Pracujem v jednom nemenovanom zariadeni pre seniorov kde mame cca 48 klientov. Nikde v zariadeniach som nezazila takych hroznych klientov. Ucta voci nam sestram ziadna. Vulgarne nam nadavaju, musime okolo nich skakat ako si piskaju. Nikto sa nas nezastane a ked konecne mame pauzu na obed chodia nas otravovat, ze chcu toto chcu hento. Prestavku na obed miesto pol hodiny mame mozno 10 minut a uz musime skakat. Ked im nedovolime jest veci co nesmu ( dia) uz nam nadavaju, vyvolavaju rodine ake sme svine. Som totalne z nich znechutena celych 12 hodin sa len s nimi vadime preco toto preco hento. Nerespejtuju pravidla zariadenia. Som totalne vycerpana, musim si davat lieky na ukludnenie. Pracujem aj v inom zariadeni kde su uplne uzasny klienti aj rodiny. Tam chodim s radostou ale tu mam pocit ze sa zachviku zrutim psychicky. Rada by som odisla ale neda sa lebo mam podpisany stabilizacny. Co mam robit? Mam pocit ze sa zachvilu zblaznim. Mam este odrobit este 4 dni a asi ma porazi.
toto je zial coraz beznejsia realita DSS... oni totiz za to platia, tak maju pocit, ze opatrovatelky a sestricky su ich sluzkami, pretoze oni si platia. A kedze su to seniori bud velmi stari, alebo minimalne dementni (inak by v takomto zariadeni neboli) tak im to proste nevysvetlis.
Tak odíd na čo si tam? Ja som tiež opatrovateľka ale ja chodím ku rodinám domov
Však odidi.
Stabilizačný? Vráť
No 4 dni este nejaki vydrz a potom teda odid.
No tak prides o stabilizacny a co teraz
Uz sa len zatat a tie 4 dni vydrzat. Povedat, ze to nie su ESTE 4 dni. Ale UZ len 4 dni.
Vydrzis to, uvidis.
Ja nemam ako vratit stabilizacny. Dementnych klientov nemame mame schodpnych ale zeny majorov, plukovnikov a myslia si, ze sme 0 a mame ich obskakovat. Vzdy hovoria ja si Vas platim aj keby ste mi mali lizat topanky tak to robit budete lebo ja Vam za to platim
Tak tie 4 dni treba ešte vydržať a snažiť sa nedať sa vyprovokovať, byť kľudná. Horšie by bolo, keby si tam mala byť ešte nejakú dobu.
Kto je zriaďovateľ?kto je tam šéf? Vyziadaj si náplň práce pre pozíciu,v ktorej tam si.či praktsestra,či sanitar,či upratovačka....a drz sa náplne práce.Urcite ako sestra nemusíš nikomu topánky umývať.Prestavku na obed máš nezaplatené,stopní si čas hoc aj písomne a jednoducho sa pol hodiny nepohnem resp.mozes aj odísť trebárs do záhrady,je to tvoj čas a môžeš ho využiť ako ty chceš.samozrejme nemôžete vyhlásiť obednu prestavku všetky súčasné.Ty aj kolegovia sa musíte postaviť za svoje práva,my to za vás nevybojujeme.
Toto sa veľmi ťažko číta. Nechápem ako sa dokážu takto správať. Prajem ti veľa trpezlivosti a síl.
Prečo nemôžeš vrátiť stabilizačný?
Prosím ťa prečo si podpisala stabilizačný veď už vtedy to tam muselo byť hrozné. Ja som stabilizačný neminula aj keď zatiaľ neplanujem odísť ale človek nikdy nevie. Nečítala som poriadne podmienky, ale ak dostaneš výpoveď aj vtedy ho musíš vrátiť? Ja by som ich hneď uzemnila že tak sa môžu baviť svojimi detmi ktoré ich tam dali. A odpovedala rovnakym spôsobom a môžu sa sťažovať, som zvedavá ako dlho to bude trvať a nebude tam mať kto pracovať.
