Ahojte baby možno m budete vedieť niekto poradiť. Stalo sa mi to, že som v jednej firme už podpísala zmluvu s nástupom od septembra avšak dostala som lepšiu ponuku v inej firme kde sa mi to finančne viac oplatí a je to aj lepšia praca pre mňa. Lenže v tej prvej firme už dali info do sociálnej poisťovni ohľadom odvodov. Ako teraz postupovať ? Zavolať do tej prvej alebo ísť radšej osobne ? Myslím ze bude stačiť zavolať a informovať ich ale predsa len stretla som sa s tým prvý krát tak zisťujem ci nemáte skúsenosť. 🙂 v tej zmluve som mala aj skúšobnú dobu 4 mesiace v zmluve ... ďakujem 😊
Najlepšie bude poslať e-mail, že zmluvu ruší , do soc.poisťovne sa prihlasuje do 8 dní od nástupu, takže tam ešte nič nemohli zadať.
@petronelag bola som na osobnom oddelení kde mi povedala ekonómka ze údaje zaslala aj do poisťovní už
@majka99999 3 mesiace , pomýlila som sa
@majka99999 veď aj 4 mes môže byť či ? Ja som mávala skúšobnú dobu v poslednej práci 6 mes .
Autorka : v rámci skúšobnej doby proste oznámis ,že do práce neprídeš . Aj keby si zamestnaná len jeden deň
Tak by som tam zavolala a ak by povedali, že treba prísť aj niečo podpísať, tak ísť osobne.
Normálne im to oznam. Prihláška na SP sa dá stornovať, keď zamestnanec nenastúpi do práce, to není problém.
@petronelag mimo témy, ale prihláška nzamestnanca do SP musí byť pred začatím pracovného pomeru. 8 dní je na odhlásenie.
Ďakujem Vám baby 👌 tak im zavolám oznámim im to a uvidím co povedia ze ci treba prísť niečo ešte okolo toho podpísať alebo Nie
Vsetko sa da stornovat, aj pre nich je lepsie to vybavit pred nastupom.
@zafir01 ano, moze byt aj 6, ale nie kazdy moze mat 6.
Zavolaj alebo ešte lepšie napíš mail, nech je to písomne. Čím skôr, nech sa vedia zariadiť.
autorka a tú novú prácu máš na 100%? aby si sa "nevypiekla"..
Ja ti poviem, že u nás v práci sa stalo 3x ,že pani prišla podpísala zmluvu a mal nastúpiť príklad od 1.10 .a pani za týždeň oznámila, že nemôže nastúpiť, dôvody boli vždy iné. Jedna dokonca ani neoznámil, že nepríde 🤣🤣 ako klobúk dole 😁.Ja keby ,že som ty tak idem na sociálnu poisťovňu a poviem co sa stalo a ze chceš zrušiť smluvu ktorú si podpísala. Zároveň by som do firmy kde si podpísala papiere poslala bud mail alebo osobne zrušila zmluvu .Ani jednej pani sa nič nestalo ,zrušili všetko nahlásili do poisťovne a tým to končilo.
Ďalšia možnosť je nastúpiť do práce a odpracovať 1 alebo dva dni a môžeš skončiť. Máš 3 mesačnú skúšobnú dobu .U nás tak odišla pani po necelom dní, proste nezvládla tlak a odpísala po 4h.
Do Socialnej poisťovni sa prihlasuje 1 den pred nástupom. A v pripade keď zamestnanec nenastúpí, tak sa dá prihlaška stornovat.
Ako ta prihlasila, tak ta aj odhlasi, to je par minutova robota, aj keby mala len kvoli tomu pocitac zapinat. Daj zamestnavatelovi vediet, do ziadnej socialnej poistovne nechod.
Nie do SP určite nepôjdem ja to je záležitosť zamestnávateľa ako píšu vyššie, ja len teda dám vedieť telefonicky ze nenastúpim ... ďakujem ešte raz zienky
Ja by som to dala vedieť emailom....písomne aby neprišlo k nedorozumeniu.
To je aka pozicia, ze tam mas 4 mesiace skusobnu dobu?