Mám oznámiť PN zamestnávateľovi vopred?

26. mar 2024

Ahojte mam dlhodobo psychické problémy a momentálne sa to zhoršuje pojdem za lekárom a viem ze mam vypíše na mesiac - dva mozno aj dlhsie neviem..Mam to oznámiť zamestnávateľovi vopred? Pýtam sa lebo ma nemá kto zastúpiť.. na druhej strane rozmýšľam ci sa tam mam ešte vrátiť lebo daný druh práce mi stac zhoršuje..

bublinka1426
26. mar 2024

divna otazka. akoby si si PN planovala.

monnci2226
26. mar 2024

neoznamovala by som..... ak by si si zlomila nohu a bola mesiac pn, tak by si to dopredu neriesila, a zamestnavatel by si to musel vyriešiť kto ta zastupi.... takze neries co bude robit tvoj zamestvavatel ked budes pn, ale ries svoj zdravotný stav

alex49
26. mar 2024

Ak nemáš plánovanú hospitalizáciu alebo operáciu, tak neoznamuj. To, že ťa nemá kto zastúpiť je problém šéfa, nie tvoj.

dadka1997
26. mar 2024

Nie, pn sa vopred neoznamuje, maš zdravotné problémy, viac vediet nepotrebuje

barb0renka
26. mar 2024

Poviem ti nazor z „druhej strany“.
Moja podriadena (mam v teame asi 12 osob) mi minule leto oznamila, ze ide na jesen na 6 tyzdnov na liecenie kvoli depresiam. Normalne mi ukazala papiere od lekara s planovanym terminom v danom zariadeni.
Ja som bola rada, ze mi to oznamila, lebo som mala dostatok casu sa pripravit na tento personalny vypadok. Skor by ma nahnevalo, keby mi to zatajila, nedala vediet a nechala by tak zvysok kolektivu v problemoch.
Na jesen liecenie absolvovala, vratila sa naspat a pracuje dalej.

kaktusik007
27. mar 2024

@barb0renka to je ine... ona isla na dlhodobejsi pobyt, dopredu ohlaseny - nieco ako kupele. ja som tiez teraz oznamovala zamestnavatelovi, ze idem na pnku, lebo som bola objednana vyse mesiaca do nemocnice na planovany zakrok... to co riesi autorka je proste obycajna pnka, ktoru zvazuje - ak by mi toto zamestnanec povedal, je to pre mna signal ze sa jej pracovat nechce a PN je vyhovorka. Je to proste ine, ako ked niekto ide na liecenie niekam na par tyzdnov.

gabrm
27. mar 2024

Povedal by som to takto,záleží aj ako sa tvoj zamestnávateľ chová voči tebe, resp voči ostatným zamestnancom a podľa toho by som sa zariadil. Ty musíš myslieť v prvom rade na seba a svoje zdravie,za to žiadna robota nestojí.
A prajem ti skoré uzdravenie,nech si čo najskôr v poriadku. 😉👍