Mám nárok na preplatenie školenia ?

9. dec 2019

Ahojte, baby prosím vás. Nastúpila som do práce, dva týždne sa školila ale proste nie je to práca pre mňa ... To neriešte, otázka znie : mám nárok na to , aby si to školenie preplatili ? Bola to práca na linke , normálne sme pracovali asi týždeň dokopy plus som robila sobotu. Čo myslíte?

janula3000
9. dec 2019

Nerozumiem otázke... myslíš či majú národ od teba vymáhať cenu školenia? Ak je to bežne zaskolovanie na danú prácu tam sa nič take nerobí normálne dostaneš mzdu za počet dni, ktoré si bola zamestnaná. Ak ide o nejaké špeciálne školenie, ktoré zamestnávateľ rieši cez externého dodávateľa, vtedy môže požadovať, ale musí to mat ošetrené písomne a s tvojim podpisom. Ide o to, že sa im zaviažes že ostatnes v zamestnaní napr. 3 roky a ak nie tak môžu od teba vymáhať alikvotnu čiastku ceny školenia. Ale toto sa vzťahuje len na školenia, ktorých hodnota je vyššia ako určitá suma ( nepamätám si presne aká ale myslím že je to cez 500 EUR)

lula313
9. dec 2019

Závisí, aku si podpísala zmluvu, ale čo sa týka “bežnej praxe”, tak normálne v skúšobnej dobe ukoncis pracovný pomer a oni by ti mali zaplatit tie dva týždne..
Ty by si im nemala nič platiť, pokial to nie je ukotvené v zmluve

autor
9. dec 2019

@janula3000 bolo to bežné školenie na danú prácu, prepáčte že som to nenapísala konkrétnejšie...

autor
9. dec 2019

@lula313 bolo to školenie na danú prácu nič špeciálne čo by sa riešilo cez druhú firmu

janula3000
9. dec 2019

Tam nemajú čo vymáhať, skúšobná doba je aj pre zamestnanca nie len pre zamestnávateľa, aby zistil či mu dana pracovná náplň bude vyhovovať a keď nie môže bez udania dôvodu kedykoľvek ukončiť prac.pomer bez akýchkoľvek “penalov”

autor
9. dec 2019

@janula3000 nemyslela som že oni by vymáhali. Ale či mi to oni zaplatia ako odpracované hodiny

autor
9. dec 2019

Jaaaaj anoooo, prepáčte mám tam chybu nie si preplatili ale mi preplatili, ospravedlňujem sa

autor
9. dec 2019

@janula3000 áno mám tam chybu mobil opravil malo tam byť Aby mi to školenie preplatili

janula3000
9. dec 2019

Jasne že zaplatia pracovny pomer trvá od dátumu uvedeného na zmluve a nárok na mzdu máte aj v skúšobnej dobe.

autor
9. dec 2019

@janula3000 ďakujem 🙏