Mám odísť z práce?

13. aug 2022

Silno uvažujem dat v práci výpoveď, len ešte samú seba presviedčam nech vydržím. Ani neviem prečo. Som v neustálom strese, ani doma neviem vypnúť, myslím na prácu. Nič ma nebaví, schudla som, Nestarám sa o seba ako predtým. Som tam pol roka a je zo mňa pomaly iný človek. Doma veľa kričím, uvedomujem si v poslednej dobe, že je to asi koli práci. Platovo tiež nic moc za tu drinu. Som tam pol roka, zmluvu mám na rok. Šéfka je prisna ale viac menej nie zlá. Vôbec netuším ako tam oznamim, ze chcem ísť odtiaľ preč, ked sa budú pýtať dôvody, čo isto budú, nuž čo im poviem? Proste mám z tej situácie stres. A další stres mám s toho ako tam zvládnem ešte výpovednú dobu.Pls, poraďte ako to mam nadriadenéj oznámiť, že chcem dať výpoveď. Druhu prácu ešte nemám, ale premýšľam že pôjdem do zahraničía, robiť niečo úplne mimo toho čo som vyštudovala. Už som tam v minulosti robila. Proste chcem úplnú zmenu práce.

evaachesa
14. aug 2022

Oznám to oficiálne výpoveďou na papieri.

autor
14. aug 2022

@evaachesa A komu ju mám dat? Ak ju dám nadriadenéj, kolegyne budú viac menej pritom a nemôžem jej to len tak strčiť do ruky. A nemôžem ju ani obísť. To by bolo neférové ist jednoducho na personálne. V momente sa to dozvie odtiaľ.

jakoma
14. aug 2022

Ja som mala zleho sefa, odisla som. Vypoved som dala jemu pisomne, ze nech sa paci, mam lepsiu ponuku. Vybavene, ja som si to skoro aj uzila.

cacianka
14. aug 2022

Napíš si na Pc, vytlac 3x a 1 daj šéfke nech vie potom 2.odnes do podateľne/na personálne

kabba
14. aug 2022

Vsak si ju zavolaj bokom, ze potrebujes v sukromi nieco s nou prebrat. Nemusis mat pri tom divadlo. Nebolo by to prijemne ani jej a ani tebe. A medzi 4. ocami si to vysvetlite. Bude sa ta urcite pytat na dovod, ale tak jej povedz, ako to citis. Ze si zistila, ze tato praca ta nenaplna a chces robit nieco ine v zivote. Nie si prva ani posledna. A pisala si, ze je fajn, tak to isto pochopi. A treba to mat pisomne, aby to bolo oficialne.

evkamotka
14. aug 2022

No neprijemna situacia to je, ale pre nu. Bude musiet hladat noveho cloveka. Ty povec strucne, ze si sa rozhodla odist do zahranicia, ze to bude platovo lepsie. Vsetci len ticho uznaju, no co na to povedat ;)
Mam kamosku, co koncila 3x za tri roky vzdy inde a raz udala ako dovod, ze nevyuziva cudzi jazyk. Raz ze musi nosit denne domov pracovny ntb, ktory je tazky a ostara 🙂

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iwesska
14. aug 2022

Povedz,ze musis odist z rodinnych dovodov,skratka nieco sa udialo v rodine a uz tu nemozes viac pracovat. V tom sa sturat nebude. Toto mozes vyuzit aj na dohodu - poprosit,ci by bolo mozne odist zo spominaneho dovodu o mesiac skor.

maxxim
14. aug 2022

Neboj sa, si v pozíci kde máš navrch ty. Nezotrvavaj v niečom čo Ťa nicí. Ako píšu ženy, oficialnu výpoved zanes na personalne, pripadne priamo nadradenej to iba oznám. Vsetky kroky , ktoré máme potrebu vykonať niesu mozno vždy spravne, ale má to tak byť. Vieme ako to chodí ak sa človek nevie dostatočne obrniť" ale neboj sa.

liz_lemon
14. aug 2022

odnes na personalne, a potom veducej iba ukaz potvrdene prevzatie, ze ju chces informovat o to vypovedi, dovody sa ta nema kto co pytat, zamestnanec nemusi uvadzat ziadne dovody, a ten mesiac vo vypovednej nejako vydrzis, prip. ci cerpaj dovolenku, ak nejaku mas, alebo priepustky k lekarom

autor
14. aug 2022

Dakujem za rady, v práci nikto netuší čo mi ide hlavou, takže budú prekvapený. Zas nechcem ostat úplne bez práce ,takže si pozisťujem kedy by bolo to zahraničie reálne a tak. Niekto písal, že by to nebol možno dobrý nápad, ale nechcem ľutovať, že som neskúsila. Proste ťahá ma to tam, aj skrz finančného hľadiska si potrebujem vylepšiť. Sefke práveže tieto plány vôbec nechcem hovoriť, chcem sa vyhnúť tomu, že ma budú prehovárať, takže asi pravdu poviem, ze práca na nenapĺňa.

autor
14. aug 2022

@jakoma A ako reagoval? Čo ti na to povedal? Ako si zvládla byt v tej v práci výpovednú dobu?

autor
14. aug 2022

@evkamotka fíha tak že nevyužívá reč, ešte pochopim, no vyhovoriť sa na notebook, to ma pobavilo v tejto mojej ťažkej situacii, dakujem 🙂

jakoma
14. aug 2022

Povedal manazerske poucky, ze mu je to luto a pytal sa dovody, povedala som financne dovody, ale personalistke z tej firmy som povedala, ze dovod je on. Este som mu povedala, ze nepotrebujem ziadne konflikty aby som si mohla co najlepse odpracovat vypovednu dobu (este mi neskoncila). Odvtedy ma par ludi vratane jeho ignoruje, odratavam dni. A hlavne sa tesim, ze som to neodkladala;)

autor
14. aug 2022

@jakoma Tak nech ti to rýchlo ubehne a si odtiaľ preč , ach snáď to nejako zvládnem aj ja