Mám ostať v práci, kde mám 2 týždne veľa roboty a potom 2 týždne nie je čo robiť?

9. sep 2024

Asi sa potrebujem iba vyrozprávať, lebo neviem ako ďalej. Pracujem vo verejnej správe 6 rokov. Je to moja prvá práca po škole. Pozícia dá sa povedať celkom fajn. Spravím si čo mám a idem domov. Avšak v mesiaci mám cca 2 týždne tzv. "hluché", kedy nie je doslova čo robiť. Veci čo mám spraviť spravím a potom od tej cca 10tej sa doslova čas vlečie. Prvé 2 týždne je roboty fakt veľa a potom do konca mesiaca pomaly nič. Posunúť sa v rámci inštitúcie nie je kam. Rozmýšľam o výpovedi, avšak vždy si poviem čo by som ja koza chcela. Avšak keď som si porovnala plusy a mínusy práce, tak už vôbec neviem ako ďalej. Plusom je fakt vynikajúci kolektív, dobrá vedúca, práca ma baví, spravím svoje a idem domov, čistá hlava, nemusím nič dorábať doma, či po nociach. Nie je problém ísť na PN, či k lekárovi. Dovolenku, tiež dostanem kedy chcem.
Mínusom je plat cca 1 000€ v čistom (BA kraj), ale zase si poviem verejná správa = tabuľkový plat.
Srdce mi hovorí daj výpoveď a rozum, že ostaň tam kde si.
Deti nemám, ale raz ich plánujem.

colsami
9. sep 2024

Ale ved nemusis hned davat vypoved. Zacni sa najprv obzerat po novej praci a ked budes mat nieco zaujimave, smelo do toho. Ani tisicka nie je sice najhorsia, ale prirodzene budes chciet niekde postupovat, aj karierne aj platovo. Nevidim dovod aby rozum hovoril ze musis ostat.
Neboj, je vela dalsich prac kde je skvely kolektiv a aj vychadzaju v ustrety s dovolenkami.
Drzim palce pri hladani.

egonsk
9. sep 2024

deti planujes a partnera uz mas? Ten plat nie je zly, rovnako dostavaju aj predavacky v lidl a tie sa celu sichtu nezastavia 😉 Istota prijmu aj prace je dolezita, zalezi vsak od toho, kedy tie deti planujes. Mysli aj na to, ze mozno prilepsenim o 200eur budes mat stres 40 hodin tyzdenne... Ale na druhej strane ak ta zacala praca ubijat a mas chut sa znovu posunut, si v idealnom case na to.

lucik194
9. sep 2024

osobne by som si dala zavazok vydrzat 6 mesiacov, popri nich si urob nejaky kurz, predpokladam, ze sedis cela den za PC, takze zvysit kvalifikaciu na PC a popritom hladam novu pracu......

vypoved by som dala az vtedy, ked budes mat novu pracu, skor nie.

lilope
9. sep 2024

Tak to je naozaj neefektívne nakladanie s pracovnou silou vo verejnej správe. Škoda, že vám nevedia prideliť aj inú prácu a prípadne pomáhať aj iným oddeleniam, ktoré môžu byť pracovne vyťažené vo vaše hluché dva týždne. Lebo dva týždne sa nudiť v práci, čas sa vlečie ako slimák, to musí byť hrozné a človek sa cíti byť neužitočný. Na Bratislavu to nie je dobrý plat, to je jasné. Na druhej strane, tie výhody, ktoré píšeš, sa ti zídu aj keď už budeš mať dieťa. Takéto povolanie by sa ti zišlo asi až keď ho budeš plánovať. Teraz, ak sa cítiš prácou nenaplnená, máš vyššie ambície, skús sa poobzerať po iných ponukách s lepším ohodnotením a pre teba vhodnejšou náplňou práce a uvidíš. Určite o ne v tomto kraji nebude núdza.

lucka_ke
9. sep 2024

využila by som ten hluchý čas na sebavzdelávanie v nejakej oblasti - jazyky, VŠ, ... a hľadala si inú prácu

vikusjk
9. sep 2024

Pracujes tam uz 6 rokov? Takze az teraz si zacala pocitovat, ze sa potrebujes posunut? Ak ano, tak sa urcite zacni po niecom pozerat, skus si pohovory, pozistuj si, ako to inde chodi, v sukromnych firmach to ozaj nie je take, ako vo verejnej sprave. Nasledne sa rozhodnes. Si este mlada, bez zavazkov, potrebujes skusit aj nieco ine, aby si zistila, co ti skutocne vyhovuje.

yna1
9. sep 2024

Presne, nemusis tam davat vypoved hned predsa. Ak ti to takto v praci nevyhovuje, najskor by som sa poobzerala po inej robote a potom to riesila tu. Nerob unahlene rozhodnutia 🙂 Stale je to lepsie, ako nemat ziadnu pracu a stresovat sa ako zaplatis tento mesiac najom.

e1h
9. sep 2024

Treba zvážiť, čo je dôležitejšie. Mať dobrý plat, alebo kľudnú robotu a 2 týždne mať úplný pokoj?
Ak vyššie uvedený plat stačí aj do budúcna (vláda nepodpísala novú KZ, platy sa v štátnej správnej čoskoro zvyšovať nebudú) a preferujete mať kľudný život, tak ostať. Ak nemáte problém pracovať viac, tak by som išiel do súkromného sektora pre vyšší plat.

P.s.: Vyššie uvedené neplatí ak ste zdedili majetok po Billovi Gatesovi, alebo ste vyhrala Eurojackpot. :D

hederamonstera
9. sep 2024

Joj, v mojej praci to tak bolo, niekedy aj 80% casu bolo hlucheho a teda to boli hrozne dni, vliekli sa, ja som sa extremne nudila. “Nastastie” potom prisla korona a my sme mali homeoffice, takze to bola parada v tomto. Vy nemozte mat ho?
Ale ked som mala taketo hluche obdobia, tak som pozerala po inych pracach, robila si online kurzy alebo len tak si nieco citala alebo pocuvala.

autor
9. sep 2024

@vikusjk Áno som tam 6 rokov. Potrebu zmeny pociťujem posledných 6 mesiacov. Dnes mám dovolenku a nejak to na mňa doľahlo, že čo ďalej.
@colsami
@yna1
@lucka_ke
@lucik194 Ďakujem za názory, začnem sa pomaly pozerať po voľných pracovných ponukách a spravím si prieskum. Lebo presne nechcem spraviť unáhlené rozhodnutie. Aj keby som išla sa zaevidovať na ÚPSVaR, tak 6 mesiacov ubehne, ako voda a čo ďalej? Samozrejme za predpokladu, že by som si nič nenašla. Lebo účty platiť musím a jesť tiež. Asi som potrebovala aj iný pohľad na vec 😉
@lilope Ďakujem za názor. Začiatok mesiaca do toho cca 15 dňa v mesiaci, je fakt stále čo robiť, reporty, výkazy, uzavrieť predchádzajúci mesiac. To sa 8 hodín nezastavím. Len potom do konca mesiaca je to kľudnejšie. Tam už len spraviť to čo každý deň a tým, že už v tom mám prax a je to v podstate každý deň to isté, tak to mám za pár hodín hotové.
@egonsk Partnera momentálne nemám, takže deti najbližší rok možno dva neplánujem. Veď to vždy si poviem, že niekto je aj horšie na tom, ako ja.
@e1h Jój keby som taká bohatá, tak v práci buď už nie som, alebo ju mám iba ako hobby aby som sa nenudila doma 😅 Problém pracovať viac nemám, práveže som rada ak mám čo robiť a sú po mne vidieť výsledky.
@hederamonstera Bohužiaľ homeoffice u nás nie je možný. Presne najhoršie je to, že sa tie dni vlečú extrémne pomaly.

