Mám nastúpiť do práce od júna, keď dieťa ide do škôlky až v septembri?

beatrix85
20. máj 2020

Milé mamičky, rada by som sa Vás opýtala na Váš názor. Sú tu nejaké mamičky, ktoré rodili od marca do mája 2017 a majú detičky, ktoré dovŕšili v tomto čase tri roky, t.j. im končí RD a nemajú detičky zaradené do škôlky, až od septembra? Nastupujete do práce od prvého júna, či až júla? Podľa vyhlásení by mala byť OČR do konca júna. Problém je, že pôvodne som syna chcela dať do súkromných jaslí, ale tie zatiaľ nemajú jasné vytýčené podmienky. Do žiadnej škôlky mi ho od apríla už zobrať nechceli. A teraz neviem, čo robiť. Môže sa mi oň starať moja matka ale tá ma pred 70tkou a teda patrí do ohrozenej skupiny. Neviem sa rozhodnúť. V lete už bude mať dovolenku aj manžel dva týždne aj svokrovci si berú, sú pracujúci a o dosť mladší od mojej mamy.

natycaga
20. máj 2020

@beatrix85 musite si nájsť opatrovatelku. Aj ja som to tak riešila.

pininka1
20. máj 2020

Preto som dala dcérku už od dvoch rokov a teraz 1.6 už pôjde tiež, ja idem už budúci týždeň do práce po korone

heleninamama
20. máj 2020

Ak máš dobrú prácu, určite by som nastúpila. V lete sa prestriedate a za mesiac sa aj jasle doriešia. Nie je to taká dlhá doba a bude ťažko hľadať prácu, keď bude všade tisíce nezamestnaných.

fokuska
20. máj 2020

@beatrix85 Mas teda 3 moznosti:
1. Dohodnes sa na skonceni PP (alebo podas vypoved a pocas vypovednej doby vycerpas dovolenku). Od septembra budes hladat novu pracu a to sa podla mna neoplati na 2 mesiace davat vypoved.

2. Dohodnes sa so zamestnavatelom, ze vycerpas dovolenku a na zvysny cas ti poskytne neplatene volno (budes si platit sama zdravotku), ale ak by suhlasil, tak o pracu neprides a nastupis v septemberi, alebo v auguste kedy budu moct starostlivost vykryt svokrovci a manzel.

3. Nastupis hned ked ti skonci RD a starostlivost poplatas ako sa da - dovolenka manzel, svokrovci, par dni u kamosky, zaplatit opatrovatelku...

beatrix85
autor
20. máj 2020

@fokuska z hľadiska možností môžem zostať do konca júna na OČR, potvrdili mi to na sociálke. Skôr ma trápi hľadisko zamestnávateľa v tomto prípade.

jaass
20. máj 2020

@beatrix85 odkiaľ ste?

fokuska
20. máj 2020

@beatrix85 A ved ja ti co pisem? O OCR som sa nezmienila, vsetky 3 moznosti sa tykaju zamestnavatela.

marisa90
1. jún 2020

@beatrix85 chcem sa spytat na socialke vam povedali len o june?mna zaujima ci ocr budu vyplacat aj jul a august, dakujem

hyberncia
1. jún 2020

@fokuska a môže byť na OCR aj keď dieťa nie je prihlásené v žiadnej škôlke? Myslela som,že sa to dá uplatnit len,keď mal niekde nastúpiť.

surriana
1. jún 2020

@marisa90 to by aj mňa zaujímalo hlavne ten júl,lebo u nás býva škôlka aj celý júl,tak dúfam že sa ocr bude vzťahovať aj nato keďže bohužiaľ do práce ísť ešte nemôžem........

fokuska
1. jún 2020

@hyberncia Ja som mala info, ze to plati len pre tie deti, ktore navstevovali skolku - teda boli riadne prihlasene. Stretla som sa uz vsak s infom, zevraj to ma platit pre vsetky deti - mne to zmysel nedava a dalej som to uz nestudovala, ci boli odvtedy zas nejake nove pravidla.

marisa90
1. jún 2020

@surriana ved prave,u nas je cele leto otvorena ine roky tak tiez teraz neviem ako to bude

marisa90
1. jún 2020

@surriana a este k tomu ten cas v skolke upravili tak ze mi to absolutne nic nepomoze keby aj som ju musela dat,nestiham to potom... no o nicom to je takto

kam72
5. jún 2020

@surriana ahoj, aj ja zistujem ci bude platit ocr v juli a auguste, pretoze tu byva tiez skolka otvorena. Zistili ste nieco ohladom tej ocr?

surriana
6. jún 2020

@kam72 ahoj.Neviem bohužiaľ nič......na nete píšu že sa to bude riešiť ale viem otom že tak ako teraz v júni vyberali spomedzi detí ktoré do škôlky vezmú a ktoré nie tak isto sa má spomedzi detí vyberať aj na júl.....a keďže nebudú môcť zobrať všetky deti tak hádam tú očr uznajú.Mam okolo seba veľmi veľa rodičov ktorí už majú dovolenku vyčerpané skrz koronu a nedostatok práce v zamestnaní a takých je určite mnoho. tak hádam by to uznať mohli.

surriana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
surriana
12. jún 2020

@kam72 tak som predsa len našla.Očr na škôlkarov až do konca júla.

kam72
12. jún 2020

@surriana ahoj, dakujem za info, ja som to tiez tak pochopila, len musi trvat mimoriadna situacia aj v juli. Kde si to nasla?

surriana
12. jún 2020

Bolo to zverejnené pred dvoma dňami.Skusim nájsť a pošlem link.

surriana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz