Mám nárok na rekreačný poukaz?

3. nov 2024

Ahojte, môže firma neponuknut svojim zamestnancom rekreačný poukaz aj keď majú naňho nárok?
Prípadne ako zistím koľko má firma zamestnancov? Na finstate je od 25-49.

mamina7070
3. nov 2024

ak nema nad 50 zamestnancov a plus musis nmat nepretrzite 24 mesiacov prac pomer nemas narok

autor
3. nov 2024

@mamina7070 to som pochopila 🙂, ale ten údaj z finstatu je to čo "robí ten nárok"? Lebo firma teraz môže mať aj 28 zamestnancov. Ako zistiť ten presný údaj ma zaujíma 🙂

gribka1
3. nov 2024

Až viac ako 50. Inak bez nároku.

gribka1
3. nov 2024

Nevieš kolo zamestnancov má firma? Nemáte personalistu?

mamina7070
3. nov 2024

napr z vyrocnej spravy ale ak ma 49 tak narok nie je

lienka.7
3. nov 2024

@autorka musí byť nad 50 zamestnancov. Ani udaj z finstatu ti ako taký automaticky narok nezakladá.

gab1sol
3. nov 2024

Register účtovných zavierok, nájdi si tú firmu, pozri si poznámky k účtovnej závierke (posledné) a tam nájdeš, koľko zamestnancov mala na konci roka.

laurikagab
3. nov 2024

nasa firma ma 120 zamestnancov, je to sukromnik a teda nemame narok na reakreacny poukaz🙁..ze take ‘veci’ on nepreplaca

petamich
3. nov 2024

@laurikagab ale ano mate, narok mate

zic
3. nov 2024

@laurikagab ak tych 120 (respektive nad 49) nie je na zivnost alebo nieco, tak mate... mozes mu ponuknut, ze sa opytate na inspektorate prace... co si o tom mysli... 🙂 🙂

laurikagab
3. nov 2024

@zic nikto nerobi na zivnost, ale jeden zamestnanec sa bol pytat a sef povedal, ze on take nic nepreplaca..takze uz sa nikto nepyta..a teda uprimne, su to velmi dobri sefovci, vyhoveju nam vo vela pripadoch..cize ten inspektorat asi riesit nebudem aj ked viaceri by sa potesili rekreacnemu preukazu..
@petamich

autor
3. nov 2024

@gribka1 nie neviem, nakoľko je to firma, ktorá má sieť pobočiek a neviem, koľko ľudí robí, na tých pobočkách, koľko je tam brigádnikov na TPP a podobne a personalistu nemáme

autor
3. nov 2024

@laurikagab no práve toto ma zaujíma, tiež mám sefovcov, ktorí aj keby sme mali nárok tak to nepreplatia, tak preto sa pýtam 🙂

autor
3. nov 2024

@gab1sol ďakujem 🥰

zic
4. nov 2024

@laurikagab su zlati, akurat porusuju zakonik prace... inac aj im aj tebe je toto oslobodene od dane, takze pokial maju peniaze, tak nerozumiem... "gastrace" keby vam nedavali, tiez to nechas tak?

lenka_da
4. nov 2024

Len poopravim ten pocet, povinnost zamestnavatelovi poskytovat prispevok na rekreaciu vznika, ak ma nad 49 zamestnancov. T.j. ak priemerny evidencny pocet vyjde uz 49,1

laurikagab
4. nov 2024

@zic nie urcite nie, len tam je toho viac, co nam nepreplacaju..ale teda ja tam robim kratko a nechcela by som o tu pracu prist..uz sme sa o tom bavili zoci voci a nepochodili sme viaceri..takze to nechavam nareraz otvorene..myslim, ze sama nic nezmozem..

tiika
4. nov 2024

@lenka_da ale v zákone je i to, že ak ma menej ako 50 zamestnancov, tak môže avšak nemusí ten príspevok poskytnúť. Skratka hrozne formulované. 🫣

lenka_da
4. nov 2024

@tiika máš pravdu. Je to tam strašne nejasne naformulované, my sa v práci držíme toho, čo nám povedia na školení, ale naozaj sa ten paragraf dá vyložiť rôzne :-/

tiika
5. nov 2024

AI tvrdí, že sa to ma zaokrúhľovať matematicky. 49,4 je 49 a teda to nie je viac ako 49. A 49,5 je 50 a teda to nie je menej ako 50, lebo je to rovných 50. Ibaže priem.evid.počet zamestnancov vychádzajúci zo stat.údajov, sa zaokrúhľuje na jedno desat.miesto, takze ani toto nekorešponduje.