Čaute, mám to oznámiť skôr ako v 12tt ak mi nie je cez deň dobre, napína ma, prestala som chodiť na obedy (kvôli pachom), mám silnú únavu a už sa ma viackrát pýtali čo mi je, že som taká spomalená.. Homeoffice mať nemôžem. Raz za týždeň musím cestovať na stredné Slovensko kvôli odovzdávaniu dokumentov a kontrole prevádzky. Je to 4,5h v aute a tiež mi to nerobí moc dobre..
V práci sme malý kolektív, (nie každý mi to asi bude priať, pretože mám kolegynku ktorá závidí aj nos medzi očami....) a obávam sa že ak ma neprejdú nevoľnosti budem musieť ísť na PN. Aj keď neviem či to je dobré, keď budem len doma a sama s tými pocitmi a nevoľnosťou.
tehotenstvo sa oznamuje ked chces mat vyhody chranenej pozicie. Takze je to na Tebe. Ja osobne som oznamovala az po T1 ked uz bolo vsetko potvrdene a OK, kedze som viackrat mala MA.
Ja by som to v tomto prípade oznámila, teda za predpokladu ze je šéf ústretový a odbremeni ta potom od toho cestovania.
Taktiež ti bude umožnené chodiť častejšie k lekárovi, nad rámec tých 7 dní co je zo zakona.
Na tvojom mieste by som oznámila, budeš chránená ako tehotná a budeš sa vedieť dohodnúť aby si nejaké veci robiť nemusela.
Nikde nie je písané kedy máš oznamovať, ale od oznámenia si chránená.