Mám nárok na pohyblivú pracovnú dobu?

rena003
25. feb 2013

Ahojte ,potrebovala by som poradiť nastupujem do práce z predčasne ukončenej materskej dovolenky a chcela by som vedieť či podľa zákona mám nárok žiadať zamestnávateľa o pohyblivú pracovnú dobu ja alebo môj manžel. Dcéra má 19 mesiacov. Dakujem za všetky odpovede.

angua27
26. feb 2013

pokiaľ viem, podľa zákona nárok nemáš. ale požiadať písomne môžeš. je však už na zamestnávateľovi, či Ti výde v ústrety. držím palce. 😉

jana497
26. feb 2013

presne zalezi na zamestnavatelovi,podla skusenosti par kolegin ani jednej neuznal-ak sa im nepaci a nechcu pracovat mozu ist...skusenost u nas v praci,ale za skusku nic nedate

wewe22
26. feb 2013

zo zakona mas narok len na prestavky na dojcenie v akom rozsahu neviem

anjelicek26
26. feb 2013

@rena003 - narok zo zakona nie, ale poziadat mozes a aj by som to urobila. Neni dovod ti nevyhoviet, pokial je to praca ina, ako na smeny. U nas v praci to mozne je.

moon1979
26. feb 2013

treba si poriadne naštudovať zákon, ale pokiaľ mám dobré vedomosti, tak zákon hovorí len o rodičovi, ktorý sa sám stará o dieťa ... no za pokus nič nedáš, aj keď nebudeš mať na to zo zákona nárok, treba vyskúšať a písomne o to požiadať zamestnávateľa. Pokiaľ na to nebude zákonné právo, bude to len o jeho dobrej vôli 🙂

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz