Ahojteee, poradíte mi prosím?
Mám ostat v praci kde je ako tak dobrý kolektív, som tam pár rokov a mám homeoffice 3x tyzdenne no plat mám 1200€ A zmluvu na dobu neurčitú
Alebo
Ísť do novej prace, kazdy deň byt v kancelárii, homeoffice podľa potreby a plat 1650€ no prejazdim 150€ A zmluva najskor na rok, potom TPP.
Ísť do toho? Neviem sa rozhodnut. Potrebujem lepsi plat, aby som si mohla vziat lepšiu hypoteku a zabezpečiť sa.
Ako ti casovo vychadza dochadzanie?
Home office podla potreby nie je home office pravidelne... dost prejazdis - to nie je len o peniazoch, ale hlavne o stratenom case kazdy den...opotrebeni auta a vsetkeho okolo toho... ja by som nemenila dobry kolektiv, skor poziadaj v terajsej praci o zvysenie platu s odovodnenim, ze mas inu ponuku... mozno ti vyjdu v ustrety a ak nie, tak mas moznost B stale otvorenu...
Ak odrátaš to, čo prejazdíš, tak si v pluse iba 166 eur (čistá mzda). To sa asi moc neoplatí
HO podľa potreby môže v realite byť aj takmer žiadny HO resp. riziko problému, ak ho naozaj budeš chcieť. Zároveň 150 eur na benzín je jedna vec, druhá vec je koľko času stráviš v aute a tým pádom o to menej budeš s rodinou. Zároveň teraz máš skvelý kolektív, môže byť aj nový, ale aj nemusí. Čo možnosti kariérneho rastu alebo zvyšovania mzdy v budúcnosti. V jednom aj druhom. Toto si všetko daj dokopy a usúď, či tých cca 200-250 v čistom stojí za to? Lebo tak to asi vychádza ak odrátame aj 150 na benzín.
@melanta je to 60km dokopy, prejazdim cca hodinu denne, čo nie je veľa a zijem sama takze sa nemam za kym domov ponahlat.
@melanta a ten HO funguje tak, že jeden deň v tyzdni môžem pracovať z domu, zvyšok keď sa napr clovek necíti dobre alebo z nejakého dôvodu potrebuje ostať doma, no primárne sa pracuje z kancelárie
@anjelicek26 nezvýšia, to je overené.
@stvura To velmi zalezi v akom sektore robis a ci je zamestnavatel zahranicny alebo slovensky. U nas odislo vela ludi robit ku konkurencii (a nepracujem v odvetvi kde sa clovek da nahradit zo dna na den niekym inym, lebo ked ano, nie je o com). Preto aby firma zabranila dalsiemu odlivu, tak nam zvysila platy takmer 3nasobne (co viac ako dost vykrylo nepomer miezd). Hlavne ozaj velkym firmam nejde len o zisk, ale aj o renome a spokojnost zamestnancov. Pre slovensku firmu alebo nejaku zdieracsku automobilku nemyslitelne veci.
Moj nazor je, kym je baba ako tak mlada a nema zavazky alebo nejaku obrovsku hypo nema co stratit. Aj ked v tomto pripade je to cestovanie a dochadzanie na zvazenie
@stvura myslim ze to vela suvisi aj s tym ako velmi ti tie peniaze treba. Lebo kym nemas rodinu, deti atd. prestahovat sa za lepsou pracou nie je v dnesnej dobe problem. Kolegovci napr. niektori odisli rovno do Prahy. Clovek si stale moze vybrat z 2 moznosti: moja pohodlnost, zavazky, neda sa, neviem co vs. zvysit si kvalifikaciu, skusit to niekde inde, odstahovat sa.. Ja nehovorim ze je to lakhe a neviem ake, ale tu moznost rozhodnut sa ma predsa kazdy.
Priklad: Mala som v byvalej robote kolegynu, ktora bola nekvalifikovana a mala smiesny plat. Ale zato koncila v praci uz o 2hej. Hovorime jej, hladaj si inu pracu, alebo chod po robote aspon upratovat. Myslis ze to spravila? Nie, radsej nadalej dalsi rok chodila k nam do kancelarie nariekat..
Za mna je dobrý kolektív najväčší benefit. Skúsila by som požiadať o zvýšenie v súčasnej práci.
@stvura no ja keď som nespokojná tak som sa vždy ozvala, svoju žiadosť o zvýšenie platu zdôvodnila, a kedz sú so mnou spokojni dostala som aj cez pandémiu.
príliš veľa rizík na to, že ide "aspoň z môjho pohľadu" o príliš malý rozdiel v mzde, z toho človek nezačne nový život ani si výrazne nezvýši komfort. Keby sme sa bavili o mzde 1200€ vs aspoň 2000€, to by bolo namieste uvažovať..Určite by som riešila možnosti v aktuálnej práci, keď si spokojná- mzdy sa zvyšujú aj v súčasnosti, závisí kde a komu☺️kríza/ nekríza, čiernobiele nie je nič..
Mne by sa nechcelo toľko dochadzat
Cestovanie je zabijak casu, na uver potrebujes stabilny prijem za dlhsie obdobie a pri tom navyseni o 150 si myslis, ze o kolko ti navysia uver o par tisic max na 30 rokov to sa neoplati za mna by som ostala v starej praci
Ja by som sa naskor skusila porozpravat so sefom v starej praci. Proste prist a na rovinu povedat, mam lepsiu ponuku ale tu mi je dobre a nechcem menit. No platovo nevychadzam a rada by som zvysenie, alebo naviac pracu a s tym vyssi plat. Uvidis co ti povie a podla toho sa uz vies lepsie zariadit. Mne napriklad moja byvala sefka povedala, ze vsetko super ale nech na zvysenie na dlho zabudnem lebo nie su peniaze. A odchadzalo sa mi lepsie plus odisla som v dobrom, lebo jediny dovod bol peniaze a vsetci tomu rozumeli. Mat super kolektiv je skvele, ale ten ti ucty nezaplati.