Dobrý večer,
Chcela by som vedieť čo by ste robili na mojom mieste. Máme 3 deti, školáka, predškoláka a najmenšie teraz nastúpilo do škôlky. Naskytla sa mi možnosť pracovnej ponuky, na polovičný úväzok. Kúsok od bydliska. Som tam druhý týždeň. Mala to byť práca v administratíve, žiaľ vypadli im dáky ľudia, takže momentálne robím všetko vrátane upratovania. Na rovinu poviem, spokojná
nie som. Zmluvu podpísanú ešte stále nemám. Jedine čo tam vidím ako výhodu je to že o 13:00 som doma. A teraz dilema, zostať, vydržať alebo to nechať tak. Muž vraví že som urobila unáhlené rozhodnutie, aby som to ukončila a zostala ešte doma, vzhľadom aj na to, ze budúci mesiac ma čaká operácia, následne PN. Do toho doma máme celiatika+HIT, ktorému treba riešiť každý deň stravu do škôlky, takže každodenné varenie. Decká na striedačku každú chvíľu doma soplave, zachvilu prázdniny, cez ktoré ich nemám komu dať. Muž zaraba nadpriemerne, nič nám nechýba, nemusíme sa obmedzovať. Odvody si platím sama.
Takže z pohľadu tretej osoby bolo by lepšie ukončiť pracovný pomer či skúsiť vydržať a ďalej pokračovať aj keď psychicky chodím domov uplne zdeptana.
Ďakujem za prečítanie
2 týždne robíš načierno? Už by ma tam zajtra nevideli
Tak z toho , čo opisuješ mi to príde ako veľmi neseriózna firma. Ak si v situácii akú opisuješ, tak by som to ukončila a ostala doma.
ešte bude zaujímavé zistiť,či za teba platí odvody a či ti dá výplatu....bože,žena,kam si dala rozum,robiť bez zmluvy.......
Zajtra by som prišla do práce a rovno za vedením - ak ti hneď nedajú podpísanú zmluvu a náplň práce, odchádzaš. Keď sa ti stane úraz? myslíš, že sa za teba postavia? a ešte povieš, že si platíš odvody sama?
Inak za mňa - bez ohľadu na to, že manžel zarába dobre - nikdy nevieš, čo sa môže stať. Nechcela by som byť od neho finančne závislá... Nie raz tu bola diskusia o tom, ako žena nikdy nepracovala, starala sa o deti, o domácnosť. Odrazu manželstvo krachlo a ona nemala ani cent, ani pracovné návyky, skúsenosti..
Jedine čo mi príde pozitívne je ten pracovny čas do 13:00.😃
S 3 detmi si uzitocnejsia a potrebnejsia doma ako v takejto praci. Uz tam zajtra ani nechod. Pochybujem, ze ti poriadne zaplatia, kedze zmluvu nemas. Radsej energiu venuj rodine.
Rozmyslam preco sa nutis pracovat, ked nemusis (ako pises ste na tom financne fajn). Ci je to tlak okolia, bo “zena je leniva ak nechodi do roboty”, ci sa nudis, alebo co 🤔
Ak chces daco robit, tak v tvojej situacii rob nieco zmysluplne a flexibilne. Dobrovolnictvo napr.
Ale stale.. najdolezitejsia si doma, nech si moderne zeny vravia co chcu. 🤫
@freepalestine áno, ten tlak od okolia čo s rodinou nemá nič spolocne je veľmi nepríjemný, sama ho poznám a verím že mnohé urýchlia nástup do práce zbytočne len kvôli tomu..
Autorka, určite ostan ešte doma, máš tri deti, doma roboty dosť a keď bude tretie staršie, prácu si nájdeš lepšiu a aj na skrátený úväzok - nie je to nemožné.. ja som bola 10r doma pri troch deťoch, teraz pracujem na skrátený a tak všetko super stíham..
Máš 3 deti a rozum nikde. Mne sa ani nechce radiť a písať niečo, keď vidím, akí sú ľudia *****. Žiadny priemerne inteligentný človek nenastúpi do žiadnej práce bez toho, aby nemal v ruke podpísanú pracovnú zmluvu. Ďalej - normálny človek pracuje podľa pracovnej náplne, robí svoju prácu. Ak je potrebné robiť prácu niekoho iného, existuje na to dodatok a peniaze navyše uvedené na papieri. Robíš dobrovoľne načierno. Ak ti ostala štipka rozumu v hlavičke, tak to ukončíš, hneď dnes a budeš dúfať, že ti niečo zaplatia. Ak nie, máš smolu, nemáš sa kde sťažovať. Aj keby ti chceli dať zmluvu, nechci robiť u niekoho, pre koho je toto normálne. Začni používať hlavu. Máš 3 deti, už by si mala byť zodpovedná. Tak sa tak správaj. Áno, možno som tvrdá vo vyjadreniach, ale ako sa takto môže správať dospelá žena a matka 3 detí?
Muz ma pravdu, ani by som nepodpisala zmluvu v tvojom pripade. Skus z nich aspon na ruku vydrankat, co si odmakala, nech si nerobila zadarmo. A isla by som sa zaregistrovat aj na UP, nech si neplatis, aj tak ta caka PN, nebudu ta nahanat s robotou, podla potreby sa aj pn da natiahnut dost casto. Usetris minimalne na zdravotke. Kupis si o pol roka pekne kabelku za to 🙂
Ukončila by som to, čo najskôr, no predtým promptne vyrieš tu prac.zmluvu, prip. aj zabezpec dôkazy o dochádzke a zvýš svoju šancu na vyplatenie mzdy.
Počúvni muža a zostaň doma🙂 vie čo hovorí
Zavolala by som , alebo aj osobne išla do zdravotnej poisťovne a tam sa spýtala či za teba odvádzajú dane. Ak nie, na druhý deň by som sa tej pracovnej zmluvy dožadovala. A aj na vyplatení. Ak nie zavolala by som inšpektorát práce
A co chces ukoncovat? Este si nic nepodpisala. 🤦♀️ tipujem, ze odtial neuvidis ani euro...
No ja by ostala doma, nech muz sa venuje praci a ty detom a az ked podrastu do samostatnejsieho obdobia az vtedy by riesila pracu
Pracujes bez zmluvy?