Mám sa vrátiť do práce od 8 mesačného dieťatka?

trti
16. feb 2013

Ahojte,
zaujímal by ma Váš názor.
Malá má teraz 5 mesiacov, ostala som slobodná mamina a momentálne žijem u rodičov.
Dostala som ponuku vrátiť sa do práce od mája.
Ide o prácu delegáta, tz. len na sezónu od mája do októbra, a je to naozaj veľmi dobre zaplatené.
Pracovná doba tiež flexibilná, cca 3 hodinky denne, len teda každý deň, a pokiaľ je nejaký pruser tak musím okamžite ísť a riešiť.
Musím sa rozhodnúť a neviem.
Na jednu stranu by sa tie peniaze veľmi hodili, na druhú sa však bojím o malú, ako bude znášať sťahovanie sa, to, že s ňou nebudem stále, nebudem sa jej mocť venovať toľko ako teraz.
A ešte jedno negatívum: žije tam aj moj ex, s ktorým sa snažím úplne ukončiť akékoľvek vazby, a bojím sa že by nás obťažoval.
Čo myslíte?
ďakujem za názory 🙂

janinah
16. feb 2013

nepochopila som ako ďaleko je tá práca a kde bude dieťa ak nie u rodičov?a aké sťahovanie?

trti
autor
16. feb 2013

@janinah Od rodičov asi 400km, a malá bude so mnou..sťahovanie tam,dočasne na sezónu..

inkinka
16. feb 2013

@trti skús napísať ako by bolo postarané o malú počas tvojej neprítomnosti. Ide o zahraničnú turistickú destináciu?

trti
autor
16. feb 2013

@inkinka Áno, o zahraničnú, ale aj rodičia žijú tu..akurát v inom meste...Buď s nami pojde aj mamina, alebo budem musieť zveriť malú známým, keď budem v práci..to ešte práve nie je doriešené

janinah
16. feb 2013

cudzím ľuďom by som dieťa nezverila,ak to vezmeš,tak ber mamu so sebou...a skúsiť to môžeš,ale nejako sa v zmluve zabezpeč,aby si mohla aj cúvnuť,ak by bol problém

janamama
16. feb 2013

Peniaze potrebuješ, práca sa Ti núka, tak to ber. Výhra bude, ak Ti mamina pomôže a pôjde s Tebou, ak nie, opatrovateľka to porieši. Sťahovanie bábo znesie výborne, pre deculo je podstatné, že si tam Ty. Ja som šla do práce keď mal drobec len 8 mesiacov - a ja som to znášala ťažšie ako on.

martinkatinka
16. feb 2013

Tri hodinky denne je celkom v pohode, to zas nie je veľa...ty si sama musíš povedať, čo je pre teba lepšie. nemyslím si, že keď ideš do prácu u tak malého bába, tak je to zle, skor naopak... si šikovná mamina.

sissy27
16. feb 2013

@trti budem stručná - byť tebou, zoberiem to... 😉
malá bude ok, mama ti pomôže, prípadne au-pairka tiež nie je smrteľný hriech
a bývalého nerieš, je to asi pomerne čerstvé, ale aj to sa utrasie 😉

maja1982
16. feb 2013

Ak by isla so mnou moja mamina a starala sa o malu, vobec by som nevahala...

janka2501
16. feb 2013

Ahoj, ja som musela ist spat do prace ked mala nasa malinka dva mesiace.neostavalo nam nic ine,lebo s tatinovho platu by sme vsetko neutiahli. A o malu sa mi zatial stara aupairka,a striedame to so starkou. Zatial to celkom ide. Mala ma 10 mesiacov, a od septembra ju chcem dat do jasliciek.takze sa neboj,zvladnete to aj vy. Drzim ti palce. 🙂

julietta246
16. feb 2013

Ja som tiez v tej istej situacii, musim sa vratit do prace, ked bude mat maly osem mesiacov. Tiez len na 4 hodiny a my sme sa uz absolutne rozhodli, ze nastupujem. Tiez sme velmi diskutovali o tom, ci je to naozaj nutne, ale napriklad ziadna z mojich kolegyn z Anglicka nebola na materskej dlhsie ako 6 mesiacov a to sa vratili na 8 hodin denne, tak sa to urcite musi dat nejak zvladat ;)

uhnakova
16. feb 2013

kludne pracu zober, ak bude tvoja mamina s vami. Po pol roku si dieta zacne velmi uvedomovat, kto je cudzi, okolo osmych-deviatich mesiacov je to obzvlast zle, takze malu systematicky navykaj na tvoju mamu, aby potom nemala stresy a nepreplakala cele tri hodiny, co budes prec. Ak bude zvyknuta travit cas s tvojou maminou, bude spokojna a ty urcite tiez 🙂

mima4
16. feb 2013

@trti brala by som to 🙂 a ak fajn zarobis, mozes si platit aj au pair a nemusi to byt uplne cudzia osoba, mozte sa zoznamit, aj ty ju viacej spoznas 🙂

svetlusska
16. feb 2013

@trti moj nazor je ze by si tu pracu mala vziat,bud to poriesis nejakou opatrovatelkou alebo ako pises tak tvoja mamina...myslim ze babo si zvykne rychlo skor pre teba to bude tazsie...mam kamosku ktora tiez isla do prace od 8 mesacnej dcerky a dcerka to znasala v pohodke ale kamoske trvalo trocha dlhsie pokym si zvykla...🙂