Mám si hľadať novú prácu?

6. apr 2022

Nedávno som ukončila pracovný pomer, nevedela som ze cakam bábätko, začala som sa obzerať po novej práci, ale zatiaľ mi nesedí žiadna ponuka. O chvíľu mi bude končiť tretí mesiac a premýšľam ci vôbec hľadať na par mesiacov niečo s rizikom, že klamať sa mi nechce, a brucho mi môže v piatom mesiaci už vyskočiť, a budú z toho zbytočne problémy. Alebo to nechať tak, ved ten polrok rýchlo zbehne.

060106
6. apr 2022

Ja by som uz pracu nehlada pokial mas peniaze na zivobitie

andrejkap123
6. apr 2022

@060106 no ale matersku nedostane

andrejkap123
6. apr 2022

Ak si otehotnela vo vypovednej lehote tak dostanes matersku. Ako to bolo?

autor
6. apr 2022

@andrejkap123 ano otehotnela som vo vypovednej lehote.

hipuska
6. apr 2022

No a keby si normlane išla za zamestnávateľom? Že je taká situácia a že počas md, RD by si chcela zostať zamestnaná. A daj sa do pôrodu na pn. Alebo, nejakého známeho, nech ťa fiktívne zamestná. A zaplať mu iba odvody za 1 mesiac a choď na pn. Je určite lepšie byt pocas md, RD vedená ako zamestnaná, aj kvôli prípadnej podpore po skončení RD, retazobeho pôrodu atď.

autor
6. apr 2022

@hipuska pokiaľ viem, som v ochrannej lehote 3mesiace, ďalšia vec je, že sa pri mne zvazuje zo zdravotných dôvodov aj PN, pokiaľ viem, tak ak gravidita u mňa vznikla ešte počas toho ako som bola zamestnana mam nárok na poberanie nemocenskej dávky. Co sa týka predĺženia pracovného pomeru ako píšeš, skúšala som to, ale bývalý zamestnávateľ to zamietol.

aliaray1
6. apr 2022

Ak si otehotnela vo vypovednej dobe, si v 8 mesacnej OL. Okrem toho musis splnat dalsie podmienky na narok na tehotenske, materske.

Ak nepracujes, uz nemas narok na davky PN - nevieme kedy doslo k ukonceniu PP.

A v takom pripade si sa mala hlasit na UPSVaR, mozno mas narok na davku v nezamestnanosti, v horsom pripade za teba bude platit stat aspon zdravotne poistenie.
Ak si ale zmeskala lehotu na podanie ziadosti na UPSVaR, potom nic no.

matullienka
6. apr 2022

@aliaray1 Ale veď na upsvar sa môže kľudne prihlásite aj po 2 mesiacoch tam je lehota 7 dní len kvôli odvodom zdravotného, ak sa zaregistrujete po 7 dňoch bude si musieť doplatiť za je zdravotné