Neviem co uz mam robit. Liecim sa psychicke ochorenie a poberam plny invalidny. No doma sa uz idem zblaznit hladam si pracu ale vsade ked poviem ze mam id automaticky ma nechcu. Mam dve deti 4a6 rocne. Vozim ich do skolky zo skolky. Cez den poupratujem alebo sa tu nejak len premotam prespim. Som znudena znechutena. Nechce sa mi rano ani vstat. Uz neviem co mam so sebou robit. Konicky ani zakuby nemam nic ma nebavi. Ale aj to nicnerobenie ma ubija totalne.
skús upratovať hoci na 4 hodiny, budeš mať pocit užitočnosti, teraz je sezóna, penzióny hľadajú aj domácnosti, kde žena nestíha...
@iv007 neviem tiez som myslela ze to bude jednoduchsie kedze je to pre zamestnavatela vlastne vyhoda. Ale naopak
Hrozné ako ľudia premrhavajú život...vylihovať, spať cez deň, čumieť na bedňu. To nemáš potrebu niečo dokázať v živote, byť užitočná niečo vybudovať aby tu zostalo po tebe?
ak si z Bratislavy, skus tento podnik, vybudoval ho kamarát, dáva priležitosť práve takým ľuďom https://www.deeply.sk/ponuky-prace/
skús aspoň brigádu, ak ťa odmietajú zamestnať..
prečo hovoríš,že si ID?? Má to nejaký vplyv na výkon tej práce?
Ísť ráno cvičiť?dať si cieľ, že každé doobedie prejdes x km?nakopnúť sa a mať cieľ.Vyuzi ten čas čo máš doobeda pre seba naplno.Popritom tom aktívne hľadať prácu hocičo...máš dobre nastavené lieky?A, keď nič tak si sama dať inzerát, že poupratujes, umyjes okná ..
@esmey kopol si si do ženy s psych. onemocnením tak si hádam už spokojný...
kto nezažil psych. diagn. tak nevie čo je to za hrúzu... horšie ako zlomené obe nohy.
Nehnevaj sa, ale podľa mňa máš to ochorenie z nudy...bežná žena od rána nevie, kde jej hlava stojí - deti, práca, domácnosť, varenie, upratovanie, žehlenie, pranie, ihrisko, záľuby, krúžky s deťmi, učenie a hranie sa s nimi, kamaráti, manžel...zmeň si trošku nastavenie v hlave a vzchop sa, prestaň sa ľutovať, aspoň kvôli tým deťom...
@danyelia neviem aku mas diagnozu ale nevzdaj sa nieco si najdes . Aspon brigadu alebo ciastočny uvazok.Viem o com hovorim tiez som ID.Z vlastnej skusenosti ja velmi velmi tazske si najst prácu ale nie nemozne. Co ta bavilo v destve? Mozno by ta to znova bavilo. Mas kamaratov ? S nimi by si sa mohla stretnut a prist na ine myšlienky. Plus je dokaze ze pochyb vplyva pozitivne na psychiku.
@gabriela2023 To asi patrilo autorke, nie mne 🙂 Ale áno, súhlasím s Tebou...
@danyelia pardon preklep ,áno autorke😄
Berieš antidepresiva?
Ja by som teda ID v praci netajila. Pri prvej vyplate mzdarke neprejdu vykazy a system ju na to upozorni. Navyse ztp zamestnanca nevie firma potom len tak lahko vyhodit tak aby to nevzali kratsou cestou a neposlali ta prec este pocas skusobnej.
ID je pre mnohých zamestnávateľov problém, lebo ukončiť pracovnú zmluvu môže s takým zamestnancom len so súhlasom úradu práce. Okrem toho sú tam ďalšie reštrikcie. Preto je pre väčšinu ľudí na ID veľký problém zamestnať sa v normálnom zamestnaní. Zostávajú rôzne chránené dielne a podobne. Takisto to nemôže pri hľadaní práce zatajiť, lebo ako správne poznamenala @lindus_esterka, už pri nahlasovaní do sociálky by na to zamestnávateľ prišiel a mohol by z toho byť problém.
Každá minca má 2 strany....Zamestnávateľ si povie že ked poberáš plný ID je tam predpoklad častých či dlhodobých PN a takého zamestnanca nepotrebuje.....
