Mám odísť z práce?

7. nov 2023

Mam pracu kde nie som sice velmi dlho, paci sa mi tu, nie je to fyzicky naročne, praca ma ako tak bavi, nemam to daleko ale plat je velmi nizky… a nemam tu ziadne bonusy ziadne premie a ine veci kedze to je sukromnik, mam ist radsej pozriet po inych pracach aj ked budu daleko alebo budu narocnejsie, kde bude plat lepsi? Alebo radsej ostat tu kde ma to aj bavi ? co by ste si vybrali vy ? Plat mi vystači na take obycajne veci - vyplacanie , jedlo a podobne

martul
7. nov 2023

Si sama, máš rodinu, manželský, deti, bývanie vlastné, úver? Toto všetko vplýva na rozhodnutie.

kacena4
7. nov 2023

treba si ujasnit ci chces jednoduchu pracu za nizku mzdu, alebo chces narocnejsiu pracu a dostanes viac zaplatene. neviem ako si nastavena v sukromi, ci si spokojna s tym, ze ti plat staci na bezne veci ci chces byt narocnejsia a chodit kazdy rok do exotiky 🙂... je to len na tebe. hlavne ak nad tym uvazujes hladaj si pracu a casom sa to vykrystalizuje ci ju chces tu ktoru mas moznost ziskat a ci do toho ides ze ju zmenis

melanta
7. nov 2023

2 podstatné veci - to, čo píše @martul a potom to, či do budúcnosti chceš kariérne rásť, pracovať na sebe, alebo ti stačí celý život toto čo máš. Ja by som si hľadala prácu, ktorá ma baví, kde sa však môžem učiť nové veci, posúvať sa a dobre zarobiť (mala som ako mladá mama cieľ, aby som dcére pomohla finančne, aby mohla chodiť na krúžky, na jazyky, na školu do zahraničia, aby sme mohli chodiť na dovolenky, výlety atd). Ale rovnako v poriadku je, ak ti stačí toto na život, ak nemáš potrebu zarábať viac, posúvať sa.

martul
7. nov 2023

Ešte by som dodala, že to, čo som preferovala keď som mala 25 a teraz keď mám 44. Takže keď sa teraz nejako rozhodneš neznamená, že je to definitívne. Ja som mala najprv prácu, lepšie platenú, mohla som ďalej postupovať, časovo narocnejsie. Ale mala som 3 malé deti, ktoré potrebovali krúžky a kopec iných výdavkov. Ter sú už dve dospelé, čo to máme zabezpečené a zmenila som robotu, jednak som bola vyhoreta, ale už potrebujem svoj kľud a pokoj.

gabika0825
9. nov 2023

Ak tá praca baví a máš to blízko + dobrý kolektív, tak to je to najviac čo môžeš mat, aj keď jasne že primárne sa chodi do prace zarábať peniaze, ale psychická pohoda a tesit sa ráno do prace je oveľa viac aj z dlhodobého hľadiska. Ak máš plat nižší tak predpokladám že asi veľa pracovných hodín do mesiaca nemáš. Ja by som skôr išla cestou že by som si tuto prácu nechala a pozrela by som si ponuky nejakej občasnej prace, napr. Vypomáhať niekde cez vikendy (ak ich máš voľné), v restike, v bare, alebo nejaká praca na doma na pár hod, kde si vieš prilepšiť. A celkom nerozumiem prečo si vlastne išla do tejto prace, ked o plate si zrejme vedela, aj o tom že prémie a príplatky nebudeš mat, tak si si to mala najprv v hlave ujasniť, či z toho vyjdeš a či to stačí na tvoj životný štandard. Ale išla si tam asi preto lebo je to praca ktorá ta baví a chcela si sa jej nejakým spôsobom venovať, Takze vždy treba hľadať v tom aj niečo pozitívne a skús pozrieť nejakú druhu prácu na part-time v čase voľna.