Milé mamičky, rada by som sa Vás opýtala na Váš názor. Sú tu nejaké mamičky, ktoré rodili od marca do mája 2017 a majú detičky, ktoré dovŕšili v tomto čase tri roky, t.j. im končí RD a nemajú detičky zaradené do škôlky, až od septembra? Nastupujete do práce od prvého júna, či až júla? Podľa vyhlásení by mala byť OČR do konca júna. Problém je, že pôvodne som syna chcela dať do súkromných jaslí, ale tie zatiaľ nemajú jasné vytýčené podmienky. Do žiadnej škôlky mi ho od apríla už zobrať nechceli. A teraz neviem, čo robiť. Môže sa mi oň starať moja matka ale tá ma pred 70tkou a teda patrí do ohrozenej skupiny. Neviem sa rozhodnúť. V lete už bude mať dovolenku aj manžel dva týždne aj svokrovci si berú, sú pracujúci a o dosť mladší od mojej mamy.
Preto som dala dcérku už od dvoch rokov a teraz 1.6 už pôjde tiež, ja idem už budúci týždeň do práce po korone
Ak máš dobrú prácu, určite by som nastúpila. V lete sa prestriedate a za mesiac sa aj jasle doriešia. Nie je to taká dlhá doba a bude ťažko hľadať prácu, keď bude všade tisíce nezamestnaných.
@beatrix85 Mas teda 3 moznosti:
1. Dohodnes sa na skonceni PP (alebo podas vypoved a pocas vypovednej doby vycerpas dovolenku). Od septembra budes hladat novu pracu a to sa podla mna neoplati na 2 mesiace davat vypoved.
2. Dohodnes sa so zamestnavatelom, ze vycerpas dovolenku a na zvysny cas ti poskytne neplatene volno (budes si platit sama zdravotku), ale ak by suhlasil, tak o pracu neprides a nastupis v septemberi, alebo v auguste kedy budu moct starostlivost vykryt svokrovci a manzel.
3. Nastupis hned ked ti skonci RD a starostlivost poplatas ako sa da - dovolenka manzel, svokrovci, par dni u kamosky, zaplatit opatrovatelku...
@kam72 ahoj.Neviem bohužiaľ nič......na nete píšu že sa to bude riešiť ale viem otom že tak ako teraz v júni vyberali spomedzi detí ktoré do škôlky vezmú a ktoré nie tak isto sa má spomedzi detí vyberať aj na júl.....a keďže nebudú môcť zobrať všetky deti tak hádam tú očr uznajú.Mam okolo seba veľmi veľa rodičov ktorí už majú dovolenku vyčerpané skrz koronu a nedostatok práce v zamestnaní a takých je určite mnoho. tak hádam by to uznať mohli.
Bolo to zverejnené pred dvoma dňami.Skusim nájsť a pošlem link.
@beatrix85 musite si nájsť opatrovatelku. Aj ja som to tak riešila.