Mám ísť učiť na strednú školu?

zuzulik280
14. jan 2022

prosim poradte mi či mam ist učit na strednu skolu..jedna sa o zdravotnicku školu, čiže by som chodila aj na prax so študentmi. Dochadzka by bola 40 km , ...na porovnanie ma teraz pracu na smeny v zdravotnictve 12stky...denna nocna dva dni volno po nocnej...ucitelstvo ma tiez svoje vyhody prazdniny a tak...potrebujem nazor nejakej stredoskolskej ucitelky ci je spokojna..neviem sa rozhodnut...potrebujem aj cas na rodinu mam 6 a 10 rocne deti dakujem za kazdy nazor

darinka60
14. jan 2022

Známa presne toto isté riešila minulý rok,robila staničnú sestru a teraz je na zdravotke,a je veľmi spokojná,odučí a ide domov a dochádza 37km autom.

evica17
14. jan 2022

@zuzulik280 ja by som do toho sla. Pride mi to vyhodnejsie ako mat 12 ky nocne denne, lepsie aj pre telo a aj pre psychiku. Dochadzanie nie je az take zle a budes cez prazdniny s detmi

sarafortuna
21. jan 2022

@zuzulik280 Ak si nespokojná tam kde si, tak určite treba skúsiť. Predpokladám že máš pedagogické vzdelanie doplnené, inak si ho budeš musieť absolvovať a zaplatiť. Chodila som na DPŠ a bolo tam veľa nespokojných zdravotníkov, preto si robilo DPŠ, aby mali možnosť voľby do budúcna, je to viac odbremenuje byť v školstve. Ale aj v škole máš zodpovednosť, riešiš vzťahy, problémy, vychovávas cudzie deti. Ale tie benefity tam určite sú, pracovná doma, prázdniny... Ide skôr o tvoj pocit, kde sa budeš cítiť lepšie.

vulka
21. jan 2022

@zuzulik280 Bacha na tú predstavu, že máš prázdniny ako učiteľka. Deti majú napríklad tento rok 55 dní prázdnin a Ty toľko dovolenky nemáš. Takže 2 mesiace v lete doma je utópia. My budeme robiť napríklad tento rok do 18.7.