Plný ID na fyzické ochorenia a plný ID na psychické ochorenie sú dve rozdielne veci. Človek, ktorý má takýto ID na psychické problémy je časovaná bomba - zrejme problémy trvajú dlhodobo, ten človek bol opakovane zatvorený na psychiatrii, lebo recidívuje, má samovražedné sklony, klame, nevníma realitu, máva dni, keď je úplne mimo a teda je nespoľahlivý, nezodpovedný. Denne berie hrste rôznych tabletiek, ktoré môže kedykoľvek svojvoľne vysadiť a nikto si s ním vtedy nedá rady. Poznám dvoch ľudí s plným ID - schizofrénia a maniodepresia a ani s jedným z nich by som nechcela pracovať. Rovnako tu na MK prispieva pár duševne chorých ľudí a všetko sú to prípady nepoužiteľné pre život, nikto z nich si prácu dlhodobo neudrží, nevie, nedokáže pracovať. Takže sa netvárme, že zamestnávatelia sú zlí. Len dá chránia a chránia ostatných zamestnancov.
@autorka zameraj sa na chranene dielne tam ta zoberu
Je potrebné vôbec povedať z akého dôvodu je id? Či psychika či niečo fyzické?
@esmey Nemusí každý čosi dokázať, aj tak keď natiahneš "kopytá", tak po tebe ani pes neštekne ani po tvojich silných motivačných dôležitých rečiach.
@deti95060810 Tento svet má až príliš veľa ľudí bez empatie, dôležití sú ako hovno v tráve a myslia si, že ich život je tak neskutočne dôležitý, že keď natiahne bačkory, tak si naňho ani deti nespomenú po pár rokoch. Povzbudiť slabších, ktorí za to nemôžu je pre psychopatov veľmi náročné.
to neni len v ID, to je v tom ze mas plny ID na psychiatricke ochorenie a tam tazko pracovat na TPP v beznom zamestnani
hladaj si chranene dielne pre psychiatrickych pacientov
u nas robime v kancelarii dve s ID uplne v pohode mame fyzicke ochorenia a nasa praca je kancelarska (IT) a tam neni problem a plny ID sa dostava pri tazkych psychiatrickych diagnozach a tam je uz v prcej komunikacii jasne o co ide resp ze je problem
hladaj chranene dielne
@rozculena na ID nie, ale na odvody a dane to má vplyv. Preto musí uviesť, že je na invalidnom, ale už nie diagnózu.
@heleninamama cista pravda, smutné ale je to tak...
Skus si pozriet nejaku pracu z domu,pripadne sa vzdelavaj cez comp a potom sa zamestnaj a budes pracovat z domu. Urcite zarad pohyb do svojho dna. Prippadne len nejaku brigadu v obchode. Nenapisala si kde byvas,ake mas vzdelanie,co by si rada robila. Ak mas take male deti,ved to sa doma nudit nemozes. Zober ich po skolke na kruzky,budes medzi ludmi,venuj sa detom,kym su male a predpokladam,ze ak mas nejake psychicke ochorenie,mozno zvaz nejake terapeuticke sedenia....tazko poradit. Neviem co zvladnes a ako Ta tvoje ochorenie ovplyvnuje v beznom dennom zivote.
Závisí ako to komunikujes.....dnes musí pracovať kazdy....pretože aj keď clovek nepracuje...musíš platiť dobrovoľne odvody atd .......každý niečo mame.....aj väzni vo väzení pracujú.....treba sa niekedy aj presťahovať za prácou....aj keď to nie je jednoduché. Verím že nájdeš aspoň niečo na polovičný úväzok
@pieksamaki mýliš sa pracovať nemusí, je na dôchodku a odvody za ňu platí štát.
@zalka to myslím tak ze môže pracovať...aj popri invalidnom. Zle som sa vyjadrila....aj je to dôležité aby človek niečo robil pre psychiku....a samozrejme aj štát má záujem zamestnat aj takých ľudí...véd to by 80% ľudí nerobilo...
Nemusis hned na pohovore vesat niekomu na nos ze mas ID a ake tazkosti. Navyse, nechapem preco by ta nechceli ked sa za vas platia nizsie odvody a zamestnavatel vlastne usetri. Najdi si nejaky obycajny konicek, prechadzky, knihy alebo manualne cinnosti na zabavenie mozgu. Drzim palce💙