Mám prácu, ktorá je hrozná

7. júl 2023

Ahojte. Neviem, čo vlastne chcem. Asi sa len vyrozprávať. Som zúfalá, mám prácu, ktorá je hrozná. Absolútne ma nenapĺňa. Kolektív je síce znesiteľný, ale kamošky nie sme, ani nebudeme. Ale to mi nevadí. Kamarátky mám mimo práce, v zamestnaní mi stačí slušne vychádzať s kolegyňami.
Bola som už snáď na 6 pohovoroch, dopadlo to nijako, a raz som to nevzala ja, pre komplikované dochádzanie. Neviem čo mám robiť. V tejto situácii bez roboty byť nechcem. Bývam d rodičmi, máme dom. Obaja na dôchodku. Pomáham im, ako sa dá. Viem, že nechcú aby som bola nešťastná, ale mne to nedá byť sebecká. Len tak dať výpoveď. Smutné je, že mám pocit, že nič neviem 🙈 jazyky mi nikdy nešli. Nech sa snažím akokoľvek. Účtovníctvo je pre mňa španielska dedina. Nesofeujem po autonehode. Mám rada prácu s ľuďmi a možno to vyznie čudne, ale baví ma aj administratíva. Mám rada veci kde sa môžem realizovať, riešiť. Ja som aj ako kancelárska krysa spokojná. Momentálne mám prácu na dobu určitú, do konca roka. Áno viem, leto je to náročné... ale ja vážne potrebujem odísť. Čo by ste robili na mojim mieste?

pribinak
7. júl 2023

Čo by som robila? No hľadala ďalej. Každý deň pozerala na internete ponuky prace

pribinak
7. júl 2023

Možno časom urobila nejaký kurz ktorým by som si rozšírila svoje možnosti uplatnenia na trhu prace a tým aj zvýšila svoje šance nájsť si lepšiu prácu

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucka_ke
7. júl 2023

ja som si začala robiť zdravotnú školu, budem potom robiť sestričku buď v nemocnici alebo ambulancii, tiež som už nevládala robiť to, čo robím a to už mám veľa rokov... mám spolužiačky o polovicu mladšie, ale aj v mojom veku, len smelo porozmýšľaj čo by ťa bavilo, vyber si školu a popri práci študuj, otvorí sa ti viac nových možnosťí

autor
7. júl 2023

@miriam11 no o plate radšej pomlčim. Žiadna sláva, ale sú aj horšie. Mne naozaj vadí najmä, že chodom do práce v strese.

autor
7. júl 2023

@lucka_ke to je krásne, nech sa ti darí. Ja viem, čo by ma bavilo, len neviem či sa to dá. Ale motivovala si ma to zistiť.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
salome123
7. júl 2023

len tak pre zaujimavost... co by ta bavilo?

lucka_ke
7. júl 2023

choď do toho, život je príliš krátky, aby si sa trápila v práci, ktorá ťa nebaví

autor
7. júl 2023

@lucka_ke lenže mňa baví, svojím spôsobom. Ja mám prácu v kancelárii rada. Zakladanie spisov atď, mňa to uspokojuje. Len je na môj vkus strašne stereotyp, aj veľmi ľahká je, vadí mi, že nemusím ani rozmýšľať 🤷🏻‍♀️, ale mňa unavuju najmä tie vzťahy na pracovisku. Ohováracky za chrbtom, aj keď vychádzame ok. Vadí mi to. Predtým som robila, zdieľala som kanceláriu s chlapom. To bola paráda. Žiadne ženské intrigy.

autor
7. júl 2023

@salome123 bavilo by ma učiť. Strašne ľutujem, že som nešla študovať týmto smerom

luccija
7. júl 2023

Neidealizuj si učenie...vieš koľko ľudí by bralo pohodovú prácu, kde má stereotyp?veď píšeš, že práca v kancelárii Ta baví a kolektív je na figu skoro všade🙂ale zase so stresom do práce je zle chodiť.Tak len hľadať a hľadať...ak si mladá co asi si, keď žiješ s rodičmi tak choď ešte do školy.Aby si o 10 r nebanovala, že si to nevyskúšala

hankab
7. júl 2023

Suhlasim, praca so zenami vie byt naozaj narocna, zaroven ale nastastie nie vsetky zeny su sliepky a nefunguje to tak vsade. Skor asi cim nudnejsia a monotonnejsia praca, tym viac casu na intrigy a ohovaracky. S chlapmi je to jednoduchsie.
K tvojej otazke - hladaj dalej. Chod aj na 20 dalsich pohovorov, v dnesnej dobe to uz nie je ako ked boli nasi rodicia mlady, ze museli niekde nasilu zostat 30 rokov, aby sa nepovedalo. Ked mas rada pracu s ludmi a si ukecana, mozno skus robit obchodacku, na to nepotrebujes skolu ani jazyky.

domi235
7. júl 2023

Mam podobny problem, tiez hladam inu pracu