Sme v obchode 2. Je to malý obchod kde som len ja a kolega, len na toho druhého sa vieme spoľahnúť, nemá kto zastúpiť.
Problém je, že si kolega vybral dovolenku aby sa mohol ísť pozrieť na výstavu ľudského tela a zajtra mám celý deň brať ja. Lenže od včera mám horúčku 38+ v noci som mala 39+ a dúfam, že do zajtra prejde ale ak nie, mám právo neprísť do práce a riešiť lekára?
Samozrejme, že máš právo ísť k lekárovi,keď si chorá. Hádam nepôjdeš v takom stave na celý deň si roboty. Buď zavolaj kolegovi,že si ochorela, alebo nadriadenému,nech to rieši
Moze to byt covid určite ist k lekarovi 39 nie je sranda
Nie jeden raz som na dverach obchodu videla napis "Pre chorobu zatvorene"
Kontaktuj nadriadeneho- ten ma pravo zrusit dovolenku kolegovi- alebo ta zastupi on(nadriadeny/ majitel). Urcite to neries tak,ze neprides a len poslesPN
@zuzinka888 samozrejme, že chcem oznámiť len sa pýtam či mám právo vôbec ísť k lekárovi ak kolega si už dovolenku vybral a naplánoval dopredu, nechcem byť za zlú
Veď si si chorobu nenaplanovala prečo by si nemohla ísť na PN? Je to síce blbé ale ty predsa za nič nemôžeš.
s takou horúčkou tam nevydrzis, zavolaj hoci aj teraz zamestnávateľovi, nech sa zariadi
Samozrejme že máš právo ísť k lekárovi. Na dverách obchodu býva občas cedula.. Z technických príčin zatvorené.... Pre chorobu zatvorené.
Vylež to doma, nič nezanedbaj. Vrátilo by sa ti to.
To nieje tvoje pravo ale povinnosť byt chora doma v izolácii, nie medzi ľuďmi šíriť nákazu. Ved si to vezmi z pohľadu zákazníka ideš si do obchodu nakúpiť tovar, nie chrípku
Kolega môže byt naštvaný, ale ty za to nemôžeš. Kto bude v obchode počas tvojej PN nieje tvoja starosť, ani povinnosť vybavovať si za seba náhradu, to si musí riešiť šéf.
Treba k lekárovi a vylezat doma. Ono sa to môže zdať veď sa nadopujem liekmi a vydržím, aké keď sa ti tieto prechodné choroby vrátia v podobe zápalu srdcového svalu a podobne to už bude iná káva. Žiadnu chorobu netreba podceniť.
Aj ja som tak bola na prevádzke sama a keď som marodila tak bud dali niekoho z iného oddelenia alebo keď nemal kto tak normálne majiteľ tam dal pre chorobu zatvorene a neriešil to .
ano, mas. zdravie je prednejsie.