Mám strach, že nenájdem novú prácu

Dobrý deň, pracujem v oblasti školstva. Som vyštudovaná s dlhšou praxou vo svojom odbore. Svoju prácu milujem, vždy som bola spokojná , šťastná . Veci sa ale veľmi zmenili a začala som si uvedomovať, že moja práca nie je taká ako bola pred 13 rokmi. Zmenili sa od základu vzťahy v práci a začala som narážať na rôzne povahy kolegov. Veľa z nich malo len masky. Toto prostredie sa pre mňa stalo nešťastné. Trápim sa cez 2 roky a premýšlala som, čo robiť , aby som mohla pokračovať ďalej tam, kde momentálne som . Bohužiaľ, som malý pán na to, aby som mohla niečo v kolektíve zmeniť. Preto po dlhých úvahách , zvažujem podať vypoveď a pokúsiť sa nájsť niečo nové. Ako som spomínala ,tento môj stav trvá cez 2 roky a zmeny si všimli aj moji blízki. Podporujú ma v tom, že chcem odísť a zmeniť prostredie,ktoré ma veľmi trápi a oberá o energiu. Často však premýšľam, či sa mi podarí v dnešnej dobe a v mojej oblasti zamestnať. Mám strach z budúcnosti aj napriek tomu, že ani moja terajšia práca mi lepšiu budúcnosť zrejme neprinesie.Ďakujem za prečítanie a za vaše odpovede,názory.Pekný večer.❤

mimirka32
3. okt 2021

@mariamagdalena212 najskor si najdi novu pracu a az potom daj vypoved, tak sa nebudes musiet bat buducnosti

denisekkk
3. okt 2021

Ahoj, síce asi neporadím ale podporím. Som v školstve krátko 3,5 roka ZUŠ, 3roky RD a následne zmena práce 2.stupen ZŠ,kde som 2 rok. Vôbec ma tá práca už nenapĺňa, kolegov ani nemám energiu poznávať a žiaci ma čerpajú. Teda tieto pocity sú určite signálom, ze treba zmenu. Tiež neviem kde ísť ale urcite odísť treba. Ty skús nájsť nieco čo by ťa bavilo, co by ti slo, sprav kurzy ak bude treba, určite to zvládneš. Nepomohlo by napr dorobiť si školu a uplatniť sa na VŠ? Je tam iný druh práce ale stále je to niečo v čom si doma, no viac individuálne a kreatívne. Hm? Ja zvažujem viacero možností ale zatiaľ je to otvorené, lebo sa musím dovzdelať...

mariamagdalena212
autor
3. okt 2021

@denisekkk ďakujem , áno zvažujem vysokú školu aby som mohla učiť na druhom stupni.

mariamagdalena212
autor
3. okt 2021

@mimirka32 ďakujem 🌼

nafka0483
3. okt 2021

@mariamagdalena212 A "nestacilo" by len zmenit skolu? Nie rovno celu tvoju profesijnu orientaciu a napln prace, "len" kolektiv, koelegov, ist niekde inde. Tam by si mozno opat ozila. Pises o problemovom kolektive, o maskach, nie o otm ze by ta nenaplnala samotna praca.

mariamagdalena212
autor
3. okt 2021

@nafka0483 ospravedlňujem sa , áno mňa moje zameranie veľmi baví , vyštudovala som to, po čom som vždy túžila . Je to o kolektíve, nie o mojej práci ako takej. Zrejme som sa nepresne vyjadrila .❤

janulka1802
3. okt 2021

@mariamagdalena212 nie som učiteľka, ale myslíš, že druhý stupeň je ĺepšia možnosť. Z mojho laického pohľadu si myslím, že prvý stupeň je jednoduchší. Predsa sú to ešte deti a druhý stupeň začínajúca puberta... No neviem, ale to je len moj názor.