monika4487
9. sep 2024

tak co by som dalan za taku pracu, kde su hluche tyzdne. Vyuzila by som ich na sebarozvoj. Ucenie jazyka, alebo na nieco ine, co by mi pomohlo porast, bolo zaujimave na pohovore do novej prace. Ten tabulkovy plat nie je zly pre jedneho cloveka. Ale ako pises, ze si este sama. Preto tie benefity nie su pre teba az take benefity. Pri malych detoch, by o taku pracu bol velky zaujem. Porozmyslala by som ako daleko su moje plany mat dieta. Lebo vratit sa do takejto prace po materskej je vyhra, kedze je to statna sprava a ako pises mas k tomu aj poziciu kde su hluche tyzdne.

scila
9. sep 2024

Nemyslím si, že existuje ideálna práca. Čo by sme mnohé dali za to, keby nám v práci vadilo to čo tebe.
Ja som si prešla niekoľkými prácami, kde väčšinou bol práve opačný problém - príliš veľa práce, človek sa celý mesiac ani nezastavil pričom šéfovia sa pred výplatou tvárili, akoby nám mali dať ladvinu.
Zažila som tiež hrozný kolektív, kde si ľudia robili vyslovene napriek.
Ono človek často nevie čo má, kým o to nepríde. Aby si si ešte hlavu nebúchala, keď odídeš a v ďalšej práci bude nejaký hnusný šéf čo ti bude stále dýchať na krk, zlý kolektív, rodinkárstvo...
Ja keby som mala v robote kľud, tam si dám skúchatka do uší a niečo sa učím, alebo len tak počúvam. Ale to som ja - keď človek zažije prácu, kde ani WC papier a mydlo nie je samozrejmosť (a pritom majitelia sa vyvážajú na bavorákoch) tak si určité veci začne viac vážiť 😁

petronellla87
9. sep 2024

Ja keď som mala takéto hluché miesta v práci dala som si slúchadlá a počúvala podcasty. Ono pravdu píšu baby - v každej práci je niečo, a to ze šéf nie je debil nie je samozrejmosťou v každej firme.

autor
9. sep 2024

@monika4487 Tak nakoľko momentálne nemám partnera, tak dieťa najbližši rok - dva neplánujem. Ale určite raz ho chcem. A uvedomujem si, že keby som dajme tomu išla o 2 roky na MD, tak návrat do takejto práce by bola mega výhra. Lebo ako píšem PN ani OČR nie je problém. Dokonca máme v KZ 2 dni plateného voľna na dieťa (začiatok a koniec školského roka). Len tým, že som momentálne slobodná a bezdetná, tak inak na to pozerám, ale keby mám dieťa, tak sa tam držím zubami nechtami 😅
@scila No presne ako píšeš, aby som si hlavu ešte nebúchala. To ma brzdí dať výpoveď. Tým, že je to aj prvá práca a prvá pracovná skúsenosť v živote, tak nemám také skúsenosti, aby som mohla porovnať a povedať si, že veď oproti tej predošlej práci, kde som bola je toto prechádzka rajskou záhradou.🤔

hara_vara
11. sep 2024

keď je koze dobre
ide tancovať na ľad.✌️

zuzanazimna
14. sep 2024

No...ja som zažila už hocičo v zamestnaniach...a poviem ti že lepšie ti inde nebude 😂 ale zas ťa chápem,nuda v práci je naprd,6 rokov je v jednom zamestnaní už celkom dosť a je jasné že chceš zažiť niečo nové....ja byť tebou idem inde,ale ja som taký typ,ja potrebujem zmenu,mňa jednotvárnosť,stále rovnaký ľudia po čase nudia...Ale popri deťoch dobudúcna lepšiu prácu pochybujem že zoženieš....aj keď všetko je možné 🤷

autor
14. sep 2024

@zuzanazimna Mňa tiež jednotvárnosť ubíja, koľkokrát z tých voľnejších dní prídem domov viac "zničená", lebo sa mi čas vlečie a hľadám do čoho pichnúť. Zo začiatku som si aspoň cez tieto dni spravila poriadok v papieroch a v PC, aspoň som si pozakladala veci podľa seba. 😅 Tá prvá polka mesiaca ide rýchlo lebo je celých 8 hodín čo robiť. Škoda, že tá druhá ide pomalšie 🤔

katka700
14. sep 2024

Otázka je ci tie 2 týždne co nie je čo robiť môžeš robiť čo chceš (vzdelávaj sa) alebo musíš predstierať prácu (nič moc).
Ďalšia otázka je či si ochotná ist tam kde ti dajú 1500 ale budeš 8 hodín v strese a ešte si nosiť robotu domov.

