Mám ostať v práci?

30. jún 2023

Ahojte, zaujimal by ma vas nazor na moju situaciu. Som po VS, pol roka pracujem v jednej vacsej firme. Plusy su, ze praca nie je nejak narocna ani stresujuca, mam fajn kolegov a manazera, ide o uplny home office, pracovna doba je stabilna - rano zacianam, poobede koncim, mam teda stale dost casu. Co sa minusov tyka, je to trocha stereotyp, plat je v cistom okolo 1100e, co nie je zle, ale nemam pocit ze by tu bol priestor na karierny rast a teda nejake zasadne zvysenia platu. Zaujimal by ma teda vas nazor, lebo sa to vo mne bije, ci by nebolo lepsie robit mozno narocnejsiu pracu, ale s lepsimi vyhliadkami (kedze som mlada, bezdetna) mozno aj na ukor vlastneho pohodlia a volneho casu. Co sa HO tyka, ten mi vyhovuje, nejaka socializacia v kancelarii mi nechyba, cize pripadna zmena by bola aj na ukor toho.

Vdaka

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kvetinka75
30. jún 2023

no ak v dohľadnej dobe neplánuješ rodinu, deti, našla by som si niečo iné. Na čo zbytočne čakať. Pol roka je dosť na to, aby človek vedel ohodnotiť svoju prácu - či ho to naplňa alebo nie.

salome123
30. jún 2023

ja by som volila zmenu. takto zpohodlnies, zakrpaties ☹

syslik81
30. jún 2023

ostat v praci a popritom sa obzerat ake su ponuky a ci ta daco nezaujme .. ak ano skusit pohovor-nikde nieje napisane ,ze ta hned vezmu

melanta
30. jún 2023

Ak si po škole, je úplne v poriadku po polroku zmeniť prácu. Veď človek si musí nájsť to vhodné pre seba. Výpoveď ale rieš až keď si nájdeš nový job. Nad čím sa však zamysli je to, že sa vylučuje chcieť kariérne rásť, posúvať sa a pritom nechcieť sa socializovať medzi ľuďmi. Ak sa chceš posúvať a rásť nielen odborne ale aj smerom vyššie, bude potrebné vyjsť z komfortu full remote.

mikadooo
30. jún 2023

Pokojne by som hľadala, reagovala na lepšie ponuky práce popri tejto práci... A keď nájdeš lepšie, tak dáš výpoveď a vybavené.

petrad15
30. jún 2023

Ak sa to v tebe bije, tak to proste nie je to, čo by si chcela robiť a časom sa tej práce aj keď teda nevyzerá zle vzdáš. Ale ja by som to skúsila, proste máš aspoň niečo a kľudne si popri tom môžeš predsa hľadať niečo iné

hladamematku
30. jún 2023

podla mna tu nie je priestor na zistovanie au cudzich a debatu, NA TOTO SI MUSIS ODPOVEDAT SAMA....

1fifinka1
30. jún 2023

Nájdi si inú a tu co máš dohod mne 🤣🤣

autor
30. jún 2023

Samozrejme viem, ze rozhodnut sa budem musiet aj tak sama, len ma zaujima nazor inych ludi. Ja totiz aj som spokojna v tejto praci, len sa bojim toho stagnovania, ze o par rokov budem lutovat ze som radsej neskusila nieco ine, aj ked mozno narocnejsie

melanta
30. jún 2023

Otázka je, prečo sa bojíš stagnovania? Si tam pol roka a robíš full remote. Čiže nevidíš denne ako to vo firme vyzerá. Ono to nefunguje tak, že po pol roku sa budeš posúvať. Zväčša potrebuješ nejaký čas pracovať na jednej pozícii, aby si sa posunula. Takže ak usudzuješ, že budeš stagnovať, pretože po škole po pol roku sa neposúvaš, tak takto to nefunguje. Ak sa ale pravidelne stretávaš s kolegami a máš informácie, že vo firme toto nehrozí, tak potom sa rozhliadaj po niečom inom. Ale s vedomím, že ľudia sa v práci neposúvajú každého pol roka a najmä na posun sa treba vedieť socializovať. A samozrejme aj neustále sa vzdelávať a zlepšovať sa.

