Dobry večer prajem . Som vydatá to bude dôležitá informácia v otázke . Dnes mi prišla ponuka na prácu , podmienkou je odcestovať kvôli práci na dlhší čas . Manžel to odmieta a ja neviem či ponuku prijať alebo nie . Ešte sa rozhodujem ako by ste sa rozhodli vy ?
Ja by som odmietla. Tiez by sa mi nepacilo, keby moj muz odisiel napriek mojmu nesuhlasu. Skusila by som sa s muzom este porozpravat, vysvetlit mu to.
zabudla si zadefinovat dlhsi cas. U niekoho je to tyzden u niekoho mesiac a u niekoho aj pol roka a viac ... To je podstatne vediet.
Plat, ako dlho, ako casto, s kym a kam... pre niekoho dolezite podstatne body. Pre mna ani nie. Ja by som nesla
Co znamena dlhsie? Kam mas odcestovat? Aka je to pracovna ponuka? Posunie ta niekde rapidne vpred alebo ani moc nie? Pokial mate deti, tak sa necudujem, lebo je to celkom o drzku...
@egonsk ospravedlňujem sa , zabudla som od 7 mesiacov do 11 neviem presne
Nikto ti nedá konkrétnu odpoveď, lebo nikto neozval presne okolnosti.... Nemôže manžel odcestovať s tebou? Nemôže to manžel vydržať napríklad na dva mesiace, že na skúšku? Ak to nebude klapať, alebo práca sa ti nebude páčiť vrátis sa domov. Ak by bola dobrá práca a páčilo by sa ti manžel by si mohol skúsiť hľadať prácu tam a odcestovať za tebou. Ako veľmi ej tá práca pre teba dokezita? ... Ako, snažila by som sa hľadať cesty ako tú prácu mať, ak by mi na nej záležalo. Každopádne môže sa tiež stať, že teraz to vyzerá super, ale nastúpis a zistíš, z je zlý kolektív, nebude sa ti páčiť a pod a rýchlo sa rozhodnete vrátiť. ... Je v tom veľa faktorov. Skús manželovi vysvetliť, že je to pre teba dôležité. Ak je to správny manžel, očakávala by som podporu a hľadanie cesty k tomu, aby si bola spokojná ty aj on.
Co ti/vam praca prinesie? Budes mat lepsiu, vyssiu kvalifikaciu? Istotu lepsej prace v buducnosti? Deti asi nemate ked nespominas
S manzelom treba byt za jedno. Ci ako si to predstavujes? Ty pojdes na truc a potom co bude az sa vratis? Treba to s nim prebrat.
Nuz 7-11 mesiacov to je odlucenie a nie sluzobka... chapem manzela... pre mna je aj nejake chodenie na turnusy dva-tri tyzdne a tyzden doma pre rodinu s detmi ci manzelstvo katastrofou... ludia sa odcudzia...
Za mna strasne dlho. 7az11 mesiacov. Za mna urcite nie
@guiseppinka do zahraničia , trosku by ma to posunulo v pred plus keby som sa vrátila bola by som na lepšej pracovnej pozicii ( ospravedlnite ma za písanie , nejako na tablete mi to nejde )
@tinka_1807 nemoze ist somnou , ja mam svoju prácu rada takze ak by som sla isto by som vydržala ( co sa tyka prace ) a dakujem za nazor
@pbra40 nemame keby sme mali urcite by som nesla
Máte deti? Ak nie, ja by som išla. Spravila som totiž veľmi podobnú vec v minulosti a doteraz to ľutujem. No keď prišlo neskôr na to, že on sa má sťahovať za prácou, rozhodol sa za pol hodinu a ani ho nezaujímal môj názor. Ak je to dobrá ponuka, ktorá ťa má kam posunúť a co ti ponúknuť, tak snáď pevný vzťah vydrží zopár mesiacov... A dnes sa dá cestovať kamkoľvek a hocikedy, to by nemala byť pre vás prekážka. Muž by sa na to mohol pozrieť aj z tvojej strany.