marca12
14. sep 2024

@scila Vies,co ale to si nevies predstavit ako ta to otravi. My mame cely rok naval,nestihame,ale mame hluchy mesiac februar,kedy je práce menej a mna ide porazit,ked kolkokrat len tak presedim. Je to len raz v roku,no aj tak si to neviem vychutnat. Som zvyknuta byt v neustalom casovom tlaku. Fungovat takto kazdy mesiac,yo je demotivujuce. Jej sa bude aj tazko zvykat na inu pracu. V sukromnom sektore sa nezastavi a az potom oceni to nic nerobenie.

autor
14. sep 2024

@petronellla87 Veď to, že super kolektív a vedúca ma tam ešte držia. Lebo čo aj počúvam od kamošiek, ako to majú na pracovisku, samé ohováranie, intrigy, skupinkovanie.
Toto u nás vôbec nie je a to je nás skoro 100 ľudí na odbore.

autor
14. sep 2024

@marca12 Mne vôbec nevadí pracovať. Práveže mám rada, keď mám čo robiť. Len u nás je to skôr rozdelené, tak že prvé dva týždne je veľa práce a druhé dva týždne je to kľudnejšie a volnejšie, ale svoju prácu si musím každý deň spraviť tak či tak. Len tie posledné dva týždne v mesiaci je jej pomenej. resp. je to také nárazové t.j. jeden deň viac práce a druhý pomenej.

autor
14. sep 2024

@katka700 Robiť je čo aj tie posledné dva týždne v mesiaci. Len tým, že sa nemusia robiť reporty, tabuľky, výkazy, atď. ako na začiatku mesiaca, tak je tej práce pomenej a mám ju aj skôr spravenú. Väčšinou už doobeda a potom do konca pracovnej doby sa ten čas vleče 🤔

lalilla
14. sep 2024

Tak ja napr mam rada istotu a ak by mi stacil taky plat, ten klud by mi zato stal. Ja nemam stastie na pracu vzdy makame od rana az do konca, co by som dala za taku oracu aj ked je pravda ze cas ide rychlejsie, ale ak je to ze pol mesiaca makas a pol mas lazo plazo plus super kolektiv, teda okrem toho platu a volnejsieho casu ziadne minusi, tak ja by som tam ostala.ked budete hladat kolegynu ozvi sa 😀

nicicka
14. sep 2024

A nemôžeš si nájsť popri tejto robote inú ktorú by si robila keď máš voľnejšie?

autor
14. sep 2024

@lalilla Prvá polka mesiaca je toho fakt, že dosť od rána až do konca pracovnej doby. A druhá polka mesiaca je toho menej 🤔 Ale sú aj dni, kedy je toho viacej, ale potom ďalší deň zase menej.

terezzap
15. sep 2024

No, my máme zas v práci toľko roboty, že nevieme, kde nám hlava stoji...keď náhodou ochorie dieťa, alebo by človek potreboval ísť súrne k dr, tam tiež nastáva problém, aby ma mal kto zastúpiť.. čiže, ostala by som v tej práci, kde teraz si.. to je môj názor..pretože sa môžeš dostať niekam, kde budeš pracovať pod velkym stresom, plus dobrý kolektív je obrovský dar...to teda všade nie je...

terezzap
15. sep 2024

No musím povedať, že kedysi som mala prácu, kde som sa tiez niekedy pol dňa nudila a bolo to hrozne...teraz len spomínam na tie časy:D