Ahojte ,potrebovala by som poradiť nastupujem do práce z predčasne ukončenej materskej dovolenky a chcela by som vedieť či podľa zákona mám nárok žiadať zamestnávateľa o pohyblivú pracovnú dobu ja alebo môj manžel. Dcéra má 19 mesiacov. Dakujem za všetky odpovede.
presne zalezi na zamestnavatelovi,podla skusenosti par kolegin ani jednej neuznal-ak sa im nepaci a nechcu pracovat mozu ist...skusenost u nas v praci,ale za skusku nic nedate
zo zakona mas narok len na prestavky na dojcenie v akom rozsahu neviem
@rena003 - narok zo zakona nie, ale poziadat mozes a aj by som to urobila. Neni dovod ti nevyhoviet, pokial je to praca ina, ako na smeny. U nas v praci to mozne je.
treba si poriadne naštudovať zákon, ale pokiaľ mám dobré vedomosti, tak zákon hovorí len o rodičovi, ktorý sa sám stará o dieťa ... no za pokus nič nedáš, aj keď nebudeš mať na to zo zákona nárok, treba vyskúšať a písomne o to požiadať zamestnávateľa. Pokiaľ na to nebude zákonné právo, bude to len o jeho dobrej vôli 🙂
pokiaľ viem, podľa zákona nárok nemáš. ale požiadať písomne môžeš. je však už na zamestnávateľovi, či Ti výde v ústrety. držím palce. 😉