@anjelicek26
@ns994 dakujem 🙂
Ja som bola v latinskej Amerike, aj keď zas nie az na tak dlho, ale mala som aj vyhodu, že som medzitym letela na SVK. Bola to super skúsenosť a aj super peniaze na diétach. Prezili sme to a partnerský nám to prospelo
7 az 11 mesiacov je celkom dost dlho, myslela som, ze mas ist na zaskolenie na 2 3 mesiace napriklad... aka je to krajina? Ak by ma to malo trosku karierne posunut, tak by som kaslala na to. Ak by ma to velmi posunulo, tak by som hladala moznosti ako to poriesit s manzelom - kazdy druhy vikend by dosiel jeden za druhym (za predpokladu, ze nejdes do mexika alebo ciny a je to bud autom dostupne alebo lacne letenky)
Malo informacii na to, aby som celu situaciu vedela vyhodnotit 🤷♀️ co ti to prinesie, preco manzel odmieta, ides niekam, kde ta vie relativne jednoducho navstevovat alebo do Gronska na expediciu?
Kazdopadne moj muz bol napr. v Saudskej Arabii a chodil domov raz za dva mesiace, bol tam par mesiacov zvladli sme zo bez problemov. Kazdopadne ak by bol muz vyslovene proti napriek racionalnym argumentom asi by som si to zvazila, ze preco je proti a podla dovodov by som sa rozhodla
@nikpa samozrejme ďakujem
Za ten čas by ste boli v kontakte len cez mobil? On by mohol prísť tam za tebou? Alebo ty domov na par dni? A ideš tu za hranice niekde ci na opačnú stranu pologule? ...ak máte deti tak nie, ak nemáte možno to aj preverí vás vztah
@monillia nebudem cestovať domov , max by sa dalo kazde 3 mesiace na par dni ale to by mi nevyhovovalo casovo
Napíš krajinu, ako dlho vieme rok, a či môže muž za tebou prist
Odpoviem takto hromadne lebo ked pisem cez tablem neda sa nejako kazdej ...
Takze mala by som ist do Ciny do ktorej casti este neviem lebo som dostala navrh , v pondelok viac info dostanem . Manzel tam letieť nemôže ten ma vela prace tu . Dalej ste sa pýtali ci mame deti nie . Kde ma to posunie finančné dost ale nejako peniaze nepotrebujeme , kariérne vysoko a duševné na úplný strop. Preco manžel nesuhlasi , zdá sa mu to dlho . Raz mal tiez nieco podobne odmietol . Ak som na nieco zabudla dopisem podla otazkk
Vysvetlila by som mu, že je to pre teba dôležité, píšeš že duševne ťa to posunie na strop....nech trošku manžel chápe aj teba, neviem...ja nie som taká, že manžel povie nie, tak nejdem nikam
Manžel vezme dovolenku/predĺžené víkendy občas a môže prísť, všetko sa dá keď sa chce
Ja len ci si si fakt ista, ze ta pobyt v Cine tolko posunie... pracujem v Cinskej firme a skor mi z nich sede vlasy narastu, co sa tyka celkovej komunikacie 🙄 Sluzobkam sa zatial uspesne vyhybam, ale asi mi to tiez uz moc dlho neprejde 🙄
Ak je to takto tak mu vysvetli ze je to pre jedenkrát a zalezi ti na tom, nejak to vydržíte, iné páry aj desatrocia žijú tak ze jeden chodí na týždeň domov raz za 3 mesiace, to je podľa mňa oveľa horšie...
@anjelicek26 presne tak do činy by som sa určite nehrnula na tak dlhý čas, tam je aj mesiac veľa
@anjelicek26 to neviem posúdiť este ale prajem vam aby sa vam darilo vyhýbať služobkam
Ja by som to neprijala ,ale to som ja 🤷