Ahojte, všetko ide teraz zdražovať. V čistom mám 730-750€.
Mám si hľadať nejakú novú prácu, kde zarobím viac,kvôli zdražovaniu, alebo nehľadať a prečkať to? Myslíte,že to bude dlho trvať?
Moje výdavky (energie, net, paušál, potravinu drogéria) sú okolo 350€. Zvyšok odkladám na nejaké nevyhnutné veci a podobne.
Hypotéku so snúbencom ešte nemáme, najprv sporime nejakú sumu,aby sme mali zhruba 20% nehnuteľnosti,no teraz ako išli nehnuteľnosti hore, tak musíme šetriť dlhšie,než sme mali v pláne :/
Takže, čo by ste robili Vy? Podľa Vás tieto šialene vysoké ceny klesnú v dohľadnej dobe,alebo radšej hľadať inú prácu?
Ďakujem za odpovede
@cocolino234 no veď toto, vyhýbala som sa popravde práci vo fabrike,ale keď vidím kamarátov,že sviatky a víkendy sú poväčšine doma, robia 8micky, majú 13-14 plat a nejaké benefity 🤷 a platy 850-900€ niekto viac...tak o tom fakt reálne uvažujem.
Plat čo mám je reálne vážne malý skrz toto zdražovanie, keď pozerám ako to zo dňa na deň ide hore 😐
plat mas maly, za mna treba sa poobzerat po inej praci, nemusis hned davat vypoved, ale zacala by som intenzivne hladat.
a ceny dole nepojdu ani nahodou
A co robis aktualne, ked nechces vo fabrike? Odkial si? Urcite by sa dalo najst lepsie platove ohodnotenie aj mimo fabriky, len teda zalezi od znalosti. A hladala by som aj bez ohladu na zvysovanie cien.
@lucik194
@22betka11
výpoveď plánujem dať, ale neviem teda presne,že kedy.
Dosť som to rozoberala so snúbencom, ako popravde nie som veľmi spokojná v práci, vzala som to len preto, lebo skrz koronu som dostala výpoveď v práci,čo ma bavila.
Robím krupierku, takže ma to ale,že vôbec nebaví.
Po väčšine nepríjemní ľudia, hlavne teda olasski cigáni 🙈🤷 to je čistá katastrofa 😩
Len pozerám nejaké ponuky buď obchod alebo čo, a v hrubom ponúkajú menej,než mám ja, tak mi to príde také čudné no.
Najviac čo vidím ponuky dávajú práve v tých fabrikách no a nejaké manažérske pozície 😀 takže moc si nenavyberam :/
Pozerat mozes stale. Ale najprv si najdi pracu, podpis zmluvu a az tak daj vypoved/odid dohodou. A ked mas vydavky 350 a plat 750 stale je to super. A neviem odkial si, no ja som v KE zarabala menej, zila sama a prezivala som len tak tak, takze ak vies viac ako polku vyplaty odlozit, je uplne parada. A zdrazovat bude vzdy, to by som ako vyhovorku na hladanie prace nepouzivala. Skor uz to, ze to tam nemas rada...
@lopka1313 jedno s druhým 😀 odložiť to viem, lebo žijem s rodičmi ešte.
100€ im dávam mesačne (čo boli všetci moji kamaráti prekvapení,lebo väčšina dáva len 50€) + platím pevnú linku s internetom a svoj paušál to mám zhruba 50€ + zhruba 200€ ak kupujem pre seba potraviny + aj do domácnosti a aj drogériu. V tomto sa striedame, jeden týždeň ja, potom brať aj rodičia, čiže je to hruba tak okolo 350€ niekedy 400€ čo miniem ale minimálne 300€ vždy odložím.
No ako hovorím, mám snubecna ten má zhruba o 500-600 € v čistom viac ako ja, a je mi to také blbé,keby si máme brať hypotéku,že bude platiť viac on, aj keď mi vraví,že to absolútne nie je problém, ale cítim sa strašne blbo skrz to :/ čiže to je vlastne ďalší dôvod, prečo rozmýšľam nad prácou kde je väčší plat....čiže koniec koncov, tých dôvodov je viac 😀
Netušíme aké máš vzdelanie, prax v akom odbore, ani kde žiješ. Takže poradiť kde by si mohla skúsiť a aký plat je ťažko. Ale Krupier nie je mojím snom ani náhodou, ani v kariére. Preto chápem tvoju snahu o lepšiu prácu a nie sa tam zhadzovať. Možno aj zmeniť mesto by stálo za úvahu, ale snaha je základ.
to nejde ani len o hypoteku, ze bude plati on viac a ty menej, ale casom, ked pridu deti, tak to vas rodinny rozpocet dost zatazi, cize pomaly hladat nieco ine, aj keby sa situacia v momentalnej praci zlepsila, nie je zbytocne