Dobry den, pracujem 5rokov ako predavacka v potravinach, ale uz nevladzem ani fyzicky, ani psychicky, vzdy som sa snazila pracovat najlepsie ako som vedela, a to iste som ocakavala od kolegyn, lenze oni stale mali vyhovorku, ze nestihaju, pracu odflakli, viacej kecaju ako robia a mne to nedalo, a vela veci potom som spravila ja, aj ked som uz nevladala, ked som nieco povedala, ze taky isty plat beriem ako oni, tak som ostala najhorsia,a veduca ma v pazi... Poradte prosim, mam dat 2mesacnu vypoved a hladat nieco, alebo sa naucit nebrat pracu tak vazne(nebude to lahke) ... Uz nevladzem takto fungovat, ani zdravotne niesom vobec fit
@evak12 zmena prace u teba nic nevyriesi, vzdy to skonci tym, ze budes tahat za ostatnych. Nauc sa pracovat len do vysky svojho platu. Sprav to, co je v tvojej naplni prace a ak bude vedenie pindat, ze nieco nie je spravene, tak povedz “ano, viem o tom, zuza to nespravila a ja nebudem robit to, za co berie plat ona, ja mam svoje spravene”.
Kolegyne si k tebe dovolia len tolko, kolko im dovolis. Mas sa predovsetkym branit sama. Tiez mozes povedat mam toho dosta a nebudem robit za vas. Ked to budes robit dost casto, tak nebudes robit za inych. Sprav co mas a na ostatne sa jednoducho vykasli
ja by som sa prispôsobila ostatným kolegyniam.... najmä ak je do práce blízko alebo máš iné benefity o ktorých si nepísala...
inak moje kámošky tiež pracujú v Jednote u nás a veru kecajú s každým, aj fajčia podchvíľou a pritom ide jedna kasa... myslím že v Kauflande majú inú pracovnú morálku...
@deti95060810 nech kecaju, aj ja pokecam, aj fajcim, ale viem, ze si svoju pracu, na rozidiel od ostatnych spravim a nevyhohovaram sa, ze nestiham
@evak12 skus najprv nebrat pracu tak vazne, trosku sa daj zdravotne dokopy a ak ti to tam aj tak nebude vyhovovat, zacni hladat cosi nove. Ked uz veduca ma na haku… niekde je chyba.
Vies co, odid odtial a najdi si na cas nieco lahsie pre zenu, poznam to robila som 5 rokov v obchode uz davnejsie, ale teda presne co hovoris ty uz som nevladala, najtazsie konzervy som vykladala, pohare tazke velke no uz nikdy viac.
Choď na PN a oddýchni si.A potom sa uvidí.
@evak12 Ja som vyučená predavačka a v obchode, teda v rôznych obchodoch som pracovala 25 rokov. Za ten čas som vystriedala sedem zamestnávateľov a vôbec to neľutujem, práve naopak, som tomu rada, pretože v každom z tých obchodov som sa niečo naučila a postupne som získala pracovné sebavedomie a skúsenosti. Tú prácu som mala veľmi rada, až príliš rada na to, než aby som zostala robiť v obchode, kde sa mi niečo nepáči (či už systém, alebo kolegyne). Ak Ti môžem poradiť, pokračuj na svojom sebavedomí, myslím, že si prílišný dobrák a kolegyne to zneužívajú. A ani vedúca sa k Tebe nezachovala tak, ako by sa mala. Urobíš dobre, ak dáš výpoveď a urob tak vždy, keď budeš mať také pocity, ako máš teraz. Ver si a uvidíš, že budeš nakoniec rada.
@evak12 presne toto zažívam teraz ja ☹️ je to ťažké. Pretože tiež neviem ako z toho von. U nás je hrozné intrigánstvo. Keď niečo poviem ,spoja sa proti a hneď mi urobia zo zmeny peklo. Proste šikanujú nás ,a to je jedno či sa ozvem ja alebo niekto iný. Vždy je to o tom ,že mám byť ticho. Ľudia ktorí nerobia a flákajú tí sú vyzdvihovaní a najlepší kamoši s nimi. A takí ktorí robia sú pre nich nič. Hrozné. Ja čakám čo bude v sobotu budúci týždeň. Idem si hľadať niečo iné..už mi je jedno či ma vyhodia..už len tu nechcem byť a trpieť.
