Mám možnosť ísť do volebnej komisie

7. sep 2023

Mám moznost ist do volebnej komisie za LSNS. Mam to zobrat, vsak si privyrobim. Trochu mam z toho divny pocit, kedze na nich nadavaju niektori ludia ze su fasisti.

patka06
7. sep 2023

Vo volebnej komisii nikto nerieši za akú si stranu, väčšinou to ostatní ani nevedia

nyusika
7. sep 2023

nkiomu to na nos vesat nemusis.

a len jedna mala poznamka - to naozaj su fasisti.
vlastna skusenost - v minulych paramentnych volbach bolo vela hlasovascich listkov neplatnych kvoli zlemu oznacovaniu, 99 percent boli ghlasy LSNS (asi dal tym mentalnym atletom niekto zle skolenie), clen komisie sa snazil nas ostatnych presvedcit, ze ved to az tak velky problem nie je, naco tie volebne listky vyradujeme.

predseda komisie mu velmi jasne a strucne povedalm ze este jedno taketo navadzanie, bide nahlaseny.

ruxandra
7. sep 2023

Za prve, oni su fasisti!
Za druhe, kludne chod, ved tam nikto nevie kto je za aku stranu v komisii, nikto to riesit nebude. Aspon budes moct po voľbách povedat, ze sa u vas nepodvádzalo, lebo to cele budes vidiet (lebo lsns bude po voľbách na 100% šíriť, ze su zmanipulované)

patka06
7. sep 2023

@nyusika čo znamená zlému označovaniu ?
Ak bol hlasovací lístok vložený do obálky hlas je platný, aj keby bol napr. popísaný alebo zle označené preferenčné hlasy - pre stranu je hlas stále platný.

all10
7. sep 2023

Určite to využij, je to úplne jedno za akú stranu ideš, ten volič to predsa nemusí vedieť on od toho tam nie je aby to posudzoval. On je tam aby volil. A tí v komisií, to ani nerieš, niektorí sú tam len kvôli zárobku, aspoň čo som bol ja.

kvetinka75
7. sep 2023

išla by som, nikto nemusí vedieť za akú stranu tam ideš. Ty si ideš privyrobiť, nie ich presadzovať, voliť.

viestta
7. sep 2023

@patka06 platny volebny listok musi splnat kriteria dane zakonom. Ked ich nesplna, je neplatny. O tom niet co diskutovat

patka06
7. sep 2023

@viestta to samozrejme viem, chodím do volebnej komisie pravidelne.
Preto som sa opýtala, prečo kvôli zlému označovaniu nepočítali hlas strane

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
7. sep 2023

@stvura áno, ak je na obecnom úrade nejaká "ukecaná" pracovníčka - inak nie je šanca

joesvk
7. sep 2023

Pokiaľ viem,už je neskoro sa nahlásiť.Tiež idem do okrskovej komisie, už sme aj skladali sľub primátorovi. A tiež nejdem za stranu,ktorú plánujem voliť.

zuzanka.zuzu
7. sep 2023

@stvura ale ak aj vedeli tak čo sa stalo? veď to je len info, málokedy je to reálne príslušné. ok keď bol priamo Sulík tak asi bol za SASku 😀 napríklad ja som bola aj za akúsi agrárnu stranu či čo a jedna ani nevedela že miesta nominujú strany 😀 sa čudovala keď sme jej to hovorili ako to funguje.

patka06
7. sep 2023

@joesvk Možno niekto vypadol a pozvali autorku ako náhradníčku, to sa ešte dá. Sľub skladá dodatočne

zuzanka.zuzu
7. sep 2023

@joesvk neviem ako teraz ale na posledných župných bolo u nás strašne málo ľudí. ledva sa zoskladali komisie. dokonca ráno v deň volieb sme zháňali náhradníka lebo kocka čo mala ísť neprišla a nebrala telefón. nahradnik samozrejme nebol z náhradníkov lebo sobotu ráno každý chrape, ale volali sme rodinám, kamošom...

venom19
7. sep 2023

Osobne by som nesla za tuto stranu. Ano, nik by nevedel, ale moj osobny nazor by bol ako podpora strany (nenavisti?)

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
7. sep 2023

@mb2021 mne to nevysvetluj, ja to viem. Ja neviem preco tie listky neboli platne, spytaj sa vyssie

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nyusika
7. sep 2023

@patka06 naprklad viav hlasovacich listkov a namiesto preferencnych hlasov pre konkretneho kandodata bolo zakruzkocane cislo strany, ktora je pre volica na prvom mieste 😀
ja viem, co su neplatne hlasovacie listky, tema je ale o inom

nyusika
7. sep 2023

@mb2021 vysverlene vyssie...a ani viac, ak je povoleny pocet preferencnych hlasov byt nemoze, ani iny sposob, ako je urceny byt nemoze

patka06
7. sep 2023

@nyusika viac lístkov v obálke je neplatný hlas - to je jasné
Ak je zakrúžkované číslo strany hlas pre stranu je platný - bez preferenčných hlasov
Rovnako ak je zakrúžkovaných viac kandidátov ako má byť je hlas pre stranu platný a preferencie sa nepočítajú.
Ostáva už len dúfať, že ste to tak aj počítali.
Viem, že téma bola o inom, nedalo mi sa neopýtať.

nyusika
7. sep 2023

@patka06 mozes kludne spavat, utrcite to bolo evidovane spravne.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
euka210
7. sep 2023

Ja nikdy neviem kto tam za aku stranu sedi, niekoho poznam, niekoho nie a vobec to neriesim.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvetinka75
8. sep 2023

@walentina7 toto tu nemá zmysel rozoberať. Každý má tú svoju pravdu a len sa to tu strhne zase na nadávanie a osočovanie druhých s opačným názorom.

nicol_ka55
8. sep 2023

tak to ber len ako pracu, ak ptrebujes peniaze, tak to proste neries a nikomu sa ani nemusis spovedat. naco to, ze budes v komisii predsa hned neznamena, ze ich budes okamzite aj volit, nie