Mám nutkanie odísť z novej práce

1. aug 2022

ahojte ,chcem sa vykecat. Som.v novej práci 4 mesiac , od začiatku mám nutkanie odísť. Práca ma v podstate aj baví, sťažuje mi to ale to prostredie, ludia ktorí tam robia.
Vravela som.si vydržím, ved treba si zvyknúť. Ale necitim sa tam komfortne. Koli kolegyniam. Nie všetky sú také ktoré mi vyslovene vadia. Mam tam 1 kolegyňu, ktorá neviem.ci si na mna zasadla, či čo. Najprv ma začala upozornovat co som.urobila zle, nie normálnym hlasom, normalne ma zhukla, robi take veci napr je nás tam viac ale vyhlada len mna a chod urob toto tamto.Nevadi ze prave robím iné, čo tiež musím urobiť.
Alebo ma upozornila doslova hnusnym tónom, po príchode do prace, ledva som.vosla ,vraj mam chodiť skor. Prác.dobu mám od 6hpd. Prisla som.15 min pred. Vsetci chodia nijak takto.Najdu sa aj take čo prídu 5min pred6. Oco jej ide ? Dalej ma idu prehodit na inu poziciu,v podstate viac prace ,vyssi plat ,ale.nikto sa ma nepytal. Keby sa sefky nepýtam tak ani neviem.co,prečo, začo a nezaujima nikoho ze to robit .neviem. Premyslam nad výpoveďou a vykašlat sa nato , ale je mi to trapne odísť. Nikdy som z prace neodišla za takkratky cas.
Čo by ste robili?

ms_green
1. aug 2022

Ak máš možnosť ísť inam, chod. Nie je nič horšie ako zlý pracovný kolektív.

estrella5
1. aug 2022

A tá kolegyňa je tvoja čo? Najmä ak ti nie je žiadnym spôsobom nadriadená, tak by som sa na takéto jej správanie ohradila...

estrella5
1. aug 2022

A mne sa páčila myšlienka, ktorú som niekde čítala, že práca je zložená z platu, z pracovného kolektívu a z pracovných podmienok (pracovná doba alebo to či ťa to baví napr.)... Ideálne je ak ti vyhovujú všetky 3 tieto veci... Ak 2 z tých vecí, tak má ešte význam držať sa v tej práci... Ak 1 alebo žiadna, tak odísť... 🙂

tanyan
1. aug 2022

Tú jednu kolegyňu treba zobrať na rozhovor a povedať jej priamo, že sa ti nepáči spôsob akým s tebou komunikuje. Možno si to ani sama neuvedomuje a možno ani netuší, že ti je ten jej spôsob komunikácie nepríjemný.
Šéfke by tiež bolo vhodné povedať, že si vážiš toto povýšenie, ale v budúcnosti by si bola rada, keby to s tebou konzultovala vopred, nakoľko máš aj život mimo práce, ktorý vyžaduje určitú dávku energie a v dnešnej hektickej dobe je dôležité pre pracovný aj súkromný život, aby si si dokázala udržať work-life balance (rovnováhu medzi súkromím a prácou).
A po týchto dvoch rozhovoroch sa vyjasní či chceš zostať alebo nie...
Určite by som odchod nebrala ako "trápne" riešenie len kvôli dĺžke trvania pracovného pomeru. V práci tráviš väčšinu svojho bdelého dňa a preto je nevyhnutná určitá miera spokojnosti.

54tinka54
1. aug 2022

Kolegyňa je kolegyňa a nie tvoja nadriadená. Nemá ťa čo zhúkať alebo ti rozkazovať. Asi len skúša koľko si k tebe môže dovoliť, nedaj si skákať po hlave. A ak je to tam naozaj s nimi na nevydržanie tak si hľadaj niečo iné a odíď.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barborachors
2. aug 2022

zazivas sikanu v praci, to nie je dobre... s najväčšou pravdepodobnosťou sa jej vztah k tebe nezmeni, takze odchod nie je zlou volbou. Skoda ze si neodisla este v skusobnej dobe. Nevadi, radsej neskoro ako nikdy, toxicki ludia dokazu v človeku vyvolať aj vazne zdravotné problémy, nielen psychicku nepohodu. Skoda ze neexistuje portál alebo skupina na fb kde by sa menovite uvadzali takéto firmy kde sa nachádzajú takéto zmije, ktoré len skodia... lebo neverim, ze si prva ani posledná, na ktorú si ona takto zasadala, asi je to dobrá psychopatka. Zelam spravne rozhodnutie a vyhybat sa zenskym kolektivom, su na 99% plne jedu a intrig 👌

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
black_
19. aug 2022

@barborachors Existujú niektoré ženské kolektívy bez jedu a intríg? či je menšia miera toxicity napr. v neziskovkách?