Mám nárok na odstupné?

katherin762
2. jan 2025

Zdravim , pracujem v kaviarni a šefka mi oznámila že priestor kaviarne ktorý majú v prenájme vracaju majiteľovi teda dávajú výpoveď z nájmu ( majiteľ tam už kaviareň nechce ) No a šefka mi ponúkla miesto v jej druhej prevádzke ( reštaurácia ) , mám si to premyslieť a potom sa dohodneme ( momentálne si čerpám dovolenku ) , ak ja ale nastúpiť do tej reštaurácie nechcem , aký je postup mám nárok na odstupné nakoľko je prekážka na ich strane ? Pracujem tam rok. Ďakujem za odpovede .

melanta
2. jan 2025

@katherin762 čo máš v pracovnej zmluve uvedené ako pracovné miesto? Konkrétnu kaviareň? Ak áno a tá končí, buď prijmeš ponuku majiteľky, ak nesúhlasíš, dostaneš výpoveď/dohodu s odstupným (ak tam pracuješ dostatočne dlho). Ak nemáš v pracovnej zmluve konkrétne miesto, môže ťa presunúť do inej prevádzky bez tvojho súhlasu. Ak by si nesúhlasila, môžeš dať výpoveď, bez odstupného.

katherin762
autor
2. jan 2025

@melanta v zmluve mám napísanú kaviareň , len sa bojím pokiaľ mi dá výpoveď bez odstupného aby som vedela ako postupovať aby som sa nenechala oklamať neviem ako to chodí

katherin762
autor
2. jan 2025

@katherin762 neviem či je rok dostatočne dlhá doba na nárok na odstupne

melanta
2. jan 2025

@katherin762 ak pracovný pomer trvá iba rok, pri výpovedi z organizačných dôvodov nemáš nárok na odstupné.

sono2
2. jan 2025

@katherin762 nie nemáš.