Ahoj,potrebujem poradit....
Som zamestnana na TPP a zajtra idem na pohovor do inej prace. Idem skusit stastie. Ak by ma prijali, ako dalej postupovat?
Najprv mam podpisat novu zmluvu a potom dat vypoved? Alebo naopak? 🤷♀️ Nastup do novej prace je 1.6 cize dost sibenicny termin 😑
Dakujem....
@zuzankkaa1 inu moznost ako skoncit dohodou asi nemas. Vypoved nestihas
A v terajsej praci mas este skusobnu dobu?
musis dodrzat vypovednu lehotu .. alebo sa dohodnut so starym zamestnavatelom .. pripadne ak novy je ochotny pockat ...
Pustí ťa zamestnávateľ takto zo dna na den? Moj manzel menil pracu a daval vypoved s 3mesacnou lehotou, v druhej praci zatial dostal pisomny prislub o prijati... pôvodný ho nechcel len tak pustiť...
@zuzankkaa1 najprv nech ta prijmu a potom mozes riesit tuto otazku
ak uz nie si v skusobnej dobe = nemozes skoncit zo dna na den bez udania dovodu, tak sa vypovedna lehota riadi zakonnikom prace a je minimalne jedno-mesacna a zacina plynut prvym dnom nasledujuceho mesiaca po doruceni vypovede = ak by si dala vypoved aj zajtra a mas napr. jedno-mesacnu vypovednu lehotu, zacne ti plynut 1.6. a skonci 30.6. (ak mas dvoj-mesacnu tak 31.7.), ak potrebujes nastupit 1.6. tak jedine za predpokladu, ze nedas vypoved ale ukoncis pracovny pomer dohodou k 1.6.2021 s tym ale musi sucasny zamestnavatel suhlasit (moze a nemusi)
a teda uprimne este som nezazila vyberovy proces, ktory vy do tyzdna skoncil 🙂 ak zajtra ides na pohovor a nastup 1.6. celkom haluz ale teda neviem kam ides, takze nerozporujem, ze sa to asi da
@zuzankkaa1 Ktory seriozny zamestnavatel bude trvat na tom aby si nastupila 1.6., ked vie, ze mas zavazky a platnu zmluvu u ineho zamestnavatela? Ved mu musi byt jasne, ze nemozes skoncit len tak zo dna na den.
Takze najprv chod na pohovor - nezabudni ich informovat, ze nemozes nastupit ihned, lebo si zamestnana. Ked ta prijmu a ponuknu ti zmluvu, tak si dohodnite taky termin nastupu, aby si nastupit mohla.
V starej praci podas vypoved, odrobis vypovednu dobu a potom nastupis do novej. Mozes tiez skusit dohodnut sa na skonceni PP - ale s tym by musel sucasny zamestnavatel suhlasit. A nie je povinny suhlasit, ak mu to nevyhovuje, nema za teba nahradu a pod. tak suhlasit nebude.
Pytala som sa u nas na personalnom, vsetci co odisli tak im bola podpisana vypoved DOHODOU. Ano to viem ze je tam vypovedna lehota, u nas 2m tusim, ale tak snad mi to takto neskomplikuju.
Pytam sa co mam najprv podpisat, kedze mam sancu sa dostat k novej praci- inak by som to neriesila. A kedze je ten termin taky sibenicny...
Neviem co skor 🤷♀️
Som zamestnana na TPP uz 15r u jedneho zamestnavatela.
A este mam aj celu dovolenku 30 dni 🤷♀️ nevycerpanu
@zuzankkaa1 "Vypoved dohodou" neexistuje. Vypoved hovori o tom, ze jedna strana zmluvu vypoveda, bez toho aby s tym druha strana suhlasila. Dohoda hovori o tom, ze obe strany sa na niecom dohodli.
Takze ti co odisli ukoncili PP dohodou. Nedostali vypoved, nedali vypoved.
Nevycerpana dovolenka sa pri skonceni PP preplaca.
Dakujem
@zuzankkaa1 treba sa dohodnúť s novým zamestnávateľom. Určite to treba mať na 100% isté (čiže kludne aj podpísané), aby si neskončila bez novej práce a aj bez tej pôvodnej. Ak máš možnosť ukončiť pracovný pomer dohodou, tak nieje o čom.
@zuzankkaa1 výpoved je výpoveď v výpovednou dobou zo zákona, Dohoda o skončení PP - je obojstranná dohoda s dátumom skončenia s ktorým súhlasia obe zmluvné strany...nový zamestnávateľ ti nedá hned na pohovore pospisovať novú zmluvu, na otázku kedy môžeš nastúpiť povedz, že sa pokúsiš dohodnúť čo najskôr na skončení PP a zavoláš im presný dátum od kedy...so svojim terajším zamestnávateľom to rieš až ked ža vyberú na základe pohovoru, povedz že odchádzať - dohodni si dátum s pôv.zamestnávateľom a ten zavolaj novému a až potom s ním podpíš zmluvu...ak by ti terajší zamestnávateľ neumožnil skončiť k 1.6.a napriek tomu by si odišla, hrozí ti pokuta podľa ZP - vo výške 1mesačného platu.....preto je dobré sa vopred dohodnúť....
@mogaa dakujem 🙏
@zuzankkaa1 výpovedná lehota ti niečo hovorí?