Čaute. Ako prekonať strach z novej práce? Je to práca, po ktorej som veľmi túžila. Mám strach lebo nemám všetky skúsenosti, ktoré by som mala mať. Rada a rýchlo sa učím, ale aj tak sa neskutočne bojím, či to zvládnem 😬
@melanta Ďakujem za povzbudenie. Bojím sa hlavne toho, že budem vedúcou tímu. Vždy som si hovorila, že najlepšie je sa stať vedúcou tímu povýšením. Vtedy už človek ten tím pozná, vie ako funguje, ako pracuje. Mala som takých nadriadených, že dovi dopo. Doslova sa hovienko dostalo na poličku a ničomu nerozumelo, nič nevedelo a tak to aj dopadlo. Nechápala som ako sa na tú pozíciu dostali. Ako vôbec prešli pohovorom. A teraz som tu ja, čo sa nielenže musí začleniť do hovového tímu ako kolega, ale ako vedúca 😬 mám strach, že oni ma budú považovať za to hovienko na poličke 🤣
Nikdy nikto nema vsetky skusenosti a vedomosti, podstatne je predsa mad dostatok praxe, aby si vedela riesit aj situacie, kde nemas vsetky odpovede.
A ano, vacsinou je dobre prejst si cez "prax" a mat skusenosti a ta nova praca a novy tim nie je od veci, pretoze vnutorne povysenie je nesmierne tazke, pretoze ludia ta doteraz videli ako kolegu a teraz Ta musia vidiet ako veduceho, vo vacsine pripadov to nefunguje :(
Ja ti poviem takto - u nás v tíme mal človek ktorý bol povýšený na Team leadera problém s rešpektom - lebo bol v tíme veľmi dlho, tak ho všetci brali ako kolegu na svojom leveli. Ty máš zasa túto výhodu. Určite to dáš ☺️
tie obavy su normalne, ked mas strach, obavy, znamena to, ze ti na tom zalezi a je to prirodzene. tiez som mala take ked som prestupovala do novej prace, ale niet sa coho bat, zorientujes sa, prides na to, kde co ako a bude to dobre, verim ti 🙂
Rozhodne si musis verit viac🙂 Bez toho to proste nejde, mysli pozitivne. Ak ta uz vzali, tak asi vedia preco🙂 Zrejme vidia v tebe potrebny potencial, no nie?🙂
@tropkica áno toto je môj najväčší problém, že si neverím 🫣 snažím sa myslieť pozitívne, ale mám strašný strach
bola som vedúcou oddelenia, na ktoré som sa dostala povýšením a neskôr aj VO, ktoré som predtým nepoznala... a pracujem tu doteraz. Lepšie sa mi pracuje určite teraz... A to z dôvodu, že "kamarátky" na pôvodnom oddelení chceli len využívať situáciu, že ma poznajú (pri odmenách, pri prideľovaní práce navyše a pod.) Tak hlavu hore, bude to dobre 🙂
@lienockak ďakujem za podporu 😊
To je normálne ale neboj, isto sa rýchlo zapracuješ, ak budeš na tom pracovať a stres postupne opadne
nikto ťa nebude považovať za to hovienko, ak sa zaň nebudeš považovať sama. Z tvojich slov tuším, že sa skôr zaň budeš považovať než by si sa vyvyšovala - to je síce pozitívne, ale odtiaľ potiaľ. Podriadeným nesmieš dať najavo svoj strach a neistotu, ale zas sa ani nehraj na majstra sveta, najlepšie je taký stred medzi tým. Tá prvá (ustrašená) polovica ťa bude poháňať v tom, aby si sa priebežne zdokonaľovala, tá druhá (nutnosť viesť team) bude z teba spolu so získanými schopnosťami robiť stále lepšiu vedúcu osobnosť. Zvládneš to, neboj sa
@hadecka39
@danica2711 budem sa snažiť čo najskôr sa zapracovať. Určite sa nebudem povyšovať nad nikoho, našťastie nemám takú povahu. Pred ostatnými nedám najavo svoj strach. Budem sa snažiť udržovať priateľské vzťahy, ale aj si držať odstup
držím ti palce
@danica2711 ďakujem 😊
Pises že je to praca po ktorej si túžila tak sa nemáš čoho báť, keby to bola praca ktorú nechces robiť to je o niečom inom. Ale jasne prvotne stresy sú vždy ale uvidis že to z teba hneď opadne. Neviem teda o akú prácu sa jedna ale určite to v čom budeš mat nedostatky tá zaskolia alebo doučia.. ak si im teda netvrdila že ovládaš všetko potom by sa ri to mohlo vypomstiť
neboj sa to das lavou zadnou. ako je lahko povedat, ze nic si z toho nerob, ked je prirodzene, ze si je clovek sebou neisty. no zelam ti, aby sa ti tam pacilo, rychlo si sa zapracovala a mala super kolektiv
Teraz čítam @autorka, že ideš na vedúcu pozíciu. Ale s takýmto zmýšľaním to bude veru ťažké lebo ty máš viesť v prvom rade tím. Nemusíš sa im tam zverovať s nejakými osobnými vecami, ty v prvom rade rob svoju prácu tak ako sa od teba ako od veducej očakáva, vedúci by mal mat aj nejakú sebadôveru voči sebe a veriť si. Nie sa báť svojich v prvom rade podriadených. Vedúci je aj o autorite
@gabika0825 kým príde môj prvý pracovný deň tak sa pozbieram. Toto je iba ten prvotný strach či to dám. Ale určite to dám, dám to lebo chcem. Len potrebujem trošku kopnúť do zadku aby som sa spamätala 🤣
@kotricka veľmi pekne ďakujem 😊
Strach opadne hneď, hlavne veľa robí aj kolektív. Však budeš vedúca, prinajhoršom urobíš poriadky 😉
Zvládneš to. Presne toto si povedz. Je to práca, ktorú chceš a preto to zvládneš. Preto budeš pracovať na práci a na sebe tak, aby si to zvládla. Zmeň v hlave nastavenie že sa bojíš na to, že sa tešíš. Veď ideš robiť prácu, po ktorej si túžila. Tak máš dôvod na radosť. 😉 Držím palce. 🙂