Mám právo neprísť do práce a riešiť lekára?

19. nov 2023

Sme v obchode 2. Je to malý obchod kde som len ja a kolega, len na toho druhého sa vieme spoľahnúť, nemá kto zastúpiť.
Problém je, že si kolega vybral dovolenku aby sa mohol ísť pozrieť na výstavu ľudského tela a zajtra mám celý deň brať ja. Lenže od včera mám horúčku 38+ v noci som mala 39+ a dúfam, že do zajtra prejde ale ak nie, mám právo neprísť do práce a riešiť lekára?

egonsk
19. nov 2023

ano, mas. zdravie je prednejsie.

mmoonna
19. nov 2023

Samozrejme, že máš právo ísť k lekárovi,keď si chorá. Hádam nepôjdeš v takom stave na celý deň si roboty. Buď zavolaj kolegovi,že si ochorela, alebo nadriadenému,nech to rieši

zuzkaa1991
19. nov 2023

Moze to byt covid určite ist k lekarovi 39 nie je sranda

ivka225
19. nov 2023

Nie jeden raz som na dverach obchodu videla napis "Pre chorobu zatvorene"

zuzinka888
19. nov 2023

Kontaktuj nadriadeneho- ten ma pravo zrusit dovolenku kolegovi- alebo ta zastupi on(nadriadeny/ majitel). Urcite to neries tak,ze neprides a len poslesPN

autor
19. nov 2023

@zuzinka888 samozrejme, že chcem oznámiť len sa pýtam či mám právo vôbec ísť k lekárovi ak kolega si už dovolenku vybral a naplánoval dopredu, nechcem byť za zlú

januska12323
19. nov 2023

Veď si si chorobu nenaplanovala prečo by si nemohla ísť na PN? Je to síce blbé ale ty predsa za nič nemôžeš.

zobaka
19. nov 2023

s takou horúčkou tam nevydrzis, zavolaj hoci aj teraz zamestnávateľovi, nech sa zariadi

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
isis234
19. nov 2023

Samozrejme že máš právo ísť k lekárovi. Na dverách obchodu býva občas cedula.. Z technických príčin zatvorené.... Pre chorobu zatvorené.
Vylež to doma, nič nezanedbaj. Vrátilo by sa ti to.

lujza123
19. nov 2023

To nieje tvoje pravo ale povinnosť byt chora doma v izolácii, nie medzi ľuďmi šíriť nákazu. Ved si to vezmi z pohľadu zákazníka ideš si do obchodu nakúpiť tovar, nie chrípku

Kolega môže byt naštvaný, ale ty za to nemôžeš. Kto bude v obchode počas tvojej PN nieje tvoja starosť, ani povinnosť vybavovať si za seba náhradu, to si musí riešiť šéf.

matullienka
20. nov 2023

Treba k lekárovi a vylezat doma. Ono sa to môže zdať veď sa nadopujem liekmi a vydržím, aké keď sa ti tieto prechodné choroby vrátia v podobe zápalu srdcového svalu a podobne to už bude iná káva. Žiadnu chorobu netreba podceniť.

kristinkakvetinka
20. nov 2023

Aj ja som tak bola na prevádzke sama a keď som marodila tak bud dali niekoho z iného oddelenia alebo keď nemal kto tak normálne majiteľ tam dal pre chorobu zatvorene a neriešil to .