Pracujem v jednej organizácií rok, práca je fajn, nemôžem povedať, že by som sa išla pretrhnúť od práce, plat je tiež celkom fajn, nie je nič extra ale ani úplne najhorší. Mávame aj odmeny a trinásty plat. To sú plusy práce.
Čo sa mínusov týka, tak je to hlavne to, že ak sa šéfke nepáči váš názor, tak letíte (nepredĺži zmluvu, nedá odmeny), dáva nám robiť aj prácu, ktorá nie je v našej náplni práce. Vadí mi, že si nemôžem povedať svoje vo všetkej slušnosti, len proste povedať svoj názor na vec, situáciu, pretože by som sa dostala do jej nemilosti a následky by na seba nedali dlho čakať.
Neviem či odísť alebo zostať, na jednej strane mám pohodovú prácu, ale za cenu, že mám často nervy a som akoby "udupaná", musím "držať hubu a krok".
Čo by ste robili? Nie že by moje rozhodnutie záležalo na cudzích ľuďoch, je mi jasné, že sa musím rozhodnúť sama, ale rada by som si prečítala vaše názory, ako by ste jednali.
Nemohla by som robiť v práci.kde musím držať hubu a krok...a už vôbec nie tam.kde mi šefuje dáky labilny hlupák.
Ak mas nieco lepsie, tak chod, naco ostavat. Ak nemas, tak vydrz a hladaj, resp. obzeraj sa po ponukach, zistuj recenzie na firmy atd. Vacsinou vo vacsich firmach mas viac moznosti sa presunut, tym aj zmenit priameho nadriadeneho napriklad. Inak tvoja situacia je podla mna taka, ze zalezi od povahy cloveka. Ak to niekto berie tak, ze si ide len odrobit svoje, aby dostal plat a v podstate berie pracu len ako nastroj na to, co ho zivi, tak ok. Ak sa niekto potrebuje realizovat a podobne, tak to urcite nie je praca pre neho.
Tak za toto by mi nestali ziadne odmeny. U nas je normalne, ze prezentovat svoj nazor je naopak ziaduce, ani ja pod sebou nepotrebujem ludi, co mi len prikyvuju.
U nás je normálne povedať si svoj názor, pretože sa na fungovaní podieľame všetci. No u nás to funguje tak, že ak je ten názor iný ako šéfkin a jej sa to nepáči, tak je s nami zle. Preto premýšľam, zvažujem, či zostať, lebo je to také to "teplé miestečko", na druhej strane musím držať hubu a krok. Kolegovia sa pchajú šéfke do zadku, pardon za výraz.
@mamina7070 Záleží na naplní práce, mne zas nepríde fér vyžadovať od zamestnancov veci, ktoré nemajú v popise práce.
@janinah Šéfka sa sem na vedúcu funkciu dostala po známosti, takže aj preto to u nás tak vyzerá. Neberiem jej niektoré prínosy, v niečom dobrá je, ale v konečnom dôsledku to tu vedie veľmi zle.
ja osobne nemam nervy na blbych sefov ci kolegov, nemam chut to akceptovat a uz vobec nemam chut byt ticho, na druhej strane aj preto som momentalne bez prace tak si to treba dobre zvazit, ale sikovni ludia si urcite najde pracu 🙂 a hlavne leppsiu pracu kde sa k nam budu spravat ako k ludom, prajem vela statstia
@horislava_balazova Práve preto to riešim, práca nie je náročná, plat celkom fajn, ak by som išla inak mala by som plat rovnaký a nadrela by som sa ako kôň. Takže buď držať hubu a krok a robiť aj veci, ktoré nie sú v náplni mojej práce alebo sa ozvať, prípadne dať výpoveď. Neviem. Končí mi teraz zmluva na konci marca, mám dobu určitú, neviem či mi predĺžia, ak mi predĺžia tak zas na dobu určitú.
No ved zatial zostan a mozes si hladat nieco ine (okolie, profesia a ine weby). Praca zas nie je vsetko v zivote. Zalezi od tvojej povahy/temperamentu nakolko je "blba" sefka a nezmluvna praca pre teba utrpenim, alebo to vies hodit za hlavu. Zas ako-tak zaplatena praca bez velkej driny a mozno cista hlava (bez velkej zodpovednosti) a mozno bezny pracovny cas (bez nadcasov) ti dava lepsie moznosti na ostatny, sukromny zivot.
tak neviem vacsinou mas v popise pracovnej naplne aj ze vykonava ukohy na pokyn nadriadeneho
ak sa nejdes od roboty pretrhnut, mas dobre zaplatene a aj navyse si myslim ze to nie je take zle ale to si musis ty rozmysliet a mozno sefka rozhodne za teba a nepredlzi zmluvu
v každom zamestnani je nejaky sef po známosti a kazdy diktátor ma svojich pchacov do zadku. Nic nove. Ale novinka co ta mozno prekvapi, že inde bude horšie. Asi si nezažila poriadnu sikanu, ak toto hodnotis ako problém a stimul odist. Tak odid, ale moze sa stat, ze budes ľutovať za zlou šéfkou. Pokiaľ vam vulgárne nenadava a nevrieska po vas, tak to strp. Ono väčšinou títo dosadenci su väčšinou hlúpi a neschopní ludia (preto su aj po známosti dosadeni) a väčšinou sami odidu este na lepsi flek po dvoch - troch rokoch. Nie je to take strašné, zazila som stokrat horsie.
nesla by som inam ale to som ja urobila by som svoje podla jej pokynov praca nie je demokracia