autor
30. jún 2023

@melanta jasne, zas necakam povysenie po pol roku alebo tak. Co viem, vacsina kolegov pracuje v tej firme uz roky a v podstate su na tej istej pozicii ako ja. Niektori presli z ineho timu, niektori zacali tu. Akurat teda musim povedat ze vacsina kolegov je uz starsia, im mozno tento druh prace teda vyhovuje bez nejakeho rozmyslania ci by inde nemali lepsi priestor na karierny rast

autor
30. jún 2023

Ako to funguje v kancelarii tazko povedat. Aj ked nejake su, je to medzinarodna firma, vacsina ludi pracuje full remote cize ta socializacia je dost obmedzena

zmrzlinka2021
30. jún 2023

NO po pol roku urcite nestagnujes.
Aku pracu robis?
Lebo ak klasicku o nicom stredoskolsku - pochopil.
Ak je to odborna pozicia - tam neexisuje, ze si v rezime odbornicky, ze si sa niekam dostala a mas nejake super skusenosti.

Urcite nikde ta nebudu po polroku posuvat, v ziadnej praci - bavime sa naozaj o dobrych poziciach, odbornikoch, kde ten nastupny mas bezne 1500 v hrubom na zaciatku... Vzdy sa musis kvalitne zaucit (bezne to trva aj niekolko mesiacov) a NIECO DOKAZAT.

Ano, fluktuantov beru na "opičie práce" vsade - to sa nemusís bát, ale ak chces sa v zivote niekam posuvat, mat dobru karieru, tak najprv musis byt odbornicka.

bluka2
30. jún 2023

Ja by som si možno najprv skúsila dať nejaký cieľ mimo práce, čo ti ale pomôže, keď budeš nabudúce hľadať. Ten kopec času treba na niečo využiť, nie je to samozrejmosť. Ja sa teraz robím konverzáciu vo francúzštine, ale keby som nemala 2 deti, tak by som popri tom nejaký ďalší Master dala. Zistila som, že vždy musím mať nejaký cieľ, aby som bola spokojná. Na tom mieste by som ostala ešte rok a potom začala hľadať niečo výrazne lepšie. S tým, že už teraz si môžeš robiť myšlienky pre koho by si chcela pracovať, keby si si iba sama mohla vybrať. A potom sa zdokonaľuj v tom, čo ti teraz chýba

kvetinka75
30. jún 2023

@zmrzlinka2021 ono to môže byť aj o stereotype. Keď robíš stále dokola to isté, človeka to prestane naplňať a keď nemá v najbližšej budúcnosti šancu niečo v práci zmeniť, je lepšie asi odísť

zmrzlinka2021
30. jún 2023

@kvetinka75
Lenze nevieme aka je to praca.
Napr. k nam sa dostava vela CV, kde clovek vo veku 35 ma za sebou aj 10 zamestnani za 10 rokov - no to hned ide do kosa. To su nestabilni ludia. To ti hovorim z praxe.

maminkadeticiek
30. jún 2023

V zivote sa treba snazit napredovat a rast a to aj karierne ak je na to potencial.Takze urcite by som nedavala bezhlavo vypoved.Zacala by som sa obzerat po novych moznostiach a az ked budem mat cokolvek iste zamuslala by som sa nad odchodom s prace.

autor
30. jún 2023

@zmrzlinka2021 v podstate ide o helpdesk a monitoring, kde vsak vacsina prace ide cez konkretne procesy, cize nic velmi odborne a technicke, na to su uz potom ini ludia. Plusy tej prace su komunikacia, vyuzivam hlavne cudzie jazyky, samozrejme clovek sa aj nieco nove nauci, ale to hlavne pocas skusobnej doby. Celkom sa mi pozdava co pisala @bluka2 vyuzit ten cas na ucenie sa niecoho noveho, pripadne hladanie co by ma viac naplnalo. Lebo mam pocit, ze keby som teraz hladala nieco ine, pravdepodobne by to bola entry pozicia niekde v korporate, akurat teda s vyssiou sancou na nejaky rast.

zmrzlinka2021
30. jún 2023

Tiez si myslim, ze ostat tam este nejaky rok a popritom sa ucit nieco nove a potom to zmenit. A ano, vsade budes zacinat aj od tej piky.

domkakvet
30. jún 2023

Najskor si najdi inu pracu a potom sa rozhoduj, darmo budes snivat o lepsej ked ziadna nieje.