Žienky prosím poraďte, ak niektoré pracujete v sociálnej poisťovni pri výpočte dávok. Za máj mi priznali predĺženú podporu. V polovici júna som sa zamestnala, zamestnávateľ so mnou ukončil pracovný pomer v skúšobnej dobe. Za jún mi tiež prišlo rozhodnutie o predĺžení a zároveň aj nepriznanie od dátumu nástupu do práce. Ak sa zaevidujem na Úrade práce, mám ešte nárok na predĺženú podporu? Ďakujem za pomoc.
Nie uz nemas narok, davku si si celu vycerpala plus predlzenie kvoli korone...takze toto bude nova evidenciia a nesplnas podmienky na davku v nezamestnanosti...
@ivkazba Presne tak. A ako aktívny blbec som nastúpila do práce, nechala podporu a zamestnávateľ so mnou takto vybabral...
@ivkazba Len horšie, že teraz nie sú takmer žiadne pracovné ponuky. Severné Slovensko, konečná.
@ivkazba Keby som nemala skutočne záujem pracovať, tak som na predĺženej podpore a neriešim teraz čo by bolo keby...
Prepac, ale aky aktivny blbec? Pises, ze uz maj si mala predlzenu podporu, cize uz pred majom si vycerpala 6 mesiacov riadnej podpory. To nie je tak, ze mesiac si na podpore, nastupis do prace, v skusobnej s tebou skoncia PP a uz nemas narok docerpat zvysok podpory, tak si povies, ze no aktivny blbec, mohla som najprv vycerpat celu.
Keby neprisla kriza a nepredlzovala sa podpora, tak co by si robila?
@fokuska Máme pravdu obidve. V normálnej situácii ešte pred polrokom bolo pracovných ponúk veľa. Teraz v čase krízy nie je dokopy nič. Aspoň u nás. A ver mi, že pozerám ponuky hodinu autom od miesta bydliska a mám dieťa v škôlke. Práca na zmeny je nereálna.
@fokuska Preto teraz ľutujem, že som ešte mohla mať príjem, keď práca je v nedohľadne.
Samozrejme, ze teraz je to v niektorych regionoch uplne zle, v inych sa to zhorsilo len trochu.
Ja som len poukazala na to, ze ty si na podpore cca od novembra - kym zacala niekedy v polke marca kriza, tak bolo snad relativne dost casu najst pracu. Sama pises, ze pred polrokom (to si uz bola na podpore) bolo ponuk vela.
Predtým si vyčerpala 6 mesiacov podpory + koronové predĺženie?