mariamagdalena212
autor
3. okt 2021

@janulka1802 ďakujem, máte pravdu. 👍 myslím si, že ďalšie štúdium by mi však pomohlo rozhodiť siete 🙏

nafka0483
3. okt 2021

@mariamagdalena212 Tak vidis, v tom pripade je riesenim zmena kolektivu - cize prestup na inu skolu. Neviem ci robis v druzine, ci ucis na prvom stupni, ale nemyslim si, ze skusena ucitelka bude mat problem najst si pracu. Mladi to robit nechcu, cize toho by som sa nebala. Len skusaj ine skoly v okoli 🙂

mariamagdalena212
autor
3. okt 2021

@nafka0483 ďakujem . Skúšam , nestrácam nádej. Snáď sa niečo nájde od nového šk.roka 💙

denisekkk
3. okt 2021

@mariamagdalena212. 2.stupen je to najhoršie co by si si mohla vybrať. Ked tak uz stredna, kde uz maju trosku rozumu. 2.stupen mna osobne uplne zničil... To striedanie sa skupin, take neosobne cele to je..zlatá ZUŠka. Ale ja mam kolegov a vedenie super, len praca ma nebavi... No školstvo ma vela úskalí a nie je pre každého.

mariamagdalena212
autor
3. okt 2021

@denisekkk ďakujem. Máme to vymenené medzi sebou. Určite porozmýšľam , akou cestou sa vyberiem ,aby som sa vedela čo najlepšie presadiť 👍

behulka
3. okt 2021

@mariamagdalena212 skúšala si hľadať voľné miesta v okolí ? Aj na školách, čo nemajú inzeráty... ak ťa práca s deťmi baví, bola by škoda sa jej vzdať 🙂 len kvôli kolegom. Bývaš v BŠ ?

evkamotka
3. okt 2021

Pocuj a je ten druhy stupen dobry napad? Nie su tie mensie deti este take vdacnejsie, snazivejsie? Na druhom stupni s pubertou... Ci potom viac clovek neriesi spravanie nez vzdelavanie. Ak uz zmenit, ci nie radsej na "lepsiu" strednu

mariamagdalena212
autor
3. okt 2021

@behulka ano, skúšam, hľadám.... Pre to mám taký pocit, či je vôbec šanca ?😪

mariamagdalena212
autor
3. okt 2021

@evkamotka áno, pravda. Zrejme si to prehodnotím. Doba je medzi násťročnými ťažká🤢

behulka
3. okt 2021

@mariamagdalena212 držím palce 👍 V BŠ hľadali prvostupniarov, neviem, či ešte aktuálne a či to náhodou nie je aj tvoja škola.

evkamotka
3. okt 2021

@mariamagdalena212 a ta bs je zavazujuca, neprichadza do uvahy prestahovat sa?

seblicek
4. okt 2021

Šanca je zakaždým, nevzdávaj to, skús posielať aj tam kam momentálne nehľadajú, je možné že sa im niečo uvoľní tak hneď ťa potom kontaktujú.

luccija
4. okt 2021

@mariamagdalena212 práve včera som sa rozprávala s učiteľkou z gymnázia je tam roky a podobne pocity.Uci Bio, Chémiu žije pre študentov, ale kolektív a vedenie je zle a zvažuje odchod.Z čoho pramenia tieto zlé vzťahy?veď každy učiteľ má svoje hodiny s kolegami sa stretne v kabinete to má každý svoju prácu v čom su v školstve tieto rozbroje?donášaju na seba, či si závidia krúžky, alebo čo?veď pláty cca rovnaké, ak môžeš napísať budem rada.

luccija
4. okt 2021

@mariamagdalena212 ako pedadog nebudeš mať núdzu o prácu si myslím, ale podľa toho čo počúvam všade je niečo ..

dola23
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
desore
8. okt 2021

@mariamagdalena212 Vsade je nieco. Prevazne zensky kolektiv je sama intriga, ohovaranie, podrazy. Na druhej strane statna sprava a v podstane neohrozenost straty zamestnania je vyhoda nad vsetky vyhody.
Skus si otvorit zivnost, zamestnaj sa vo firme a pochopis, ze skolstvo je absolutny blahobyt, ci danu pracu robis na 100 alebo 50%.