jeho

ale_na
autor
1. mar 2017

@blackcat8885 veď práve preto rozmýšľam či ísť alebo nie tiež by som radšej ostala pri ňom ale zo vzduchu ho neuzivim 🙂

bykaterina
1. mar 2017

@ale_na ako uplne ta chapem na druhej strane, chces ist nieco zarobit.. ked ides niekde pred paltis si ubytovanie, cestovne, stravu,... z toho ver ze asi nieco tazko usetris.. je ine ked clovek byva doma a o najomne sa podeli a detto ked navaris ta to stoji menej ako ked ides niekde robit takto.. jedine ze by si isla do hotela robit tam pochopim ze mas ubytovanie alebo aspon strava zadarmo.. a do ciech zarobit to je utopia keby do rakuska, svajcu,... ale do ciech ?

nakup_primark
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tyelde
1. mar 2017

@ale_na tak si našetri na začiatok na nájom, a choď až potom, aj s dieťaťom... A v dnešnej dobe sa práca hľadá najmä cez net, takže jasne, išla by si až na istotu, nie skúšať šťastie...

natalkanasta
1. mar 2017

@ale_na A mas manzela / partnera s ktorym zijes? AK by si odisla, sa odcudzite ci chces alebo nechces, Ak mas muza, tak chodte bud vsetci spolu alebo hladaj predsalen pracu v mieste bydliska, ked je region zly, stale sa mozte prestahovat do vacsieho mesta alebo mozes za pracou dochadzat...

mamutka
1. mar 2017

Nešla by som od malého dieťaťa, lokalita nie je dôvod aby dieťa bolo bez mamy. Šla by som do podnájmu do mesta, kde je práce dosť, aj so synom, on bude v škôlke, matka v práci.

sissy27
1. mar 2017

@ale_na v čechách nezarobíš také prachy, aby si po pol roku bola za vodou... zarobíš tam tak akurát na zaplatenie bývania, stravy, základných životných potrieb, našetríš na občasnú cestu domov... takže by som rozmýšľala nad tým, ako zobrať syna so sebou a žiť aj s ním tam...

lucibka
1. mar 2017

Je to tak, pokial chces ist do CR robit nie velmi kvalifik. odbornu pracu, tak tam zarobis menej ako tu. Muz tam robil roky a posledna vyplata v nadnarodnej firme v Brne pred rokom bola 11 200 kc...neoplati sa ti to, aj ked inzeraty slubuju viacej (sklady, operatorky,kvalitar apod) ked si vsetko poplatis, cesta na SR za synom, to rovno mozes robit tu za min.mzdu v najblizsom vacsom meste, kde by si denne dochadzala...a syn je este malicky.

zapka21
1. mar 2017

moja dcerka ma v skolke spoluziaka, ktoreho mamka robi v Rakusku 2 tyzdne v mesiaci v kuse. Ten chlapcek ma vazne problemy so spravanim - a evidentne je za tym to, ze mu chyba mamina... financie nedokazu vynahradit strateny cas s dietatom....

moni244
1. mar 2017

@nakup_primark tak ked vies, naco to sem davas? Trapne

moni244
1. mar 2017

@ale_na nesla by som, bud by dieta islo so mnou, alebo by som hladala pproadne na Slovensku

nakup_primark
1. mar 2017

@moni244 trápna je vaša rekcia, tak ako zamindrákované myslenie 😘

moni244
1. mar 2017

@nakup_primark jasne, vopchat sa do tolkych skupin, spamovat diskusie, to vobec nie je trapne, co? ved ta admin zamkne

nakup_primark
1. mar 2017

@moni244 my si tykame? tak fajn! čo keby si sa starala o to čo si sa v tejto diskusii aj pôvodne chcela. ak si potrebuješ niečo riešiť nájdi si niekoho iného, lebo ja som bola slušna nielen ku tebe. ponúkla som veľa ženám ONLINE nákupy ked niektoré nemajú čas a ďalšie sa tam nemajú ako dosať! vráť sa ku svojej temičke a staraj sa ďalej o seba!!!!! Je veľa žien čo o toto majú záujem, takže si nahlasuj čo chces, ale mna s tym neobtazuj !

somavi
1. mar 2017

Nikdy by som od dieťaťa takto neodišla .

moni244
1. mar 2017

@nakup_primark v kolkych temach ti uz zmazali tento prispevok, moja? V 6? a ked si sa uz tak hrrr registrovala, preco si si neprecitala pravidla? Ta tvoja facebookova skupina nebude asi s kostolnym poriadkom, ked potrebujes tak zufalo lakat ludi, vsak?

nakup_primark
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
1. mar 2017

@nakup_primark celkom" slušne" si sa vopchala niekam,kde reklama nepatrí ,niekto ťa upozorní a reaguješ ako reaguješ,si trápna.....
k téme.....aké iné možnosti máš si finančne pomôcť? otec dieťaťa platí?lebo súhlasím s babami,ak mimo SR tak s dieťaťom..a ak už niekde,tak min. rakúsko,Nemecko...

nakup_primark
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
emjee
1. mar 2017

@nakup_primark ignorujes ip adminiek, nemas tu co robit, nikto nie je zvedavy na tvoje spamovanie - maj sa

pillipilli
1. mar 2017

Ja som si tiez myslelal ,ze by som od dietata nesla,lebo som pracovala s vela zien co nemali deti so sebou,ale... ked raz mas dieta a nemas peniaze (a to doslovne ) tak ta situacia prinuti ist aj bez neho. Kto to nezazi nepochopi ,co je nemat dietatu na chleba. Ci mu dam labu lyzat ,ale bude so mnou??

moni244
1. mar 2017

@xxxxxxnnnnnn mozes prosim poriesit tuto pofidernj osobu @nakupy_primark co spamuje temy a sprava sa ako keby dosla z nejakej poslednej dediny?

tyelde
1. mar 2017

@nakup_primark to ake nie je dôvod na porušovanie pravidiel....

tslobik
1. mar 2017

No, ja mám 5 ročného syna a rozmýšľam na prácou v Rakúsku. Kedže som práve prišla o zamestnanie, a tiež bývam v mieste, kde nie je práca. Buď by som denne cestovala, alebo rozmýšľam riešiť to prácou v AT, kde by som chodila na dvojtýždnovky.....Budem vďačná za názory.....

moni244
1. mar 2017

@emjee a nemozete ju zablokovat? Predpokladam, ze aj skupiny zaspamovala, kedze sa do tolkych pridala

emjee
1. mar 2017

baby, pre info, blokla som ju, od rana tu len spamuje