Mám oznámiť v práci tehotenstvo skôr kvôli príznakom?

27. sep 2023

Čaute, mám to oznámiť skôr ako v 12tt ak mi nie je cez deň dobre, napína ma, prestala som chodiť na obedy (kvôli pachom), mám silnú únavu a už sa ma viackrát pýtali čo mi je, že som taká spomalená.. Homeoffice mať nemôžem. Raz za týždeň musím cestovať na stredné Slovensko kvôli odovzdávaniu dokumentov a kontrole prevádzky. Je to 4,5h v aute a tiež mi to nerobí moc dobre..
V práci sme malý kolektív, (nie každý mi to asi bude priať, pretože mám kolegynku ktorá závidí aj nos medzi očami....) a obávam sa že ak ma neprejdú nevoľnosti budem musieť ísť na PN. Aj keď neviem či to je dobré, keď budem len doma a sama s tými pocitmi a nevoľnosťou.

alex49
27. sep 2023

Nikde nie je písané kedy máš oznamovať, ale od oznámenia si chránená.

cookie29
27. sep 2023

tehotenstvo sa oznamuje ked chces mat vyhody chranenej pozicie. Takze je to na Tebe. Ja osobne som oznamovala az po T1 ked uz bolo vsetko potvrdene a OK, kedze som viackrat mala MA.

gejb
27. sep 2023

Ja by som to v tomto prípade oznámila, teda za predpokladu ze je šéf ústretový a odbremeni ta potom od toho cestovania.
Taktiež ti bude umožnené chodiť častejšie k lekárovi, nad rámec tých 7 dní co je zo zakona.

januska12323
27. sep 2023

Na tvojom mieste by som oznámila, budeš chránená ako tehotná a budeš sa vedieť dohodnúť aby si nejaké veci robiť nemusela.