Mám dať výpoveď?

4. júl 2024

V práci to už psychicky nezvladam a mám pocit že som vyhorela počas týždňa má boli hlava nechuti mi jesť som nervózna nič ma nebaví zanedbávam domácnosť nepracujem na manažérskej pozícii ale robím s ľudmi a formou Home office,nechcem moc konkretizovať aby si to tu náhodou nejaká kolegyňa neprečitala.
v tejto firme som rok a pól dokonca nám teraz znížili úväzky a tým pádom aj plat,výkon sa ale zvýšil nakoľko od vedenia sme dostali podmienku že keď sa situácia vo firme zlepší tak znova budeme pracovať na plne úväzky ja to už nezvladam ten tlak obavy z toho čo bude,okrem toho sa od apríla snažíme o bábätko a nedarí sa nám zatiaľ,mam dohodnutú prácu od 27.8 ako predavačka,kde zarobím toľko kde aj v aktuálnej práci ale na tom pôvodnom plnom úväzku čiže ako predavačka by som zarobila viac ako teraz na skrátenom v aktuálnej firme mám už nachystanu vypoved ale stále zvažujem.. čo by ste robili na mojom mieste?

bublinka1426
4. júl 2024

mas dohodnutu pracu a tu si oznamila uz vypoved? lebo mas 2m vypovednu...(alebo dohoda, ale na to nemusi pristupit)

mas stres - lebo nevies co bude
nova - praca- zas stres lebo zaucanie zvykat si na nove, nebudes mat HO zjavne...

spis si na papier plusy a minusy a porovnaj, mozno tito pomoze

autor
4. júl 2024

@bublinka1426 ja mám pripravenú dohodu o skončení PP mám ju už nachystanu na stole aj podpísanú len sa stále neviem rozhodnúť ale je pravda že tu už to nezvladam psychicky dnes som pól dňa prerevala pri vine, ta nová práca na pozícii predavačky nie je až tak úplne nová keďže som tam kedysi brigádovala ešte ako studentka

isis234
4. júl 2024

Odišla by som na inú prácu. Ak by si to mala lepšie,, ale, ako píše vyššie. je 2m výpovedná lehota. !Mala si dať výpoveď k poslednému dňu v júni- 30.6.2024
Ak máš pripravenú dohodu o skončení PP, odovzdaj to na personálnom, Upovedom vedúceho. Nenič si zdravie. Máš ho len jedno. Keď chcete mať dieťa, potrebuješ i kľud, oddych

luccija
4. júl 2024

Takže znížili úväzok a roboty pribudlo.Odisla by som...

autor
4. júl 2024

@isis234 chcela som to len vtedy som to ešte nemala potvrdené na tu pozíciu predavačky a nechcela som dávať vypoved keď som nevedela čo a ako v dnešnej dobe byt len tak bez práce sa nedá

isis234
4. júl 2024

ano, to máš pravdu.. Ak to máš v novej už schválené, daj výpoveď.

ukulela
4. júl 2024

pustia ta skor, ako uplynie vypovedna lehota? si si ista, ze sa dohodnete?

bublinka1426
4. júl 2024

dohodu zamestnavatel nemusi podpisat.
zo zakona ta moze drzat 2 mesiace, kedze mas 2m vypovednu.

purple_wolf
4. júl 2024

nehnevaj sa na mna ale padla si na hlavu??? ty si nemusela podpisovat skrateny úväzok podpisala si to dobrovolne a preco pracujes viac ako mas zaplatene??? ved to nedava zmysel... je to len robota a pre nich nic neznamenas si len číslo na papiery, najdes si pracu doslova kdekolvek za menej stresu a viac penazi

luccija
5. júl 2024

@purple_wolf lebo tej roboty neubudlo adekvátne k pol úväzku.Ved toto robí veľa zamestnávateľov zníži uvazok nemá povinnosť toľko odvádzať on ušetrí a na ňu hodia všetko prácu čo by inak robila za 8 hodín.
Dohodou nemusí súhlasiť, tak by som sa hodila na PN a počkala, kým skončí VL.Ak by ťa v tej druhej práci počkali tu určite skonči veď už ti to fyzicky a psychicky nerobí dobre

autor
5. júl 2024

@purple_wolf my sme ešte žiaden dodatok k tomu nedostali len v emaily nás o tom informovali a mali sme sa vyjadríte či súhlasíme alebo nie,ak by sme nesúhlasili tak vypoced…. Dodatky k tomu sne však zatiaľ ešte nedostali. Čo sa stane ak ho nepodpíšem ale v emaily som s tým súhlasila?

autor
5. júl 2024

Ešte mi teraz napadlo mám písomne schválenú dovolenku od 14.8 do 23.8 ak by som to tam naozaj už psychicky nezvládala a počas výpovednej doby by som išla na PN ale 14.8 máme zaplatenú dovolenku,bolo by v súlade so ZP keby 13.8 ukončím PN a od 14.8 do 23.8 čerpám dovolenku ktorú mi manažérka písomne schválila? Síce iba emailom nie na žiadnom tlačive ale je tam jasne uvedená dovolenka od do a jej odpoved že s tým súhlasí

purple_wolf
5. júl 2024

no blbost je ze si s tym suhlasila v maily ale ked ti daju ten dodatok nemusis ho podpisat proste povies ze si si to rozmyslela a ano daju ti vypoved ... spolu s vypovedou ti ale musia dat aj odstupne a najdes si robotu kdekolvek ... akurat davaj si pozor ci je to vypoved z pracovného pomeru (2 mesiace vypovedna doba + 1 mesiac odstupne) alebo dohoda o ukonceni pracovneho pomeru ... pri dohode ta moze osklbat z toho na co mas pravo a nemozes sa stazovat

purple_wolf
5. júl 2024

@luccija ja viem ale kym nemam podpisany dodatok na skrateny uvazku tak mi musi dat celu vyplatu a podpisovat to je samovrazda z mojho pohladu ... kazdy plati ucty a to ze jemu sa to nehodi alebo je mu to drahe hold jeho problem 🤷 ... zamestnanci musia chranit samych seba zamestnavatel nech sa zariadi ako chce

purple_wolf
5. júl 2024

da sa to tak spravit s tou dovolenkou