Ahojte
Začala som pred pár mesiacmi pracovať v jednej inštutúcií na recepcií. Robím zoznam návštiev, pošty, vytváranie kariet pre ubytovaných, otváranie brány (brána je zatvorená, otvoriť sa dá len pomocou aplikácie a najprv si musím preveriť cez kamerový systém kto prišiel - meno, účel), odprevádzanie hostí na izby (Hostia a ubytovaní sú rozdieľ. Každé dvere fungujú na snímanie karty, kt.majú len ubytovaní, hosťom nemôžem dať a práve preto ich musím odprevádzať ja), EPS systém a pomáham kolegyňi ešte čo sa týka administratívy.
Máme tu však aj bufet a rozhodli sa ho teraz otvoriť. Ja mám riešiť aj to. To znamená objednávanie, skladovanie, príprava objednávky, práca s pokladňou a teda hotovosťou, nahadzovanie do systému v počítači - vytváranie príjemky, objednávky a výdajvky v systéme, inventúra. Mám byť zároveň aj tá obsluha teda príprava a servírovanie kávy, nápojov, coctailov.
Nemám žiadne skúsenosti, je to moja prvá práca. Mám však pocit, že to na mňa bude veľa. Plat mi samozrejme nezvýšia , keďže to vraj ešte spadá pod moju recepciu. Ja si však myslím, že by nato potrebovali zvlášť osobu , možno aj 2.
Aký máte názor?
To, keď budeš v bufete a niekto bude chcieť odísť bude čakať?nepáči sa mi to budeš mať 2 funkcie...a ešte kolegyni pomáhas s administratívou.Podla mňa čakajú ako sa bufet rozbehne a potom niekoho príjmu...prijatá si bola na zmluvu na recepciu hovoril Ti niekto o bufete?
Je to dosť, záleží však aj na tom koľko máte ubytovaných, aký bude obrat v tom bufete. Ale hlavne na administratívu čo sa týka bufetu, potrebuješ mať kľud. Nedá sa odskakovať popri tom ubytovať hosti, obsluhovať recepciu aj bufet.
Určite to nespada pod prácu na recepcii. V pracovnej zmluve máš predsa napísanú pracovnú náplň a aj miesto výkonu práce. Keby si sa napríklad zranila v tom bare, vôbec to nemusí spadať pod pracovný úraz, lebo si opustila svoje pracovisko. Ak ti chcú navýšiť kompetencie a povinnosti, treba o tom napísať zmluvu a a prispôsobiť plat.... A určite sa nenechaj zastrašiť, ty máš ako zamestnanec svoje práva.
@luccija Bolo mi povedané, že občas treba spraviť kávu v bufete ale nemyslela som si, že budem robiť celé vedenie + obsluhu bufetu ja. Robiť obsluhu bufetu , vedenie (systemy , objednavky ) a plus recepciu mi príde moc
Pýtala by som si zvýšenie platu..neviem koľko reálne do toho bufetu príde za deň ľudí zase možno spravíš 5 káv...možno by som počkala ako to bude...ešte si v skúšobnej dobe?
Ja som aj robila tieto mesiace v bufete ale s tým, že to len takto kým neotvoria poriadne a potom bude nato zvlášť osoba. Teraz už otvárame a začína sa to všetko skomplikovať (doteraz som len robila kávu a bodka) teraz aj systémy, objednávanie, faktúry atď a plus obsluha klinetov, servírovanie, coctaily a tak…a nechali to celé na mňa zrazu
Tak vieš tak to dnes funguje.mozno do bufetu príde fakt 5 ľudí a im sa neoplatí zamestnať ďalšieho človeka.Neviem ako si vyťažená na recepcii...pôjdeš s hosťom k izbe a dole bude stáť netrpezlivý čo sa chce ubytovať a ďalší čo bude chcieť kávu🙂
@luccija Práve to, že sa bavíme o dosť veľkej inštitúcií kde si neviem ustrážiť kto kedy a koľko čaká na mňa. Budú čakať pred bránou, na recepcií a aj v bufete. Plus ešte pri počítači čo mám na recepcií riešiť systém - objednávky, príjemky a nepomýliť sa pritom ako každý chce niečo. Dotoho objednávať tovar a robiť inventúry a všetko okolo toho
odišla by som
Odiď, bolo by toho na teba veľa a ty by si bola zbytočne v strese. To je to slovenské podnikanie. Hodiť dve,tri roboty na jedného človeka 🤦♀️ Len aby niekto ušetril….
Skúsila by som mesiac, potom by som odišla. Alebo si začni hľadať druhu prácu a keď nájdeš, potom odíď. Pracovala som na recepcii hotela kde bolo len 24izieb a wellness aj pre verejnosť a bol to niekedy zaberak.
To je moc, na to čo píšeš, minimálne 2-3 ženy...ak nie, odchod, nedaj sa, buď otvor ústa a povedz, že chces zvýšiť plat alebo si nájdi kludnejsiu prácu...tu ťa využívajú ;)
rob tolko kolko vladzes .. a oni zistia ze je to na jedneho vela .. ak nie odisla by som .. rozhodne by som sa nenahanala lebo ak ukazes ze si sikovna a zvladnesto budu ti prihadzovat pracu
Tak príde mi to naozaj veľa na jedného človeka
To my pripadá že na teba chcú hodiť 2ve ba aj 3 funkcie aby ušetrili a keď už tak by som požiadal o školenie a o zvýšenie platu lebo toto je na 1 osobu moc.
Zabudla som dodať, že max počet ubyt. je 120 - momentálne máme 30. Nato počítam 2-5 návštiev (neobmedzene) a plus ešte externých ľudí (ľudia , ktorí prišli na stretnutie s vedením alebo len tak na posedenie u nás)