Mám stiahnuť výpoveď?

elevated
7. okt 2021

Zdravim, mozno by mi pomohlo pocut nezaujaty nazor. Je to velka dilema.

Mam pracu, ktora ma dost bavi a davala som do nej vela energie. Mala som ale pocit, ze to moji manageri velmi nereflektuju - mam aj nevyhodu, ze pracujem v inej krajiny ako zvysok teamu.

Preto ked mi prisla ponuka, kde by som mala takmer 2x terajsieho platu a moznost dalej rast, podala som vypoved. V praci na to ale reagovali protiponukou.
Zvysenie platu o 50%, povysenie, moznost viest bratislavsky team pre moju oblast a spoluviest v materskej firme a hodinu mi nadriadeny menoval rozne moznosti. Vraj to pre mna planoval a chcel to prebrat v decembri.

Mne je luto, ze taketo ponuky dostavam az teraz a neviem uprimne ako s tym nalozit.

Stalo sa vam uz, ze ste stiahli vypoved, bol to dobry krok?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janai1
7. okt 2021

@elevated no a opýtala si sa niekedy na povýšenie a podobne? Podľa mňa je normálne ze firma dala protiponuku

deedol
7. okt 2021

zo skusenosti znamych a kamosov mam pocit, ze tento postup - protiponuka - je uplne bezny. ak ta oslovila, tak pokojne vypoved stiahni (aj ked teda moji znami vacsinou aj tak odisli inam)

tncka
7. okt 2021

@elevated ak by to stacilo,tak stiahni. Ale ja by som este skusila teda vyjednat viac,aby sa mi to aspon rovnalo tomu co som chcela v tej novej praci ked uz teda mam zostat nech yo stoji zato🤔

kacena4
7. okt 2021

ja poznam ze tak bezne funguju ludia a ostavaju potom v praci kde chcu byt a kde sa im paci, hoci dali vypoved a dostali protiponuku ostanu (ide o to ci si spokojna s terajsim zivotom ako takym nie len s pracou)

blumie
7. okt 2021

@elevated ja osobne nemam skusenost ale viem o min. 2 kolegoch, ktori dali vypoved a stiahli. To, ze firma da protiponuku je dost bezne, pokial ide teda o cloveka, o ktoreho nechce prist. Pokial dovod vypovede bol, ze sa nikam neposuvas karierne ale inak si spokojna s kolektivom, atmosferou, sefstvom atd. tak by som sa absolutne necitila hlupo stiahnut vypoved. Ja som tiez zaciatkom roka poziadala o povysenie (bolo to uz druhy raz, prvy raz mi to bolo sice slubene ale nasledne som otehotnela, takze samozrejme sa necitili zaviazani to splnit) a keby to tentokrat nevyjde, tak urcite davam vypoved. Nastastie to nebol ten pripad. 😉 Drzim palce, aby si sa spravne rozhodla.

elevated
autor
7. okt 2021

@janai1 Povysenie mi slubuju uz rok, v januari bud.rok mi ho mali dat podla poslednych slubov a plat zvysili o cca 10% v auguste.

ikuska88
7. okt 2021

@elevated áno stalo sa mi niečo podobne… dala som výpoveď lebo som si našla lepsie platenú prácu + lepsie podmienky, síce vzdialenú 35km ale to mi nevadilo. A zavolala si má nadriadena a dosť ma prehovárala aby som zostala, ponúkala zvýšenie platu úpravu pracovného času a iné výhody… úprimne fakt som rozmýšľala či robím dobre a či nemám radšej ostať v pôvodnom zamestnaní. Dostala som možnosť stiahnuť výpoveď ešte posled. deň výpovednej lehoty. Ale nestiahla som výpoveď a veru nebanujem 😉

bibina32
8. okt 2021

@elevated stalo sa to manželovi, tiež sa nevedel rozhodnúť. Dal si na papier výhody a nevýhody oboch firiem a podľa toho sa rozhodol. Nakoniec ostal v starej firme. Zatiaľ neľutuje.

mabenn
8. okt 2021

@elevated ako dlho tam pracujes? To je velmi individualne....tiez som po 7r odisla z firmy do inej a na konci skusobnej doby som sa vratila...ide o tvoj celkovy pocit, kolektiv, moznosti, tvoje buduce plany - planujes rodinu alebo uz mas? Vsade bude nieco zle...to ako reagovali protiponukou mi pride celkom divne, neviem co je to za praca, ale len tak smahom ruky +50% plat asi znamena, ze si bola podcenena celkom a si v prostredi kde funguje jednanie len natlakom, co je smutne..ale neviem o aku pracu ide, takze...

moonlight1210
8. okt 2021

@elevated na ako dlho ta ta protiponuka uspokoji?
Lebo ta druha firma ti ponuka toto plus moznost rastu.
Je toto strop v tvojej povodnej firme? Alebo sa budes moct dalej posuvat?
Pretoze teraz to moze vyzerat 1:1. Ale o nejaky cas zas zacnes cakat viac a zas budes nespokojna, ze sa nic nedeje a budes banovat, kde si v tej druhej firme teraz mohla byt.

Dalsia vec je prostredie. V druhej firme moze byt super plat, ale trebars nesadnes si s kolektivom. Takze ak tu ti kolektiv sedi, zvaz aj to. Ziadne peniaze ti po case nevyvazia dusevnu pohodu. Naopak nepohoda povedie casom k zdravotnym problemom.

Atd.
Popis si, co ti ktora ponuka dava a berie a podla toho sa rozhodni.

zuvelyn
8. okt 2021

Mne sa to stalo tiež, výpoveď som stiahla a ostala vo firme. Ak by si nebola pre firmu prínosom tak by ti tú protiponuku nedali a nechali ta ísť. Otázne je ci si s formou spokojná. Ja som bola, len boli problémy v ľuďoch (robila som namiesto kolegýň ktoré vykecavali na kávičke, dlhodobo to nikto neriešil aj ked ja som pol roka bojovala proti tomu, Kinder manažment slabot, etc etc..) nakoniec som po roku od stiahnutia výpovede este prestúpila na inú pozíciu, kde som úplne najvaic spokojná. Vo firme som 8 rokov, viem že novy zamestnavatel by mi nevedel/nechcel ponúknuť také benefity (nefinančné) ako mám tetaz kde mam rozpracovanu "kariéru" a to je pre mňa najmä teraz keď mám male deti extrémne dôležité.

mon2523
8. okt 2021

Ale vypovedou sa aspon veci dali do pohybu, mozno nie je na skodu ju v takomto pripade stiahnut 🙂 Bola by si tu so svojim timom, viac penazi, karierny rast, tak fajn nie? Ak to ma viac vyhod ako nevyhod, vypoved by som stiahla.