Ahojte,som po MD 6mesiacov a uz som v 2praci......problem je v tom,ze mam problem,velky problem,ze ludia daju na vyzor,sympatie.......v tejto 2praci /prva bola len brigada/ som len 4 den a vsetci hned ze som dolezita,zazeram a pritom mam sebavedomie 0, manzela alkoholika,takze zivot nic moc. Velmi som sa tesila do prace,dnes ked mi oznamili,ze pride este jedna na skusku,zacina sa mi rutit svet................... konecne som natrafila na pracu kt som dlho hladala,profesijne mam na to,len nesedim kolektivu,radsej tu zoberu 18tku po skole,bez skusenosti,praxe,hlavne ze bude hihi haha....ja uz neviem co mam robit aby som inak posobila na ludi....poradte.....
@ume11 po precitani tvojho prispevku mam zmiesane pocity.. na jednu stranu pises, ze si nestastna z toho, ako ta kolegovia vnimaju, hoci taka akou ta vidia podla teba nie si, no na druhu stranu ty uz teraz vies, ze ta dalsia, co pride na skusku bude 18rocna bez praxe, ale bude hihi haha.. pride mi to rovnake "odsudenie" dotycnej aj z tvojej strany.. Bohuzial (?) mne osobne sa v zivote velakrat prvy dojem potvrdil, tak skus popremyslat, ci sa malo usmievas, nezdravis kolegov, nekomunikujes, vyhybas sa ich spolocnosti alebo na zaklade coho mohli urobit zaver aky urobili.. btw, ako si sa dozvedela o tom, ako ta vnimaju?
Ak sa ti uz niekedy stalo, ze ti bolo povedane, ze posobis arogantne atd., tak je asi chyba na tvojej strane ☹.. a teda musis zmenit to, ako na ludi posobis, co vyzarujes.. verim, ze ak to mas doma tazke, je viacmenej nemozne chodit v praci usmiata, no potom treba zacat riesit to, co mas doma.. lebo ta to evidentne negativne ovplyvnuje.. alebo ty si spokojna?.. ked sudim podla seba, tak ked mam pohodu doma, usmievam sa aj bez konkretnej priciny, neraz mi bolo kokegami/sefom samotnym povedane, ze zo mna ide pozitivna energia a ze je rad, ze som v jeho pracovnom time..
@ume11 ja mám pocit podľa tvojho úvodného príspevku, že problém nie je v kolegoch, ale v tebe...
ano,je problem vo mne,v tom ako posobim,vyzeram.....pytam sa ako sa zmenit,nie v to kto je divny
@ume11 tak skús u nich zistiť, prečo tak pôsobíš. Tvoje okolie ti to povie podľa mňa lepšie, ako anonymné ženy tu na nete, ktoré ťa nepoznajú.
@barushkaaa zistovala som, vsetko je to o tom ako posobim,vraj ked ma spoznaju vsetko je ine....
A ako posobis?
@ume11 ja som to myslela tak, že budeš zisťovať podrobnosti, prečo tak na ľudí pôsobíš...
@barushkaaa vravia,ze vsetko je v pohlade,ze zazeram
@ume11 tak sa skús nad tou kritikou zamyslieť a nad tým, ako to môžeš zmeniť
No tak nezazeraj, neverbalna komunikácia je veľmi dôležitá, ľudia ju "čítajú" skôr ako otvoris ústa a prvý dojem je nezabudnuteľný a často uz neprekonateľný
@ume11 skus si precitat tento clanok, su tam cvicenia, ako zaposobit, mozno ti to pomoze https://www.modrykonik.sk/blog/emma_932/article/hladame-si-pracu-cast-1-fde73n/
@ume11 citala som len uvodny...ta druha zamestnanykna je ako tvoj konkurent a zamestnavatel sa rozhodne,ktoru z vas si necha??
Ak ta praca bavi,tak sa skus trosku skamosit s kolegami. Ja som skor introvert,ale zas s kolegami slovo-dve prehodime a nemusim ani s nimi chodit na fajciarske pauzy,kedze ja nefacim..
@ume11 skús sa občas usmiať, porozprávať s kolegami... nie je to ľahké prísť do zabehnutého kolektívu, ale tak ak máte nejakú pauzu a možnosť, povedz, že si ideš dať kávu, či si dá niekto s tebou... skús v nedeľu upiecť koláč a prines do práce, ponúkni (samozrejme za predpokladu, že vás tam nie je 200 na oddelení)... proste tie prvé ústretové kroky musíš asi urobiť ty... tí ľudia okolo nevedia, že máš mizerné sebavedomie a muža alkoholika, ani za to nemôžu a ani za tebou nikto nepríde s otázkou, či náhodou nemáš ťažký život, ale ak sa im trošku otvoríš, tak to môže pomôcť 🙂 držím palce 🙂