Vsak im nastav hranice a nedaj sa rozculit, to je starecka demencia, to nemozes brat vazne, len by som sa zasmiala keby mi take povedali ze ma platia, vacsine doplaca VUC
@walentina7 kolko sa zaraba v Rakusku za dva tyzdne?
Ženy majorov a plukovníkov. A všetci, ako píšeš vsetci klienti tam zamestnancom nadávajú do "k" a "p" a podľa vedenia je to v poriadku. Úprimne tomu absolútne neverím a mám to za trolla. Ak je to pravda, nadávajú vám, pretože to dovolíte. Pretože sa nesťažujete zriaďovateľovi na zamestnávateľa a pretože tam ostávate pracovať. Obedové prestávku nemáte preto, že idete z nej skôr. Nemusíte, zákon vám dáva právo celú prestávku využiť. Dala ti tu janinah rady, ak ich nevyužiješ, tak jediný zodpovedný za to že tam robíš si ty.
U nas vedenie na to kašle. Sťažujeme sa denodenne a nikto s tým nič nerobi lebo zariadenie potrebuje peniaze tak mame držať hubu a krok.
Nie nie som troll robila som aj v iných zariadeniach ale toto čo je tu som nezažila nikde. Klienti maju právo nám nadávať. Vedenie si síce vypočuje ale mavne nad tým rukou a povedia musíme to chapať. A to je vporiadku keď na nás klienti utočia, oháňaju sa na nás s palicami? Kolegyni jedna klientka treskla palicou po chrbte skončila na marodke kvôli tomu a vedenie jej povedalo, že to musí pochopiť, že však klientka je taka a taka (kolegyna ma následky na celý život ale je to v poriadku!) . Ale kto pochopí nas? Ja si mám nechať nadávať a nechať sa ohrozovať lebo chudatko pani za to nemôže? Ako nás ako zamestnancov chrani štát??? stále sa všetci ohánaju právami klientov v zariadení ale ake práva mam JA???
Tak ked je agresivny klient treba lieky mu nasadiť, povedat to lekarovi. Vy by ste mali nastavovať pravidla a hranice chovania kedze sa jedna uz o starecku demenciu, demencia sa prejavuje aj agresivne, neni su to zdravi ludia, teda ked mate porady tam sa dohodnut na postupe, ukludnit liekmi, ak vam nadavaju treba aj rodine to povedat, nech dohovoria, a dat pocitit, to chovanie dosledky, musia znasat aj ich spolubyvajuci tu agresivitu, ale stale mat na pamati ze su to chori ludia a asi nevedia co robia, treba s lekarom riesit ze sa s nimi neda pracovat, ze su agresivny, lebo su nemohúci.
Keby ste sa všetci dohodli a dali výpovede.tak by sa mohlo niečo zmeniť...dosť veľké riziko.ale mohlo by pomôcť....
@janinah lenže väčšinou sa každý sťažuje a, keď má k niečomu prísť všetci sú spokojní.Preco máš odrobiť ešte 4 dní potom Ti konci výpovedná lehota či dovolenka či ako to myslíš?
Práca so starými a chorými ľuďmi je náročná.Musis sa naučiť vypnúť uši a nebrať si to osobne a nastaviť hranice.
máš len 2 možnosti - odísť a vrátiť stabilizačný, neviem , prečo tvrdíš, že sa to nedá alebo ísť cez média a zdokumentovať, čo sa u vás deje. Možno sa ľady pohnú.
Klienti sa správajú podľa tvojho rozprávania už ako svorka. 😔Bolo im veľa dovolené, vybíjajú si na vás svoju bezmocnosť. Sú tlupa a sú v prevahe . Ak sa vás zamestnávateľ nechce zastať a vieš že si vyčerpala všetky možnosti komunikácie je lepšie vrátiť stabilizačný a poobzerať sa po inom mieste . Nikto si ťa nezastane a štát už vôbec nie ,ak sa nevieš zastať ty seba.