Mám na pohovore povedať, že chcem externe študovať a potrebujem 3 dni dovolenky?

19. apr 2024

Ahojte mam na vas 2 otazky.
1. Na druhy tyzden idem na pohovor do Kauflandu, predavacka na plny uvazok. Zaroven planujem externe (ci dialkovo) studovat 2 roky aby som si spravila maturitu. Mam im to na pohovore spomenut?

2. Ak sa nemylim, pocas skusobnej doby nemam narok na dovolenku. No keď ma prijímu a začnem v máji, moja sesternica, s ktorou sme si blizke ma na konci jula svadbu a rada by som išla. Potrebovala by som ale 3 dni dovolenky (ta svadba je totiz na opacnej strane Slovenska, cize balenie, cestovanie atd). Je mozne ze by mi tu dovolenku dali keby som sa spytala?

kristinka92
19. apr 2024

o externom štúdiu by som povedala, ale v tom zmysle aby videli že chcem zvýšiť svoje vzdelanie. do prace ti to myslím zasahovať nebude keď si ju budeš riešiť externe.
tie 3dni by som poprosila keby zobrali na vedomie, že je to pre teba dôležité, ale nie ako dovolenku, ako neplatené volno

xromix
19. apr 2024

Koniec júla bude uz pomaly koniec skúšobnej doby nie? Čiže si myslím, že s tým by nejaký problém byt nemal. To externe štúdium bude asi vacsi problém, Kaufland funguje aj cez vinked, čiže to do prace zasahovať bude, či chceš či nechceš… informuj sa na pohovore ako sa plánujú služby, ako funguje dialkove štúdium na škole, kde si chceš dorábať maturitu a uvidis sama.

gastanka32
19. apr 2024

Vzladom na to, ze sa tam robia aj vikendy, kedy by si mala skolu, tak by som ti spomenula. Tu svadbu by som asi neriesila, uvidis, ci nastupis, ako ti budu vychadzat smeny a tak dalej.

klotildabazarik
19. apr 2024

Urcite by som to spomenula to studiium, svadbu nie uvidis ako ti budu zmeny vychádzať

lienka.7
19. apr 2024

Školu oznámiť určite. A ci ti zamestnavatel dá dovolenku alebo nie je v skúšobnej dobe iba na jeho rozhodnutí. Ja keď som prijímala kolegyňu, dopredu vedela, že ďalší mesiac ide do Londyna a potrebuje 2 dní voľna. Nemala som dôvod ju nepustit aj v rámci skúšobnej doby, prečo aj? Ale akurát by som nevravela, ze chcem 3 dní dovolenky (sorry, ale co sa vydavas ty?), ale ze potom by som sa dohodla na výmene zmien

katkaseiner
19. apr 2024

skolu by som urcite riesila - a tie 3 dni by som spomenula tiez. Ved ti to nemusia dat ako dovolenku, preste ti daju sluzby okolo toho (ak sa da)
Ja som nastupovala vlani v juni s tym ze na jul som uz mala vybrate 2 tyzdne dovolenky - kedze ma prepustili v predoslej praci necakane (hromadne prepustanie), dovolenka bola uz booknuta a nemali s tym problem.... dokonca mi tu dovolenku aj preplatili a tym padom do konca roka som mala len asi 3 dni dovolenky. Sami tiez povedali ze ak odidem do konca roka tak v poslednej vyplate mi to urcite odrataju... cize obe strany sme vedeli na com sme

zuzinka888
19. apr 2024

Tak samozrejme, tam ti padnu sichty aj na vikend. Ak to budu vediet budu ti planovat pracu mino vikendov. No je otazne ci to nebudu brat ako prekazku

domkakvet
19. apr 2024

Svadbu spomen, je to zodpovedne a studium tiez, ale v pripade studia neviem ani ako si to ty sama predstavujes, ze to budes stihat, ked ze sa tam robia aj vikendy.

cawes
19. apr 2024

Ano ja by som to povedala lebo je to planovana dovolenka/volno. Aspon teda ak som ja menila zamestnanie a vedela som ze mam terminy ktore musim dodrzat alebo dovolenku ktora je naplanova tak ak sa ma na prvom pohovore nepytali, tak som nehovorila nic ak som dostala pracu tak som zaziadala pred podpisanim zmluvy o termin a oblunamila som ich s tym ze mam zaplatenu dovolenku napriklad.
Ale kludne by som to aj ja spomenula na pohovore ze by som rada vedela ak mam uz naplanovanu svadnu alebo dovolenku vtedy a vtedy ako to vidia ci mi mozu povedat ci je s tym problem.

viky173
19. apr 2024

Ja by som dovolenku na pohovore nespominala, pride mi to velmi unahlene, ved ani nevies, ci Ta zoberu. Studium urcite spomen.
Inak od veci, ale na co su Ti az 3 dni dovolenky, ked budes iba host? Ja ked som sa vydavala, som mala iba 2 dni (pia a pon) a tiez som cestovala z BA na vychod. V piatok som cestovala tam, v sobotu sa vydavala, v nedelu cesta spat a v podelok som urady povybavovala.

michelle567
19. apr 2024

Štúdium spomeň keďže sa pracujú aj víkendy. Svadbu by som neriešila...až potom ak by ťa zobrali sa dohodnúť rozložiť smeny že by ti vyšlo voľno. Ale bude to júl. V lete zvyknú čerpať dovolenku všetci a ty budeš nová... Asi sa bude od teba čakať že potiahneš tak by som si veľké oči nerobila

natiblaskova
25. apr 2024

Robila som v kauflande neviem, či je to všade ale u nás v pohode vyšla v ústrety. Čo sa týka tej svadby poprosila by som vedúcu a ona keď ti nedá dovolenku dá ti tam voľno

natiblaskova
25. apr 2024

@michelle567 tam ťa nevolaj rozložiť si smeny... Tam ti dajú na konci mesiaca rozpis ako pracuješ