Mám si pýtať zálohu za prácu na modelke?

cinamood_
7. máj 2024

v práci už cez pol roka sa nám rozmohol taký nešvar že rušenie termínov hodinu pred, alebo najlepšie ani nedať vedieť. Ide o to že potrebujeme modelky na - mihalnice, obočie, líčenie. Modelka dostane zadarmo to, za čo by si inak zaplatila nemalú sumu. Všetko je pod dozorom akreditovaného školiteľa, a je to kurz s maximálne 2 žiačkami a lektorkou, Žiadne skupiny. Aj keď náhodou žiačka nie je šikovná, prácu dorobí lektor. Takže sa nestane že niekto odchádza so zle odvedenou prácou. Ale ako vravím, ženy si nevážia že je to zadarmo.
Môj nápad je vyberať dopredu zálohy, 50-60€, ktoré budú vrátené hneď ako modelka príde. Iný spôsob zatiaľ vymyslieť neviem… alebo ma niekto iný nápad? btw jedna sa o okolie BA.

barborachors
7. máj 2024

je to dobrý nápad. Ja sa pohybujem v obdobne ladenej sfére a toto ti kvitujem a asi sa tiez inšpirujem.

jeennyv
7. máj 2024

Modelku nech si donesie ucastnica kurzu, u nas sa robilo takto..mamky, sestry, kamosky niesli a tie vzdy prisli…lebo ich vzajomna dohoda, aj ja som tak robila modelku…ako tento system, ze zaplatis atd…aj ked sa to vrati..nik ti sa ani nenahlasi, lebo riskuje, ze bude mat na praci nieco ine, ci lepsie a mu prepadnu peniaze…robenie takejto “modelky” je o dohode a nie ze si to vynutis….

darinks01
7. máj 2024

ja čo si pamätám tak tiež si baby nosili svoje známe či rodinu a fungovalo to tak.

martinkatinka
7. máj 2024

Treba si priviest (nie doniest 🙃) svoju modelku.

lakebabe
7. máj 2024

@cinamood_ tiež každý koho poznám co si robil kurz ci nechty keď si kamošky robili alebo copiky alebo mihy mali modelky svoje, poväčšine kamoška alebo z rodiny ktosi