Mám ísť do druhej práce, keď ešte nie som tehu?

strelkyna_koza
17. máj 2016

V prvom rade prepáčte, viem, tých tém je tu už spústa, ale niektoré diskusie sú aj 4 roky staré a nenašla som zatiaľ odpoveď na moju otázku. Prosím, ak mi viete poradiť: pracujem na TPP, tri dni v týždni. Ak by som otehotnela, výška materskej by mi vyšla okolo 340e. Rozmýšľala som, že by ma mohla zamestnať švagriná, čím by som mala dve práce (jeden príjem). Kedy najneskôr (v prípade tehotenstva) tak môžem spraviť, aby sa mi zvýšila materská? VĎAKA

evittam
17. máj 2016

@strelkyna_koza Ak chceš mať možnosť požiadať o MD z viacerých PP tak zo všetkých musíš mať splnenú podmienku 270 dní NP za posledné dva roky pred pôrodom. Ak chceš dosiahnuť vyššiu-maximálnu MD a máš možnosť aby ťa zamestnala švagriná vo svojej firme tak ti stačí ukončiť pôvodný PP a mať nový na novú PZ u švagrinej na max.vymeriavací základ minimálne 90 dní bez PN a OČR a potom sa ti bude MD rátať z toho. 😉

strelkyna_koza
autor
17. máj 2016

vďaka!

strelkyna_koza
autor
17. máj 2016

takže ak by som sa u nej teraz zamestnala, do pôrodu mám viac než 270 dní, tak by mi to vyšlo..?

shia
17. máj 2016

len čím vyšší plat ti švagriná dá, tým väčšie odvody bude ona (resp ty jej asi za to budeš dávať peniaze, ak je to len "akože") platiť, tak s tým treba počítať....a otehotnieť sa ti nemusí podariť aj dosť dlho, tak či to stojí za to si vyrátaj...