Ahojte,
Niečim podobným si prechádzam teraz aj ja v minulosti som pracovala dlho v administratíve až som si povedala dosť táto práca ma už vôbec nenapĺňa chodila som tam ako za trest. Preto som vo firme skončila a šla si za svojou prácou snou, milujem kvety vytvárať rôzne kytice, flower boxy skrátka rastliny a prácu s nimi milujem tvoriť hoci je to makačka rada sa zašpinim fyzická práca mi problém nerobí.
Poslala som si Cv do jednej firmy a prijali ma takže pracujem ako kvetinárka.
Ale žiaľ musím odísť práca ma strašne baví až si dovolím povedať, že ju milujem ale jednanie manažérky a Pani ktorá je na druhej smene...Musím ale podotknúť,že tá Pani vo firme už pracovala po nej ako odišla tak bola inventúra a chýbalo niekoľko kvetov za nie malé peniaze. Ja som nastúpila pár dni po tom ako ona odišla.Firma sa k tomu celému postavila tak,že to nieje možné aby toľko kvetov chýbalo ked tam bola ona zastávali si ju a nechali to tak.
Začiatkom môjho nástupu bolo všetko fajn no potom to začalo Pani na druhej smene ktorá najprv odišla a za ktorú chýbalo toľko kvetov a vraj odišla preto lebo
" alergia na kvety" pričom sa opäť vratila naspäť ,ma ovbinila z toho že manko ktoré bolo po poslednej inventúre je len moja vina pritom ja som bola na úplné inej prevádzke(zastupovanie) a potom som mala dovolenku čiže som tan ani nebola. V skratke to že chýba toľko kvetov je len kvôli mne,že odpisy kvetov sú vysoké len kvôli mne to všetko mi napísala a aj povedala do telefónu, zakončila to tak, že zase budeme v takej pi... a,že so mno skončila.
Ostala som v šoku a plakala som preto som volala manažérke akým právom si ma Pani na druhej smene dovoľuje z niečo takého obvinit a ako si dovoľuje mi tak škaredo nadávať.
Odpoveď od manažérky bola, že som to len zle pochopila.
Neverila som čo počujem ako môžem zle pochopiť to,že som bola obvinená z niečo čo som nikdy!!!nespravila a že mi škaredo vynadala a vôbec sa mi neospravedlnila ani blbý odkaz prepáč,že som tak vyletela.
Ľudia nikdy prísaham som nič neukradla a ani by som to nespravila lebo prísť o prácu ktorú zbožňujem a v ktorej som sa našla to mi zato nestojí. Makám ako krava aby bolo všetko tak ako chce vedenie.Čiže svoju prácu si robím podstivo tak ako mám a na poriadok som extra Monk všetko čisté nie som bordelar ani v práci ani doma.
Len ja už nevládzem takto ďalej dokazovať manažérke,že ja som nič neukradla a robím si podstivo svoju prácu už ma to nebaví nemám silu nato.
Zvažovala som čo ďalej a rodina aj muž mi povedali aby som skončila.
Preto som dala pár dní dozadu výpoveď strašne ma boli to, že musím odísť bolí ma to ako keď človek prežíva rozchod áno až tak.
Keď som doma tak plačem prosto tak ma štve a boliii,že držia stránku takej osobe ako je ta Pani.
@evak12 Teraz vládnu vo firme ľudia ktorý vedia človeka odrbat tak ako aj ta Pani z kvetinarstva podsitvost sa už moc nenosí.
Ohovaranie a faloš je mi z toho zle to,že budem od Januára na úrade bohužiaľ ale lepšie ako trpieť.Čkovek si nájde prácu keď je šikovný ale berme to tak nový rok,nová práca všetko sa pre niečo deje ja to už beriem tak stalo sa to lebo firma si takého zamestnanca nezaslúži čaká mna aj Vás niečo oveľa lepšie.
Dala ste už výpoveď?
Hľadaj niečo iné na čo sa tam ničiť?