Mám individuálne štúdium a chcem ísť do práce

nikol7899
3. nov 2023

Dobrý deň prosím o radu, som žiačka strednej školy a 3 mesiace študujem invidualne zo zdravotných dôvod no uz som na tom lepšie a mam v plane ísť do práce na skrátený úväzok a popritom chcem dokončiť školu len teraz neviem ako to mam urobiť či sa prehodiť na externe a ako to bude so zdravotnou poisťovňou ďakujem za každú radu🙏

akvi
3. nov 2023

@nikol7899 môžeš pokračovať aj na individuálnim, ak to škola dovolí. Každopádne, je fér oznamiť, že zdravotné dôvody pominuli. Je to ale v kompetencii riaditeľa - môže a nemusí ti to povoliť z tých iných dôvodov. Ak ti nepovolí a máš možnosť externého, tak by som prestúpila na to externé. Na externom si musíš zdravotné odvody platiť. Na individuálnom nie, to je len iná forma denného, čiže tam za teba stále platí štát.

nikol7899
autor
3. nov 2023

@akvi ďakujem za radu 🙂no a ak prestupim na externe tak potom by mal platiť za mna odvody zamestnávateľ nie?

nelca84
3. nov 2023

@nikol7899 a si si ista, ze tvoja skola umoznuje externe studium? Len malo strednych skola ma taku moznost. A ano, ak budes studovat externe a popri tom pracovat, tak odvody plati zamestnavatel.

nikol7899
autor
3. nov 2023

@nelca84 ano umožňuje aj mi vraveli ze sa platí 200 eur ale teraz neviem ako to bude a koľko by som platila ak by som sa chcela dat na externe

nelca84
3. nov 2023

@nikol7899 za co sa plati 200e? Za externe studium?

akvi
3. nov 2023

@nikol7899 no ak budeš zamestnaná, tak zamestnávateľ.